За нас

Обновено

Virusi.bg е проект посветен да помага на потребителите да бъдат по-добре информирани по отношение на шпионски софтуер, зловреден и рекламен софтуер, както и други опасни програми, които се разпространяват в интернет. Това е един от най-големите източници на информация за компютърна сигурност, която е много важна, когато се опитвате да премахнете или да се предпазите от вируси – точни и професионално написани описания на паразитите, подробни указания за тяхното премахване, рецензии за антишпионски и антивирусен софтуер, новини и много други.

Virusi.bg не е новак в областта си. Хората зад проекта започват своите анализи (шпионски софтуер, зловреден софтуер, троянски коне и др.) още през 2004. Още от тогава, единствената мисия на този сайт си остава една и съща – да помогне на потребителите да се справят с КОЙТО И ДА Е е вирус.

Virusi.bg осигурява висококачествена информация за зловреден софтуер и обща сигурност. Съдържанието, публикувано тук, е разделено в няколко основни секции:

НОВИНИ – получавате най-новата информация за компютърна сигурност

Интернет не спира да се променя. Всеки ден е съпътстван от нови вируси, критични места на уязвимост, нови версии на защитен софтуер и различни проучвания на шпионския софтуер. Точно за това е създадена и нашата секция Новини. Тук ще намерите информация за най-важните теми свързани с шпионски софтуер, известни паразити, представяне на нови защитни програми и други важни събития. Също така, не сме забравили да обърнем внимание и на измамните реклами, спам и фишинг.

Към Новини

ЗЛОВРЕДЕН СОФТУЕР – вижте най-актуалните вируси и методите за тяхното премахване

Секцията Зловреден софтуер е най-голямата секция в virusi.bg, в която са включени всички видове паразити. Тя се обновява ежедневно от специалистите на Virusi.bg, така че не е изнанадващо, че тук присъстват повече от 8000 заплахи и техният брой непрекъснато се увеличава. Всяко описание предоставя подробна информация за поведението на вируса, начините му на разпространение и методите за премахване. Потребителите могат да открият ръководства за премахване на вируси стъпка по стъпка и препоръчани инструменти за автоматично премахване на вирусите. Програмите, които са описани тук, са обикновено тези, които се използват при тестването на вируса. Всички описания съдържат допълнителна информация, която обикновено се разкрива след известно време от функционирането на вируса.

Към Зловреден софтуер

СОФТУЕР – съпоставка на най-напредналите инструменти за премахване на зловреден софтуер

На пазара има много на брой и различни програми за откриване на шпионски софтуер. И все пак, не всички от тях са на еднакво ниво – някои антишпионски програми се справят добре само с премахването на вирусите, други гарантират най-високо ниво на защита. Точно затова решихме да направим секцията Софтуер, за да помогнем на потребителите да направят най-добрия избор. Тук ще намерите рецензии за различни програми, резултати от тестовете и цялостна оценка.

Към Софтуер

ФАЙЛОВЕ – запознава ви с това кои файлове трябва да избягвате

Секцията Файлове има много прилики със секцията Зловреден софтуер, защото вирусите са немислими без наличието на файлове. Всички файлове са групирани според техния тип, т.е. файлово разширение. За повечето от файловете има кратки описания, така винаги ще знаете кои от тях принадлежат към безвредния софтуер и кои са зловредни. Файловете в Библиотеката се обновяват непрекъснато.

Към Файлове

ВЪПРОСИ КЪМ НАС – Virusi.bg обслужване на клиенти

Главната мисия на този проект е да помогне на хората в битката им с различните видове компютърни паразити, включително шпионски софтуер, зловреден и рекламен софтуер, троянски коне и др. Опитваме се да окуражаваме потребителите да използват ръчното премахване на паразити, но понякога е невъзможно това да бъде приложено, защото интернет е пълен със сложни вируси, които могат да бъдат премахнати само чрез комплексни техники за отстраняване. Това не е никак лесна задача. За да помогнем на потребителите да пестят времето си, а също и за да им помогнем да избегнат различни проблеми от евентуална неправилна употреба на определени инструкции, ние решихме да създадем секцията Въпроси. Не се притеснявайте да задавате въпроси, да отговаряте на въпросите на други потребители и да вземате участие в дискусиите. С радост ше ви помогнем.

Към Въпроси (Virusi.bg обслужване на клиенти)

Ако имате въпроси свързани с проекта Virusi.bg, може да се свържите с нас, като използвате информацията дадена на страницата Връзка с нас. Прочете още за Политика на поверителност, Условия за ползване, Изключване на отговорност и Разкриване на информация тук.

Файлове
Софтуер
Сравни