Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахнете Fast Browser Search (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Какво представлява Fast Browser?

Търсачката Fast Browser

Fast Browser е ненадежден инструмент за търсене, който си проправя път към компютъра на жертвата с помощта на техниката бандлинг (групиране на софтуер). След като бъде инсталиран, вирусът Fast Browser Search сменя текущите начална страница и търсачка с fastbrowsersearch.com. За да запази промените и да не позволи на потребителя да промени тези нови настройки, браузър-похитителят може да използва допълнителни файлове и да променя записите в регистрите. 

Fast Browser Search е потенциално нежелано приложение, което се категоризира още и като браузър-похитител. Изглежда, че вече е засегнал стотици компютърни потребители, които са открили,че се е инсталирал на компютрите им без тяхното знание. 

Не е учудващо, че потребителите активно търсят начини за премахване на тази търсачка от браузърите си, защото Fast Browser е зловреден софтуер, който предизвиква неприятни пренасочвания, забавяния на работата на компютъра и други проблеми. Също така може да засегне жертвите си с реклами и дори да извършва опасни за системата им дейности. 

Най-важното е, че този браузър похитител може да записва действията на потребителите в интернет и може да събира информация като термините им за търсене, уеб страници, които посещават, време, което прекарват на тях, информацията, която въвеждат, кликвания и други подобни данни. 

Това просто е нарушение на политиките на поверителност и не бива да се подминава с лека ръка. Ако търсачката FastBrowser вече е похитила всичките ви уеб браузъри (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari и др.) и е започнала да ви пренасочва към свързани уеб страници, следвайте ръководството, което е дадено в края на статията. Разбира се, пълното системно сканиране с надежден антишпионски софтуер (може да използвате ReimageIntego) е най-лесният начин, по който може да премахнете търсачката Fast Browser.

В случай, че ви трябва търсачка за Windows 8, 10 или други операционни системи, браузър-похитителят Fast Browser не е вариант. Той не подобрява работата на компютъра ви – просто започва да го управлява и дори да го забавя. Няма нужда да казваме, че единственият начин да премахнете този похитител, е да използвате сигурна програма против зловреден софтуер или инструкциите, подготвени от нашия екип. 

Вирусът Fast Browser SearchВирусът Fast Browser Search е досадна компютърна инфекция, която се опитва да принуди потребителите да търсят в Интернет чрез търсачката fastbrowsersearch.com

Как лесно да избягвате браузър-похитителите 

Търсачката Fast Browser се разпространява по два различни начина. В повечето случаи, потребителите я изтеглят както всяка друга програма. И все пак, тя може да се появи в компютъра ви без да е искала позволение. В този случай, трябва да знаете, че най вероятно сте я изтеглили в пакет с други програми. 

Според специалистите по сигурност, тя най-често се разпространява в пакет с даунлоуд мениджъри, софтуер за видео стрийминг, софтуер за записване на видео файлове, програми за PDF файлове и други подобни, които обикновено се разпространяват безплатно в интернет. Ако искате да се предпазите от проникването на тази програма, трябва да махнете отметките, с които се съгласявате да я направите начална страница, нов раздел и търсачка по подразбиране. 

Освен това трябва да избягвате и инсталирането на съмнителни плъгини за браузър, добавки и разширения. За да имате тази възможност, винаги трябва да избирате Потребителски или Разширени инсталационни настройки за безплатния софтуер. Трябва да изберете един от тези методи в началото на инсталационния процес. 

Ако току що сте забелязали, че търсенията ви се пренасочват към FastBrowserSearch.com, това означава, че похитителят вече се крие в компютъра ви. НЕ игнорирайте това, тъй като може да бъдете пренасочени към непознати уеб страници, които се използват за разпространение на съмнителни програми. За да оправите компютъра си, следвайте ръководството, което е дадено по-долу.

Деинсталиране на търсачката Fast Browser 

Бърз начин за премахване на вируса Fast Browser е пълното системно сканиране с помощта на надеждна програма против зловреден софтуер. Това ще ви помогне да спрете досадните пренасочвания към fastbrowsersearch.com, изскачащите реклами, забавянията и други подобни проблеми. Препоръчваме ви да използвате програмите, които са посочени по-долу или тези, които сме рецензирали (проверете раздела Софтуер на нашата страница).

Ако сте решили да изтриете този виртуален паразит ръчно, прочетете внимателно инструкциите за премахване на търсачката Fast Browser, които сме подготвили. Този похитител обикновено се крие под различни имена, което го прави трудна за откриване компютърна заплаха.  

И все пак, ако сте попаднали на тази статия, докато сте търсили инструкции как да деинсталирате Fast Browser без да използвате автоматични инструменти за шпионски и зловреден софтуер, прочетете по-надолу.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Fast Browser Search:

Премахване на Fast Browser Search от Windows системи

За да премахнете търсачката Fast Browser от Windows, трябва да деинсталирате следните програми от Контролния панел (Control Panel):

 • My Web Tattoo;
 • Fast Browser Search;
 • Make the Web Better;
 • Search Guard;
 • Search Guard Plus.

Също така, да отидете в папка Програмни файлове (Program Files) или Program Files x86 и да откриете папка с име SGPSA. Тук открийте и изтрийте следните два файла:

 • BHO.dll;
 • FBStoolbar.dll.

След това отидете една папка нагоре и изтрийте папка SGPSA.

Сега натиснете клавиши Windows + и напишете regedit. Натиснете OK.

В Регистрите на Windows открийте HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\ и изтрийте ключ {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695}.

Сега намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\ и изтрийте {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} от там.

Най-накрая намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ и изтрийте ключ за регистрите {E3EA4FD9-CADE-4ae5-84F7-086EEE888BE4}.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Fast Browser Search и свързани програми
  Тук потърсете Fast Browser Search или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Fast Browser Search от преките пътища на Fast Browser Search
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Fast Browser Search от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Fast Browser Search или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Fast Browser Search от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Fast Browser Search и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Fast Browser Search. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Fast Browser Search от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Fast Browser Search трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Fast Browser Search от Mozilla Firefox (FF)

За да почистите Firefox от останки от FastBrowserSearch, изтрийте разширенията, които са били инсталирани без ваше позволение. Потърсете за разширенията Search Guard, Seach Assistant и My Web Tattoo.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Fast Browser Search и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Fast Browser Search. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Fast Browser Search от Google Chrome

Отворете Google Chrome и премахнете разширението FastBrowser от него. Ако откриете някакви други съмнителни добавки като My Web Tattoo, Fast Browser Search Toolbar Helper, изтрийте и тях също.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Fast Browser Search и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Fast Browser Search. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Fast Browser Search от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Fast Browser Search или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Fast Browser Search, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Fast Browser Search. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Fast Browser Search

Your email address will not be published. Required fields are marked *