Премахни Facebook Activation Pages Service вирус (Безплатни инструкции)

Упътване за премахване на Facebook Activation Pages Service вируси

Какво е Вирусът Facebook Activation Pages Service?

Ключови характеристики на вируса за фалшива услуга активиране на страници във Фейсбук (Facebook Activation Pages Service):

Наскоро потребителите на Facebook са нападнати от нова измамна кибер заплаха – вирусът Facebook Activation Pages Service (Вирус предлагащ фалшива услуга за активиране на страница във Фейсбук). Това е нова версия на Facebook вируса. Тази измама се базира на фалшива Facebook страница за сигурност, която се използва от измамниците за изпращане на фалшиви известия, информиращи целевите потребители, че техните профили ще бъдат деактивирани поради неподходящо поведение на страницата. Измамата започва с пост на Услугата за активиране на страници (Activation Pages Service) на стената на жертвата. Съобщението е следното:

Notice to users, your account will be deactivated (Съобщение към потребителите, профилът ви ще бъде деактивиран)
For further information, please click the link below (За повече информация, отворете дадения по-долу линк)
[Facebook page link removed]

За да привлекат вниманието на потребителите, измамниците поставят удивителен знак точно под поста, което прави предупреждението да се появява във Фейсбук известията. Линкът пренасочва потребителя до страницата на Услугата за активиране на страници (Activation Pages Service page), където измамниците правят списък с грубо съдържание, грубо отношение или заплахи, използвайки ги като потенциална причина за блокирането на профила във Фейсбук:

Notifications for your account What Will We Disabled ! (Известие защо ще деактивираме профила ви!)
ACTIVATION PAGES SERVICE (УСЛУГА ЗА АКТИВИРАНЕ НА СТРАНИЦИ)
To help you understand why the account is disabled, we’ve outlined the most common reasons that account is disabled for (За да ви помогнем да разберете защо профилът ви е деактивиран, направихме списък на най-често срещаните причини)
». Post a rough profile or photos (Споделяне на грубо отношение и снимки),
». Insulting and threatening others (users) (Обиди и заплахи към другите (потребители))
». Using facebook account just for promotion (Използване на фейсбук профила с рекламна цел)
Please confirm your account by clicking the link below (Моля, потвърдете профила си като натиснете върху долния линк):
=> Натиснете тук за потвърждение на профила

Attention(Внимание):
All accounts that are not verified within 24 hours will be removed from our database, and users will not be able to use it again. (Всички профили, които не бъдат верифицирани в рамките на 24 часа ще бъдат премахнати от базата ни с данни и потребителите няма да могат да ги използват повече.)
The Facebook Safety Team 2016/2017. (Екип на Фейсбук по сигурността 2016/2017)
© The Facebook Safety Team Inc. 7811 Menlo Park, California, CA, 94043,


Интересното е, че при търсене във Фейсбук се показват стотици неясни страници на Activation Pages Service, които на външен вид нямат никаква активност. На някои от тези страници потребителите просто са коментирали, че страницата е фалшива, или че е измама. Специалистите все още не знаят какво предизвиква похищението на Facebook Activation Pages Service. Може би вирусът просто циркулира в сайта и на компютъра не се инсталира допълнителен софтуер. Но какъвто и да е начина, основната цел на тези измамни съобщения е да доставят линка на страницата за „потвърждение на профила“, който евентуално води до фишинг сайта “FACEBOOK PAGE DISABLE.” На този сайт, измамниците искат от потенциалната жертва да попълни формуляр за потвърждение на профила, в противен случай заплашват, че „Профилът ви ще бъде автоматично деактивиран за постоянно от системата ни за сигурност“. Информацията, необходима за попълването на формуляра включва:

 • Телефонен номер или имейл
 • Профил във Фейсбук
 • Дата на раждане
 • Име/Фамилия
 • Номер на кредитна карта
 • Вид на картата
 • Дата на валидност на кредитната карта
 • Код за сигурност (CVV)
 • Адрес за фактуриране
 • Домашен адрес
 • Пощенски код
 • Държава.

Както сами виждате, това е чувствителна информация, която никога не трябва да бъде споделяна с трети лица. Имайте предвид, че никое легитимно приложение или доставчик на услуги ще иска от вас да давате такава информация. И всъщност случат не е свързан с активирането на профила ви. Ако случайно попаднете на такава измама, трябва да премахнете вируса Facebook Activation Pages Service и неговите известия от имейла и стената си и да информирате лицата в списъка ви с контакти да не отварят прикачени файлове или линкове, получени от малуера Facebook Activation Pages Service. Ако сте предоставили на измамниците банковите си данни или друга чувствителна информация, свържете се с банката или компанията издател на кредитната ви карта и блокирайте незабавно профила.

Как тази измама се появява във вашия Фейсбук?

Вероятно някой от приятелите ви се е заразил с вируса и паразитът използва неговия компютър като бот за изпращане на съобщенията към хората от списъка с приятели. Потребителят може и да не е наясно, че е жертва на похищение на Facebook Activation Pages Service. Затова е необходимо да поддържате системата си защитена като правите редовни сканирания, избягвате съмнителни уеб страници и се въздържате от изтегляне на подозрителни приложения. Facebook Activation Pages Service е непредсказуема заплаха и може да изскочи отвсякъде, така че бъдете внимателни!

Как да премахнем вируса Facebook Activation Pages Service?

Както вече споменахме, вирусът Facebook Activation Pages Service основно е уеб базирана инфекция. Малко вероятно е да остави някакви следи в компютърната система. Един от начините за премахване на последиците от инфекцията Facebook Activation Pages Service е да смените паролата на профила си. Ако използвате същата парола и имейл на друг ваш профил, отделете малко време и сменете и тях. И въпреки всичко, най-сигурният начин за премахване на вируса Facebook Activation Pages Service е чрез системно сканиране с надежден антишпионски софтуер.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Facebook Activation Pages Service вируси

Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Важно! →
Ръководството за ръчно премахване може да се окаже малко сложно за редовите компютърни потребители. Изискват се напреднали IT знания, за да се изпълни правилно (ако липсват или sа повредени важни системни файлове, това може да компрометира цялата операционна система Windows), а самото изпълнение може да отнеме часове. Затова силно препоръчваме да се използва описания по-горе автоматичен метод.

Стъпка 1. Влезте в Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking

Ръчното премахване на зловреден софтуер е най-добре да се направи в Безопасен режим/Safe Mode. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Натиснете Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Когато компютърът ви стане активен, започнете да натискате бутона F8 (ако това не проработи, опитайте с F2, F12, Del и др. – всичко зависи от модела на дънната ви платка) многократно, докато видите прозореца Разширени опции за стартиране/Advanced Boot Options.
 3. От списъка изберете Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Windows 10 / Windows 8

 1. Кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Настройки/Settings.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Скролнете надолу и изберете Актуализации и СигурностUpdate & Security.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 3. В левия край на прозореца изберете Възстановяване/Recovery.
 4. Скролвате отново надолу, докато откриете Раздел за разширено стартиране/Advanced Startup section.
 5. Натискате Рестартирай сега/ Restart now
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изберете Отстраняване на неизправности/Troubleshoot. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 7. Отидете в Разширени опции/Advanced options. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 8. Изберете Настройки при стартиране/Startup Settings. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 9. Натиснете Рестартиране/Restart.
 10. Сега натиснете 5 или кликнете върху 5) Активирай Безопасен режим с мрежа/Enable Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 2. Спрете съмнителните процеси

Мениджърът на задачите на Windows (Windows Task Manager) е полезен инструмент, който показва всички процеси, които протичат във фонов режим. Ако има процес, който се управлява от зловреден софтуер, трябва да го спрете:

 1. На клавиатурата натискате Ctrl + Shift + Esc за да стартирате Мениджъра за задачите/Windows Task Manager.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Кликвате върху Повече информация/More details.
 3. Скролвате надолу до раздела Процеси във фонов режим/Background processes и търсите съмнителни процеси.
 4. С десен бутон на мишката кликвате и избирате Отворете местоположението на файла/Open file location.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Връщате се обратно при процеса, кликвате с десен бутон и избирате Край на задачата/End Task.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изтрийте съдържанието на зловредната папка.

Стъпка 3. Проверете Startup програмите

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата, за да отворите Мениджъра на задачите/Windows Task Manager.
 2. Отидете в раздела Startup.
 3. Кликнете с десен бутон върху съмнителната програма и натиснете Деактивирай/Disable.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 4. Изтрийте файловете на вируса

Файловете свързани със зловредния софтуер могат да бъдат открити на различни места в компютъра ви. По-долу ще видите инструкции, които ще ви помогнат да ги откриете:

 1. Напишете Disk Cleanup в полето за търсене на Windows и натиснете Enter.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Изберете дялът, който искате да почистите (C: е основния ви дял по подразбиране и е много вероятно зловредните файлове да са точно в него).
 3. Скролнете през списъка с Файлове за изтриване/Files to delete и изберете следните:

  Temporary Internet Files/Временни Интернет файлове
  Downloads/Изтегляния
  Recycle Bin/Кошче
  Temporary files/Временни файлове

 4. Изберете Почистете системните файлове/Clean up system files.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Също така може да потърсите и за още зловредни файлове, скрити в следните папки (напишете ги в търсачката на Windows/Windows Search и натиснете Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

След като приключите, рестартирайте компютъра в нормален режим. 

Премахнете Facebook Activation Pages Service, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Facebook Activation Pages Service. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с FortectIntego и се уверете, че премахването на Facebook Activation Pages Service е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Facebook Activation Pages Service от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Facebook Activation Pages Service, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Facebook Activation Pages Service и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици