Премахни Cryptolocker Portuguese вирус (Упътване за премахване) - Безплатни инструкции

от Ъгниъс Кигуолис - - | Тип: Рансъмуер

Упътване за премахване на Cryptolocker Portuguese вируси

Какво е Рансъмуер вирусът Cryptolocker Portuguese?

Какво представлява вирусът CryptoLocker Portuguese и как функционира?

Вирусът CryptoLocker Portuguese, също както и своя предшественик, принадлежи към категорията на рансъмуера. Веднъж инсталиран в целевата компютърна система, той работи тихомълком и незабележимо криптира всички файлове на жертвата един след друг, като им добавя файлово разширение .id-[victim’s ID]_steaveiwalker@india.com_. Наричаме тази версия на CryptoLocker португалска (Portuguese), защото се обръща към жертвите на този език – съобщението за откуп е написано не на английски, а на португалски. Файлът със съобщението за откуп носи името COMO_ABRIR_ARQUIVOS.txt. В този текстов документ жертвата може да намери информация за вируса и какво е направил с компютъра и с файловете, съхранявани на него.
Рансъмуерът Cryptolocker PortugueseНа изображението може да видите как изглежда съобщението за откуп на рансъмуер вируса Cryptolocker Portuguese

Хакерите, създали рансъмуера CryptoLocker Portuguese искат да получат 1 Bitcoin; в противен случай няма да ви предоставят декриптиращия ключ, който се пази на сигурно място на тайните им сървъри. Според тях няма друг начин за възстановяване на файловете освен специален декриптиращ софтуер, който само те могат да осигурят. Те твърдят, че използват Rijndael криптиране, което просто е друго име на AES криптирането. Те искат 1 Bitcoin да бъде прехвърлен в техния Bitcoin портфейл и искат от жертвата да направи снимка или скрийншот на завършената трансакция. След това жертвата трябва да изпрати тази снимка на имейл адрес steaveiwalker@india.com или steveiwalker@163.com и да изчака декриптиращите инструменти. Но все пак, хакерите не ви дават никаква гаранция, че ще изпълнят обещанието си след като им прехвърлите 1 биткойн. Те могат бързо да изчезнат, като отнесат парите ви със себе си и ви оставят без декриптиращ инструмент. Най-добрият начин за възстановяване на файловете ви е използването на резервни копия, след като приключите с премахването на вируса CryptoLocker Portuguese. Ако не разполагате с програма за премахване на вируса CryptoLocker Portuguese, препоръчваме ви да използвате ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner.

Как съм се заразил?

Рансъмуер вирусите подобни на CryptoLocker Portuguese се разпространяват чрез спам имейли, фалшива реклама, фишинг уеб страници и пиратски софтуер. Трябва да избягвате тези източници на рансъмуер инфекции, ако искате компютърът ви да е в безопасност. Избягвайте имейли, изпратени от непознати за вас лица и не инсталирайте никаква програма, изпратена ви по имейл и, разбира се, стойте далеч от файлове получени от съмнителни лица или компании. За да бъде компютъра ви защитен, използвайте програма против зловреден софтуер и актуализирайте редовно софтуера си. Архивирането е задължително, така че ако не сте го направили до сега, добре е да вземете мерки незабавно!

Как да премахнем вируса CryptoLocker Portuguese?

Задължително е премахването на вируса CryptoLocker Portuguese да стане по правилния начин. Тази задача е много важна за безопасното използване на компютъра ви, затова не прибързвайте. Съветваме ви да разчитате на професионални инструменти за премахване на малуер за успешно справяне с рансъмуера CryptoLocker Portuguese. По-долу са дадени инструкции за това как да го направите.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Cryptolocker Portuguese вируси

Премахнете Cryptolocker Portuguese, използвайки Safe Mode with Networking

Рестартирайте компютъра според дадените тук инструкции. За да премахнете вируса CryptoLocker Portuguese, инсталирайте подходящ инструмент против зловреден софтуер.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Cryptolocker Portuguese

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Cryptolocker Portuguese.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Cryptolocker Portuguese, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Cryptolocker Portuguese. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Cryptolocker Portuguese е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Cryptolocker Portuguese от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Cryptolocker Portuguese, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Data Recovery Pro

Ако не разполагате с резервни копия, Data Recovery Pro може да ви помогне да възстановите поне част от изгубените файловете. Ето как се използва:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Cryptolocker Portuguese;
 • Възстановете ги.

ShadowExplorer

ShadowExplorer помага да откриете моментните снимки на томове (Volume Shadow Copies) (ако вирусът не ги е изтрил) и да ги използвате за възстановяване на информацията.

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Cryptolocker Portuguese и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици