Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Search.queryrouter.com вирус (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Можем ли да се доверим на вируса Search.queryrouter.com?

Вирусът Search.queryrouter.com (или QueryRouter) е ненадеждна търсачка, който спада към категорията на браузър-похитителите. Имайте предвид, че създателите на този инструмент са го пуснали единствено с цел да повишат приходите си, като показват спонсорирано съдържание на потребителите си, предоставяйки линкове към дадени уеб страници в първите позиции на резултатите от търсенето. След като жертвата бъде подведена да кликне на някой от тези линкове, те имат възможност да генерират рекламен доход. Тази стратегия за печелене на пари е по-известна като плащане за клик (pay-per-click), а това означава, че собствениците на уеб страницата получават този приход на базата на броя на кликванията, които успеят да съберат от промотираното съдържание. И все пак, няма как да знаете дали линковете на Search.queryrouter.com са безобидни или опасни. Имайте предвид, че може да се сдобиете с нежелани добавки, разширения и плъгини малко след като сте посетили зловреден сайт. 

За да увеличи шансовете за успешни пренасочвания, Search.queryrouter.com замества търсачката по подразбиране и началната страница на целевия уеб браузър. Обикновено той похищава уеб браузърите Mozilla Firefox и Google Chrome, затова може да ви се стори, че останалите браузъри са в безопасност. И все пак, имайте предвид, че тези програми се обновяват доста често, така че измежду жертвите им могат да попаднат и Safari и IE. Браузър-похитителите имат за цел да не позволяват на потребителите да върнат браузъра си в първоначалното му състояние. По този начин те се получават спонсорирано съдържание не по собствено желание. Похитителят Search.queryrouter.com задава предварително определена търсачка, която се зарежда с всяко стартиране на браузъра, а също и при отварянето на нов прозорец или нов раздел на браузъра. Казано честно, функцията мета-търсене, която създателите рекламират всъщност е загубила истинската си цел, тъй като дори обичайното търсене се осъществява едва-едва. Не ви препоръчваме да оставяте този вирус да действа в компютъра ви прекалено дълго и в случай, че забележите подобни симптоми, премахнете Search.queryrouter.com от устройството си незабавно.

Изображение на браузър-похитителя Search.queryrouter.comГлавната страница на вируса Search.queryrouter.com изглежда ясна и обикновена. И все пак, използването на търсачката може да доведе до пренасочване и проникване на зловреден софтуер.

В раздела “За нас” (“About”) на тази потенциално нежелана програма, създателите на уеб страницата споменават “Ленти с инструменти и плъгини” (“Toolbar & Plugins”), докато на самата уеб страница те не могат да бъдат открити. Това предполага единствено, че тези компоненти евентуално ще бъдат инсталирани в браузъра на похитителя веднага щом похищението на Search.queryrouter.com приключи. Имате ли нужда от нежелано съдържание на устройството си? Едва ли. Освен това, няма как да знаете дали тези добавки на браузъра няма да са сложени там със зловредни намерения, например, за да показват повече изскачащи прозорци и реклами или да ви шпионират. Няма по-сигурен начин да се предпазите от това да отделите малко време за премахването на Search.queryrouter.com. Специализираните инструменти против зловреден софтуер като ReimageIntego могат да улеснят тази задача като сканират компютърната система и прекъснат всички несигурни връзки и процеси.

Как се разпространяват браузър-похитителите?

Това е въпрос, на който специалистите по компютърна сигурност са отговорили преди доста време, но потребителите сякаш не се вслушват в това особено. На първо място потенциално нежеланите програми не проникват в компютрите сами, а всъщност се нуждаят от разрешение, за да влезнат в устройствата и да започнат пренасочващата си дейност. Разбира се, създателите на зловреден софтуер се стремят това съгласие да е колкото се може по-незабележимо. За тази цел, те обикновено “преопаковат” софтуерни пакети, като добавят своите потенциално опасни програми наред с легитимните. Това означава, че възможността да инсталирате вируса Search.queryrouter.com може да се крие зад инсталационните настройки на напълно легитимни програми: PDF конвертери, видео/аудио редактори и др. За щастие “Разширени”-те инсталационни настройки са вашето спасение. Ако изберете този подробен инсталационен режим, ще имате възможност да разгледате съдържанието на софтуерния пакет и да отмените инсталирането на тези, които са потенциално опасни.

От къде да започнете с премахването на Search.queryrouter.com?

Не можем да отречем, че вирусът Search.queryrouter.com е досадна инфекция, така че няма съмнение, че трябва да бъде премахнат колкото се може по-скоро. Ако имате повече опит с премахването на вируси, може да се опитате да премахнете Search.queryrouter.com сами. Дори да се считате за експерт, все пак добре е да сканирате компютъра си и с автоматичен скенер. Спомняте ли си какво казахме за допълнителния софтуер, който този похитител инсталира? Това е основната причина да не премахвате Search.queryrouter.com ръчно.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Search.queryrouter.com вируси:

Премахване на Search.queryrouter.com от Windows системи

Ако “страдате” от пренасочванията на Search.queryrouter.com и други подобни проблеми, трябва да деинсталирате Search.Queryrouter и останалите записи, които са ви непознати от Мениджъра на задачите (Task Manager). След това нулирайте настройките на браузърите си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Search.queryrouter.com и свързани програми
  Тук потърсете Search.queryrouter.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Search.queryrouter.com от преките пътища на Search.queryrouter.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Search.queryrouter.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Search.queryrouter.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Search.queryrouter.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Search.queryrouter.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Search.queryrouter.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Search.queryrouter.com от Microsoft Edge

Search.queryrouter.com е поредният похитител, който оставя остатъчни файлове в заразените компютри, затова променените браузъри трябва да бъдат проверени за потенциално-нежелани добавки, разширения или ленти с инструменти. Затова трябва да се уверите, че сте премахнали QueryRouter и други подобни добавки от същия издател.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Search.queryrouter.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Search.queryrouter.com от Mozilla Firefox (FF)

Ако браузъра ви Firefox е похитен от тази потенциално-нежелана програма, уверете се, че сте деинсталирали всички нежелани/съмнителни добавки от уеб браузъра. Трябва да премахнете QueryRouter и подобни потенциално-нежелани програми.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Search.queryrouter.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Search.queryrouter.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Search.queryrouter.com от Google Chrome

За да сте сигурни, че във вашия Google Chrome няма вируси, проверете браузъра за Queryrouter и други добавки, които може да са се инсталирали без знанието ви. Може да оправите тези промени и като нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Search.queryrouter.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Search.queryrouter.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Search.queryrouter.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Search.queryrouter.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Search.queryrouter.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Search.queryrouter.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-search-queryrouter-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Search.queryrouter.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *