Премахнете Fast Browser Search (Упътване за премахване) - авг. 2017 актуализация

Упътване за премахване на Fast Browser Search

Какво е Търсачката Fast Browser?

Какво представлява Fast Browser?

Търсачката Fast Browser

Fast Browser е ненадежден инструмент за търсене, който си проправя път към компютъра на жертвата с помощта на техниката бандлинг (групиране на софтуер). След като бъде инсталиран, вирусът Fast Browser Search сменя текущите начална страница и търсачка с fastbrowsersearch.com. За да запази промените и да не позволи на потребителя да промени тези нови настройки, браузър-похитителят може да използва допълнителни файлове и да променя записите в регистрите.

Fast Browser Search е потенциално нежелано приложение, което се категоризира още и като браузър-похитител. Изглежда, че вече е засегнал стотици компютърни потребители, които са открили,че се е инсталирал на компютрите им без тяхното знание.

Не е учудващо, че потребителите активно търсят начини за премахване на тази търсачка от браузърите си, защото Fast Browser е зловреден софтуер, който предизвиква неприятни пренасочвания, забавяния на работата на компютъра и други проблеми. Също така може да засегне жертвите си с реклами и дори да извършва опасни за системата им дейности.

Най-важното е, че този браузър похитител може да записва действията на потребителите в интернет и може да събира информация като термините им за търсене, уеб страници, които посещават, време, което прекарват на тях, информацията, която въвеждат, кликвания и други подобни данни.

Това просто е нарушение на политиките на поверителност и не бива да се подминава с лека ръка. Ако търсачката FastBrowser вече е похитила всичките ви уеб браузъри (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari и др.) и е започнала да ви пренасочва към свързани уеб страници, следвайте ръководството, което е дадено в края на статията. Разбира се, пълното системно сканиране с надежден антишпионски софтуер (може да използвате FortectIntego) е най-лесният начин, по който може да премахнете търсачката Fast Browser.

В случай, че ви трябва търсачка за Windows 8, 10 или други операционни системи, браузър-похитителят Fast Browser не е вариант. Той не подобрява работата на компютъра ви – просто започва да го управлява и дори да го забавя. Няма нужда да казваме, че единственият начин да премахнете този похитител, е да използвате сигурна програма против зловреден софтуер или инструкциите, подготвени от нашия екип.

Вирусът Fast Browser SearchВирусът Fast Browser Search е досадна компютърна инфекция, която се опитва да принуди потребителите да търсят в Интернет чрез търсачката fastbrowsersearch.com

Как лесно да избягвате браузър-похитителите

Търсачката Fast Browser се разпространява по два различни начина. В повечето случаи, потребителите я изтеглят както всяка друга програма. И все пак, тя може да се появи в компютъра ви без да е искала позволение. В този случай, трябва да знаете, че най вероятно сте я изтеглили в пакет с други програми.

Според специалистите по сигурност, тя най-често се разпространява в пакет с даунлоуд мениджъри, софтуер за видео стрийминг, софтуер за записване на видео файлове, програми за PDF файлове и други подобни, които обикновено се разпространяват безплатно в интернет. Ако искате да се предпазите от проникването на тази програма, трябва да махнете отметките, с които се съгласявате да я направите начална страница, нов раздел и търсачка по подразбиране.

Освен това трябва да избягвате и инсталирането на съмнителни плъгини за браузър, добавки и разширения. За да имате тази възможност, винаги трябва да избирате Потребителски или Разширени инсталационни настройки за безплатния софтуер. Трябва да изберете един от тези методи в началото на инсталационния процес.

Ако току що сте забелязали, че търсенията ви се пренасочват към FastBrowserSearch.com, това означава, че похитителят вече се крие в компютъра ви. НЕ игнорирайте това, тъй като може да бъдете пренасочени към непознати уеб страници, които се използват за разпространение на съмнителни програми. За да оправите компютъра си, следвайте ръководството, което е дадено по-долу.

Деинсталиране на търсачката Fast Browser

Бърз начин за премахване на вируса Fast Browser е пълното системно сканиране с помощта на надеждна програма против зловреден софтуер. Това ще ви помогне да спрете досадните пренасочвания към fastbrowsersearch.com, изскачащите реклами, забавянията и други подобни проблеми. Препоръчваме ви да използвате програмите, които са посочени по-долу или тези, които сме рецензирали (проверете раздела Софтуер на нашата страница).

Ако сте решили да изтриете този виртуален паразит ръчно, прочетете внимателно инструкциите за премахване на търсачката Fast Browser, които сме подготвили. Този похитител обикновено се крие под различни имена, което го прави трудна за откриване компютърна заплаха.

И все пак, ако сте попаднали на тази статия, докато сте търсили инструкции как да деинсталирате Fast Browser без да използвате автоматични инструменти за шпионски и зловреден софтуер, прочетете по-надолу.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Fast Browser Search

Деинсталиране от Windows

За да премахнете търсачката Fast Browser от Windows, трябва да деинсталирате следните програми от Контролния панел (Control Panel):

 • My Web Tattoo;
 • Fast Browser Search;
 • Make the Web Better;
 • Search Guard;
 • Search Guard Plus.

Също така, да отидете в папка Програмни файлове (Program Files) или Program Files x86 и да откриете папка с име SGPSA. Тук открийте и изтрийте следните два файла:

 • BHO.dll;
 • FBStoolbar.dll.

След това отидете една папка нагоре и изтрийте папка SGPSA.

Сега натиснете клавиши Windows + и напишете regedit. Натиснете OK.

В Регистрите на Windows открийте HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\ и изтрийте ключ {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695}.

Сега намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\ и изтрийте {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} от там.

Най-накрая намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ и изтрийте ключ за регистрите {E3EA4FD9-CADE-4ae5-84F7-086EEE888BE4}.

За да премахнете Търсачката Fast Browser от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Търсачката Fast Browser (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на Fast Browser Search от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Fast Browser Search или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

За да почистите Firefox от останки от FastBrowserSearch, изтрийте разширенията, които са били инсталирани без ваше позволение. Потърсете за разширенията Search Guard, Seach Assistant и My Web Tattoo.

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Търсачката Fast Browser и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Търсачката Fast Browser не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Търсачката Fast Browser. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Отворете Google Chrome и премахнете разширението FastBrowser от него. Ако откриете някакви други съмнителни добавки като My Web Tattoo, Fast Browser Search Toolbar Helper, изтрийте и тях също.

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Търсачката Fast Browser като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Търсачката Fast Browser в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Търсачката Fast Browser:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Търсачката Fast Browser. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Търсачката Fast Browser и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Fast Browser Search и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици