Вирусът Zeus. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

от Линас Кигуолис - - | Тип: Троянци
12

Лошите страни на вируса Zeus 

Вирусът Zeus е Троянски кон фокусиран основно върху събиране на банковите идентификационни данни на жертвите. Що се отнася до тяхната функционалност, целта на Троянските коне не се различава много от тази на прословутия Троянски кон от Гръцката митология : те нахлуват в компютрите маскирани като легитимни и полезни програми, но под повърхността се крият зловредни паразити, които са готови да се възползват от заразените системи. Троянския кон Zeus не е изключение. Той също има много лица, които използва, докато търси нови жертви. Тази тактика му позволява да попадне незабелязано в компютрите, но причинява много главоболия на специалистите по сигурност, които трябва да се адаптират към всеки нов вариант на зловредния софтуер. Поради неговата гъвкавост, вирусът дори е получил и няколко различни имена, включително ZeuS, Zbot и последното му превъплащение GameOver Zeus . Независимо коя версия на вируса е заразила компютъра ви, той трябва да бъде незабавно премахнат. Отстраняването на този малуер трябва да се осъществи единствено с най-добрия и най-усъвършенстван софтуер, защото откъсването на устройство от злонамерена бот мрежа не е лесна задача. Препоръчваме ви да използвате Reimage или Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus за да премахнете напълно Zeus.

По стандартите за зловреден софтуер, Zeus е наистина относителна стара инфекция – за първи път е засечена преди повече от 10 години. Тогава основно е използвана да работи срещу Министерството на транспорта на САЩ и да събира данни от там. Но зловредният софтуер е изминал доста път от тогава и фокусът му е изместен към експлоатирането на банкова информация. Сега Zeus е известен като една от най-успешните бот мрежи създавани някога и създателите му не излизат от челните места на списъка на ФБР с най-издирваните престъпници..

Как точно действа този вирус в заразените компютри? На първо място, се уверява, че компонентите му са успешно внедрени и скрити в системата. Мястото, на което Zeus разтоварва файловете си, зависи от версията на зловредния софтуер и дали успява да вземе администраторските права на компютъра. Ако успее, вирусът заменя папката %System% като оставя някой от следните изпълними файлове: twext.exe, sdra64.exe, ntos.exe, oembios.exe или pdfupd.exe. В противен случай, файловете за активация на вируса се инсталират в папка %UserProfile%\Application Data и са скрити от потребителя. След като приключи с инфилтрацията, вирусът внедрява зловредния си скрипт в легитимните системни процеси, като winlogon.exe, explorer.exe или svchost.exe, което затруднява откриването на малуера, не само ръчно, но и с автоматичен инструмент за откриване на зловреден софтуер.  

Докато се придвижва незабелязано в системата, вирусът прави непозволени системни промени, създава нови записи в регистрите или инсталира допълнителен софтуер без позволението на потребителя. По-важното, обаче е, че събира, съхранява и предава лична информация, банкови идентификационни данни, потребителски имена и пароли за социални мрежи и др. Казано честно, вирусът може да бъде програмиран да извлича почти всякаква информация, от която имат нужда създателите му и я изпращат директно към Командните и контролни сървъри на вируса за по-нататъшно управление. Ако забележите, че компютърът се държи необичайно, например забавя се работата му или не ви позволява да го използвате както искате, проверете устройството с надежден антивирусен инструмент. Ако наистина е заразен, той ще открие и премахне Zeus от системата.

Как този паразит нахлува в компютрите?

Понастоящем Троянският кон Zeus и повечето от следващите го версии се разпространяват с помощта на злонамерени спам кампании. Обикновено вирусът използва имена на добре познати компании за експресни доставки като Fedex или Royal Mail, за да подведат потребителите да изтеглят заразените прикачени файлове, които са маскирани като обикновени Word или PDF документи. Също така, Zeus може да се възползва и от фалшиви реклами и да прониква в компютрите под формата на безплатно приложение. И най-накрая специалистите предупреждават още, че заплахата може да попадне в компютъра и чрез експлоатационните инструменти Sundown или RIG, което е популярна и успешна практика за проникване в системата, използвана от рансъмуер и други опасни вируси.

Премахване на Zeus: начин за бързо елиминиране

Що се отнася до премахването на Zeus от заразената система, имайте предвид, че трябва да бъде бързо и много прецизно. Това не е зловреден софтуер, с който може да си играете, защото личните ви данни и дори финансовото ви състояние са изложени на риск всяка минута, в която вирусът Zeus се намира в компютъра ви. Затова трябва да използвате актуализиран и легитимен антивирусен софтуер за премахването на Zeus от компютъра ви. Под статията ще намерите препоръки как да обезвредите малуера и да си осигурите безпроблемно премахване. Не забравяйте, че това не е наръчник за премахване и ще трябва да сканирате устройството си с антишпионски софтуер, за да го елиминирате напълно.

[GI=method-1]За да сте сигурни, че функционалностите на Zeus са прекъснати и антивирусната програма може безопасно да го премахне от компютъра, следвайте долните напътствия:[/GI]

[GI=method-2]Zeus може да бъде деактивиран, като спазвате долните инструкции:[/GI]

 

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът Zeus, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът Zeus. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Медийни споменавания за Reimage
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: http://www.2-spyware.com/remove-zeus-virus.html

Ръководства за премахване на други езици