Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни VideoStripe pop-up реклами (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

VideoStripe използва агресивна и подвеждаща маркетингова стратегия, за да рекламира платформа за гледане на филми

Изображение на уеб страницата на VideoStripe

VideoStripe твърди, че е платформа, която позволява легално гледане на филми. Тази услуга, обаче, се рекламира чрез агресивни методи като адуерни програми. Така че, ако браузърът ви Chrome, Firefox или Internet Explorer бъде залят от изскачащи прозорци, предлагащи ви да се регистрирате и да гледате неограничено филми, добре е да проверите състоянието на компютъра си.

Обикновено, адуерът, който е отговорен за рекламите на VideoStripe започва да ви притеснява след като сте инсталирани софтуерен пакет (бандъл). Освен това, рекламната платформа Media-fire.org също участва в промотирането на този софтуер.

Вирусът VideoStripe показва реклами, които са подвеждащи съобщения, използвани за промотиране на свързани уеб страници и популяризиране на определен софтуер. Тези изскачащи съобщения може непрекъснато да искат от вас да се регистрирате и да изпробвате или да изтеглите приложението за гледане на филми. Тези предложения са изключително досадни, защото може да са реклами на цяла страница или изскачащи, които нямат бутон за затваряне. 

И все пак, преди да го инсталирате, трябва да имате предвид, че приложението не е безплатно. На потребителите се предлага безплатен пробен 7-дневен период за VideoStripe и след това те трябва да плащат. Месечният абонамент е около 40 евро, което е доста скъпо. Затова, ако искате да гледате най-новите филми, добре е да изберете по-евтина и по-надеждна платформа, като Netflix.

Някои потребители твърдят, че са били подведени от т.нар. VideoStripe скам. Рекламите обикновено твърдят, че услугата е безплатна. И все пак, след като се регистрират, те разбират, че трябва да си плащат, ако искат да продължат да гледат филми. В действителност, основната цел на тази агресивна маркетингова кампания е да рекламира тази услуга и да се сдобие с повече потребители, които да плащат месечната абонаментна такса. 

В крайна сметка, ако започнете да виждате тези изскачащи реклами, препоръчваме ви да направите пълно системно сканиране с ReimageIntego и да премахнете VideoStripe заедно с останалите съмнителни програми на компютъра ви, за да избегнете евентуални бъдещи неудобства. 

Също така, бихме искали да споменем, че адуерните програми, като цяло, се разпространяват заедно с бисквитки и се използват за събиране на информация за навиците на сърфиране на потребителя. Предполагаме, че и адуерът VideoStripe не прави изключение. Според нас, той не събира лична информация;, но все пак, никога не може да знаете каква точно информация може да събира и с каква цел да я използва. 

Затова, премахването на VideoStripe ще ви помагне да защитите онлайн поверителността си от непознати трети лица. Никога не може да сте сигурни дали събраната информация няма да бъде споделена с ненадеждни партньори или хора с лоши намерения. В най-лошия случай, чувствителна информация може да изтече към кибер престъпници и следователно да си навлечете сериозни проблеми като загуба на пари или кражба на самоличност. 

Пример за изскачащите реклами на VideoStripeИзскачащите реклами на VideoStripe предлагат да се регистрирате и да използвате тази уеб страница за видео стрийминг

Адуерът попада в компютрите групиран с безплатни приложения

Както вече знаете, рекламите промотиращи VideoStripe са причинени от програма от адуерен тип, която може да попадне в компютъра в пакет с безплатен софтуер. Ако искате да избегнете инсталирането на тази и на подобни на нея програми, трябва да сте по-внимателни, когато изтегляте безплатен софтуер на компютъра ви. 

Допълнителните компоненти обикновено са добавки за браузър, плъгини, ленти с инструменти и разширения. И все пак, те може да са означени по подвеждащ начин. За да откажете инсталацията им, трябва да:

 1. Изберете надежден източник за изтегляне и надеждни разработчици.
 2. Прочетете Декларацията за поверителност и Лицензионното споразумение за крайния потребител преди да инсталирате софтуер.
 3. Избирате Разширени или Потребителски инсталационни режими и наблюдавате целия инсталационен процес. По този начин ще можете сами да управлявате процеса.
 4. Махайте отметките, които позволяват инсталирането на допълнителни компоненти.

Според изследователите от NoVirus, компютърните потребители най-често разчитат на Бързи или Препоръчителни инсталационни настройки. И все пак, не ви препоръчваме да се доверявате на тези настройки, защото в повечето случаи те не разкриват адекватна информация за софтуер на трети лица и позволяват инсталирането му без да искат позволението на потребителя.  

Отървете се от вируса VideoStripe незабавно

Премахването на VideoStripe изисква да откриете и изтриете от компютъра всички компоненти свързани с адуера. Трябва да деинсталирате съмнителните програми от Контролния панел (Control Panel) и непознатите браузър-разширения от всеки един от уеб браузърите.

Ако обмисляте да извършите тази задача сами, подготвените от нас инструкции може да са ви полезни. Имайте предвид, че тази потенциално нежелана програма може да инсталира проследяващи бисквитки, така че ще трябва да нулирате и настройките на всички браузъри. 

Ако ви изглежда сложна задача, по-добре е да премахнете VideoStripe автоматично. Този метод изисква да използвате надеждна антишионска програма или програма против зловреден софтуер. Задължително актуализирайте предпочетения от вас инструмент за сигурност преди да започнете сканирането. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на VideoStripe pop-up реклами:

Премахване на VideoStripe pop-up от Windows системи

Отворете Контролен панел (Control Panel) и потърсете VideoStripe или други непознати приложения. Деинсталирайте ги и след това проверете уеб браузърите си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте VideoStripe pop-up и свързани програми
  Тук потърсете VideoStripe pop-up или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на VideoStripe pop-up от Mac OS X система

Ако ви притесняват изскачащи известия, добре е да проверите дали на компютъра ви няма инсталирани съмнителни приложения.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за VideoStripe pop-up или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на VideoStripe pop-up от Internet Explorer (IE)

Следвайте по-долу дадените стъпки, за да почистите Internet Explorer от записи свързани с адуера.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за VideoStripe pop-up и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на VideoStripe pop-up. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от VideoStripe pop-up от Microsoft Edge

След похищението, трябва да нулирате настройките на Microsoft Edge, както е показано по-долу.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, VideoStripe pop-up трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на VideoStripe pop-up от Mozilla Firefox (FF)

Премахнете VideoStripe или други непознати ви разширения от Firefox. Те може да са виновни за досадните реклами.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете VideoStripe pop-up и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на VideoStripe pop-up. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на VideoStripe pop-up от Google Chrome

Премахването на VideoStripe изисква отстраняване на съмнителните разширения и нулиране на настройките на Chrome.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете VideoStripe pop-up и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на VideoStripe pop-up. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на VideoStripe pop-up от Safari

Тези инструкции ще ви покажат как да изтриете вируса от Safari.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за VideoStripe pop-up или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на VideoStripe pop-up. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions


Вашето мнение за VideoStripe pop-up ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *