Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни “Promoted Content by mgid” реклами (Лесно упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Alice Woods - -   MGID | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Защо виждате реклами „Промотирано съдържание от mgid“ в браузъра си?

“Promoted Content by mgid” ads

“Промотирано съдържание от mgid“ е често срещана зловредна програма. Всъщност освен досадните реклами, които съдържат слогани от mgid, няма други следи за този mgid.

Той крие зловредните си компоненти на компютъра, позволявайки на зловреден скрипт да изпълнява предопределени процеси незабелязано. Това помага на паразита да се предпази от деинсталация. Въпреки това има други признаци, по които да определите малуерна инфекция.

Например компютърът може да започне да работи значително по-бавно от преди да се появят рекламите от mgid. В допълнение може да имате проблеми докато сърфирате или докато ползвате инсталирани приложения – програмите могат да замръзват или да спират неочаквано.

Илюстрация на рекламите „Промотирано съдържание от mgid“

Това са ясни признаци за инфекция от малуер, който използва процесора и паметта, необходима за гладката работа на компютъра. Ако забележите подобни тенденции на компютъра си, сканирайте го с ReimageIntego или друг анти-малуерен инструмент и премахнете „Промотирано съдържание от mgid“ заедно с неприятностите, които води със себе си.

За тези от Вас, които се притесняват за потенциалните щети, които „Промотирано съдържание от mgid“ може да причини, можем да Ви уверим, че mgid сам по себе си не е зловреден. Той е потенциално нежелана програма, но ако се отнесете към него внимателно и го елиминирате от компютъра си, не би трябвало да пострадате от разрушителни последици.

Важното нещо е да стоите настрана от рекламите „Промотирано съдържание от mgid“, независимо колко привлекателно изглежда съдържанието в тях. Хакерите умишлено промотират неща, които привличат потребителите най-много.

Готови са да стигнат далече, за да промотират софтуер на трета страна и да получат печалба от рекламите, дори и това да включва измамни реклами и нежелани пренасочвания към свързани сайтове.

На всичкото отгоре създателите на адуера не гарантират легитимността на рекламираното съдържание така че е вероятно сред надеждната информация да има и такава, която се опитва да Ви въвлече в съмнителен бизнес или просто да Ви измами.

Затова препоръчваме премахването на „Промотирано съдържание от mgid“, преди да сте били измамени от някоя от тези зловредни реклами.

“Promoted Content by mgid” adsРеклами „Промотирано съдържание от mgid“

Как адуерът започва показването на реклами на компютъра?

„Промотирано съдържание от mgid“ може да бъде свален от различни ненадеждни сайтове  дори от легитимни такива, като например download.com, cnet.com, softonic.com или soft32.com. Обикновено е прикачен към фриуер или шеруер, затова инсталацията му рядко бива забелязана от потребители, които претупват инсталационния процес.

За да предотвратите неупълномощен достъп до системата си от програми като „Промотирано съдържание от mgid“ ТРЯБВА да отделите време за разучаване на сваления софтуерен пакет, преди да позволите на компонентите му да се инсталират на компютъра.

Това може да се направи ръчно чрез Подробна или Ръчна инсталация или автоматично чрез сканиране на сваленото съдържание със сложна антивирусна програма.

“Promoted Content by mgid” ads

Как да премахнете рекламите „Промотирано съдържание от mgid“ от браузъра си?

Въпреки че „Промотирано съдържание от mgid“ няма много зловредни черти, които се отнасят за вируси и малуер, може да попречи на работата на компютъра и стабилността на системата.

Затова като извършите премахването на „Промотирано съдържание от mgid“ ще направите услуга на системата си. Само не забравяйте да използвате правилните инструменти, за да предотвратите грешки при премахването. Премахнете „Промотирано съдържание от mgid“ с автоматичен антивирусен софтуер или ръчно, използвайки инструкциите, изготвени от експерти и предоставени по-долу.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на “Promoted Content by mgid” реклами:

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Windows системи

Ако искате да премахнете рекламите „Промотирано съдържание от mgid“ от браузъра си, не забравяйте, че тази потенциално нежелана програма ги генерира, като се крие под различни имена, навсякъде из компютъра Ви. Затова може да започнете, като изследвате списъка с наскоро инсталирано съдържание и търсите съмнително съдържание.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте “Promoted Content by mgid” и свързани програми
  Тук потърсете “Promoted Content by mgid” или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за “Promoted Content by mgid” или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за “Promoted Content by mgid” и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на “Promoted Content by mgid”. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от “Promoted Content by mgid” от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, “Promoted Content by mgid” трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете “Promoted Content by mgid” и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на “Promoted Content by mgid”. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете “Promoted Content by mgid” и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на “Promoted Content by mgid”. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на “Promoted Content by mgid” от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за “Promoted Content by mgid” или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на “Promoted Content by mgid”. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-promoted-content-by-mgid-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Promoted Content by mgid” ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *