Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Rambler Search вирус (Безплатни инструкции) - Инструкции за премахване на вирус

Защо не е добре да ползваме Rambler Search за търсене в нета:

Вирусът Rambler Search е браузърен хайджакър на кибер инфекция, която експерти по сигурността препоръчват да бъде премахвана от компютъра възможно най-скоро. Не се паникьосвайте – вирусът не е деструктивен и няма да повреди личните Ви данни или системата Ви по някакъв друг начин. Причината да премахнете Rambler Search от компютъра си е друга и е свързана с рекламни стратегии, които програмата използва, за да печели пари от услугите си. Естествено е, че никое по-сложно приложение или услуга няма да е безплатно и авторите или ще сложат такса за продукта си, или ще правят пари, като използват други техники, като например стратегията pay-per-click. Този метод е добре известен сред легитимните създатели на софтуер, но някои разработчици се увличат толкова много, че забравят за самата функционалност на услугата си. За нещастие точно това се е случило и с Rambler SearchСайтът буквално е запълнен с различни спонсорирани линкове, докато резултатите от търсенето съдържат повече реклами и свързано съдържание, отколкото полезна информация. Докато Rambler е главно сайт за новини и търсене, фокусиран върху руски потребители, хора от други страни като Украйна се оплакват от сайта все по-често. Това доказва, че сайтът не е толкова невинен, за колкото се представя. Ако този съмнителен сайт се е появил на компютъра Ви неочаквано, не губете време и премахнете Rambler Search без колебание. Ще Ви дадем още причини да го направите в следващите редове.

Скрийншот на вируса Rambler SearchRambler Search превзема уеб браузърите, без да Ви предупреждава предварително. Използването на подобен съмнителен сайт за търсене в мрежата може да е ОПАСНО!

Представете си, че Rambler Search е хайджакнал компютъра Ви. Новата търсачка Rambler изглежда и работи като търсачките Google и Yahoo. Първото нещо, което правите? Да се опитате да върнете оригиналните настройки на браузъра, разбира се. За нещастие това може и да е невъзможно, защото досадният сайт продължава да се появява в браузъра. Това е типично поведение за браузърен хайджакър и е възможно главно с помощта на други програми и приложения, така наречените обекти, които предотвратяват премахването на Rambler Search. Хайджакърите обикновено инсталират тези компоненти автоматично без да искат разрешение от потребителя. Тези ленти с инструменти, приставки и подобни браузърни екстензии могат да се ползват от вируса за следене на потребителското поведение онлайн и повишаване на пренасочванията от Rambler Search. Разбира се, може да предположите, че тези допълнителни процеси няма да ускорят производителността на браузъра. Точно обратното – уеб търсачката може да започне да се натъква на различни проглеми като замръзвания или по-често крашове – всичко това, ако не извършите премахването на Rambler Search навреме. Поради разположението на файловете в системата, вирусът може да е труден за премахване. Но не се притеснявайте, можете да се доверите на анти-малуерни инструменти като ReimageIntego, който ще поправи всичко за Вас. Обновете софтуера си за сигурност до последната версия и сте готови.

Не съм инсталирал програмата. Как се е появила на компютъра ми?

Rambler Search е вирус, който не се нуждае от специални условия, за да влезе в системата Ви. Всъщност паразитът има нужда само да свалите и инсталирате фриуер или шеруер пакет, който съдържа скрити приложения, които да се наместят в браузъра. Тогава следващият път, когато го пуснете, ще видите Rambler Search като начална страница. Внимавайте, защото браузърните хайджакъри са най-безопасните заплахи, които могат да инфектират компютъра Ви чрез софтуерни пакети. Има много неприятни вируси, които се разпространяват в мрежата и могат да направят много повече щети. Затова нашият съвет е винаги да стоите настрана от ненадеждни източници за сваляне на софтуер и внимателно да проверявате какво инсталирате на компютъра си.

Упътване за премахването на Rambler Search:

Истината е, че премахването на Rambler Search реално не е толкова трудно. Разбира се, ако решите, че искате да премахнете инфекцията от компютъра си сами, ще Ви отнеме малко повече време. В противен случай винаги има опция за автоматичното премахване на вируса Rambler Search с помощта на антивирусен софтуер. Просто се уверете, че сте свалили правилния инструмент за тази цел. Ако не притежатате инструмент за защита все още, препоръчваме да опитате ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes или друг инструмент, тестван от нашите експерти. Ще намерите отзиви на препоръчаните от нас инструменти под категорията „Софтуер“.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Rambler Search вируси:

Премахване на Rambler Search от Windows системи

Единственият правилен начин да премахнете Rambler Search от компютъра си без автоматични инструменти за тази цел, е като намерите и изтриете всеки един компонент на малуера от системата си. Следвайки инструкциите долу ще можете да намерите всички тези компоненти на Rambler Search.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Rambler Search и свързани програми
  Тук потърсете Rambler Search или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Rambler Search от преките пътища на Rambler Search
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Rambler Search от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Rambler Search или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Rambler Search от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Rambler Search и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Rambler Search. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Rambler Search от Microsoft Edge

Влиянието на Rambler Search е очевидно в браузъра и компонентите, които този малуер инсталира също се установяват в него. Това значи, че тази част от системата е заразена и трябва да бъде почистена. За да направите това, изтрийте всякакви съмнителни екстензии, които намерите в браузъра и нулирайте настройките му след това, като следвате стъпките, предоставени по-долу.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Rambler Search трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Rambler Search от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Rambler Search и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Rambler Search. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Rambler Search от Google Chrome

Google Chrome е един от браузърите, които нямат защита срещу инфекция с Rambler Search. Вирусът може да го атакува и да инсталира съмнителни софтуери. Затова почистете браузъра си, като нулирането на настройките е добра и силно препоръчителна практика. Това става така:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Rambler Search и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Rambler Search. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Rambler Search от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Rambler Search или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Rambler Search, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Rambler Search. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-rambler-search-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Rambler Search virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *