Степен на сериозност:  
  (80/100)

Премахни Facebook Activation Pages Service вирус (Безплатни инструкции)

Ключови характеристики на вируса за фалшива услуга активиране на страници във Фейсбук (Facebook Activation Pages Service):

Наскоро потребителите на Facebook са нападнати от нова измамна кибер заплаха — вирусът Facebook Activation Pages Service (Вирус предлагащ фалшива услуга за активиране на страница във Фейсбук). Това е нова версия на Facebook вируса. Тази измама се базира на фалшива Facebook страница за сигурност, която се използва от измамниците за изпращане на фалшиви известия, информиращи целевите потребители, че техните профили ще бъдат деактивирани поради неподходящо поведение на страницата. Измамата започва с пост на Услугата за активиране на страници (Activation Pages Service) на стената на жертвата. Съобщението е следното:

Notice to users, your account will be deactivated (Съобщение към потребителите, профилът ви ще бъде деактивиран)
For further information, please click the link below (За повече информация, отворете дадения по-долу линк)
[Facebook page link removed]

За да привлекат вниманието на потребителите, измамниците поставят удивителен знак точно под поста, което прави предупреждението да се появява във Фейсбук известията. Линкът пренасочва потребителя до страницата на Услугата за активиране на страници (Activation Pages Service page), където измамниците правят списък с грубо съдържание, грубо отношение или заплахи, използвайки ги като потенциална причина за блокирането на профила във Фейсбук:

Notifications for your account What Will We Disabled ! (Известие защо ще деактивираме профила ви!)
ACTIVATION PAGES SERVICE (УСЛУГА ЗА АКТИВИРАНЕ НА СТРАНИЦИ)
To help you understand why the account is disabled, we’ve outlined the most common reasons that account is disabled for (За да ви помогнем да разберете защо профилът ви е деактивиран, направихме списък на най-често срещаните причини)
». Post a rough profile or photos (Споделяне на грубо отношение и снимки),
». Insulting and threatening others (users) (Обиди и заплахи към другите (потребители))
». Using facebook account just for promotion (Използване на фейсбук профила с рекламна цел)
Please confirm your account by clicking the link below (Моля, потвърдете профила си като натиснете върху долния линк):
=> Натиснете тук за потвърждение на профила

Attention(Внимание):
All accounts that are not verified within 24 hours will be removed from our database, and users will not be able to use it again. (Всички профили, които не бъдат верифицирани в рамките на 24 часа ще бъдат премахнати от базата ни с данни и потребителите няма да могат да ги използват повече.)
The Facebook Safety Team 2016/2017. (Екип на Фейсбук по сигурността 2016/2017)
© The Facebook Safety Team Inc. 7811 Menlo Park, California, CA, 94043,

Facebook Activation Pages Service virus illustration
Интересното е, че при търсене във Фейсбук се показват стотици неясни страници на Activation Pages Service, които на външен вид нямат никаква активност. На някои от тези страници потребителите просто са коментирали, че страницата е фалшива, или че е измама. Специалистите все още не знаят какво предизвиква похищението на Facebook Activation Pages Service. Може би вирусът просто циркулира в сайта и на компютъра не се инсталира допълнителен софтуер. Но какъвто и да е начина, основната цел на тези измамни съобщения е да доставят линка на страницата за “потвърждение на профила”, който евентуално води до фишинг сайта “FACEBOOK PAGE DISABLE.” На този сайт, измамниците искат от потенциалната жертва да попълни формуляр за потвърждение на профила, в противен случай заплашват, че “Профилът ви ще бъде автоматично деактивиран за постоянно от системата ни за сигурност”. Информацията, необходима за попълването на формуляра включва:

 • Телефонен номер или имейл
 • Профил във Фейсбук
 • Дата на раждане
 • Име/Фамилия
 • Номер на кредитна карта
 • Вид на картата
 • Дата на валидност на кредитната карта
 • Код за сигурност (CVV)
 • Адрес за фактуриране 
 • Домашен адрес
 • Пощенски код
 • Държава.

Както сами виждате, това е чувствителна информация, която никога не трябва да бъде споделяна с трети лица. Имайте предвид, че никое легитимно приложение или доставчик на услуги ще иска от вас да давате такава информация. И всъщност случат не е свързан с активирането на профила ви. Ако случайно попаднете на такава измама, трябва да премахнете вируса Facebook Activation Pages Service и неговите известия от имейла и стената си и да информирате лицата в списъка ви с контакти да не отварят прикачени файлове или линкове, получени от малуера Facebook Activation Pages Service. Ако сте предоставили на измамниците банковите си данни или друга чувствителна информация, свържете се с банката или компанията издател на кредитната ви карта и блокирайте незабавно профила. 

Как тази измама се появява във вашия Фейсбук?

Вероятно някой от приятелите ви се е заразил с вируса и паразитът използва неговия компютър като бот за изпращане на съобщенията към хората от списъка с приятели. Потребителят може и да не е наясно, че е жертва на похищение на Facebook Activation Pages Service. Затова е необходимо да поддържате системата си защитена като правите редовни сканирания, избягвате съмнителни уеб страници и се въздържате от изтегляне на подозрителни приложения. Facebook Activation Pages Service е непредсказуема заплаха и може да изскочи отвсякъде, така че бъдете внимателни!

Как да премахнем вируса Facebook Activation Pages Service?

Както вече споменахме, вирусът Facebook Activation Pages Service основно е уеб базирана инфекция. Малко вероятно е да остави някакви следи в компютърната система. Един от начините за премахване на последиците от инфекцията Facebook Activation Pages Service е да смените паролата на профила си. Ако използвате същата парола и имейл на друг ваш профил, отделете малко време и сменете и тях. И въпреки всичко, най-сигурният начин за премахване на вируса Facebook Activation Pages Service е чрез системно сканиране с надежден антишпионски софтуер.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Facebook Activation Pages Service вируси:

Премахнете Facebook Activation Pages Service, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Facebook Activation Pages Service

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Facebook Activation Pages Service.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Facebook Activation Pages Service, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Facebook Activation Pages Service. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Facebook Activation Pages Service е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Facebook Activation Pages Service от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Facebook Activation Pages Service, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Facebook Activation Pages Service и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-activation-pages-service-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Facebook Activation Pages Service virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *