Какво е флудъри и как да го премахна?

от Линас Кигуолис - - Обновено | Тип: Флудъри
12

Флудърите са зловредни програми, използвани за претоварване на нормалната комуникация с Интернет или мрежата и понижаване на цялостната производителност на инфектираната компютърна система. Ако засегнатият компютър е сървър, пообен малуер може да предизвика Denial of Service (DoS) атаки, Ping of Death, ICMP, HTTP претоварване и подобни проблеми. Всеки от тези проблеми обикновено започва чрез изпращане на множество пакети с информация до системата и блокиране на връзката с нея.

Имайте предвид, че не всички версии на флудърите са еднакви. Някои от тях са много подобни на троянски коне и изпълняват дейността на хакерски инструменти. Подобни версии на флудъри могат да бъдат използвани за получаване на отдалечен достъп до компютърната система и крадене на данни от нея. Веднъж щом хакерът получи способността да се свързва с даден комптър, може да открадне важна информация от жертвата (пароли, логини в банки, информация за кредитни карти и т.н.), да променя системни компоненти и дори да инсталира допълнителен малуер.

Колкото по-скоро премахнете флудъра от системата си, толкова по-добре. Експерти по сигурността препоръчват да използвате надежден софтуер за сигурност, за да премахнете подобен малуер и подобни потенциално нежелани програми, за да понижите риска от подобни заплахи за сигурността на компютъра си.Флудърите, също както повечето компютърни заплахи, не предоставят бутон „Деинсталирай“ и се опитват да скрият файловете си дълбоко в компютъра си, за да предотвратят премахването си. Затова автоматичното премахване е силно препоръчително. Някои версии на флудъри могат да блокират легитимни софтуери за сигурност и могат да предотвратят инсталацията на такива на системата. Въпреки това по-сложните анти-малуерни програми трудно могат да бъдат изключени.

Симптоми, показващи, че компютърът Ви може да е инфектиран с флудър

  • Проблеми, свързани с производителността на компютъра. Когато сте инфектирани с флудър може да забележите забавяния, системни или браузърни крашове, внезапни изключвания на системата и подобни проблеми. Синия екран на смъртта също може да прекъсно жертвата по вина на флудъра.
  • Проблеми с пускането на програми. Подобни вируси лесно могат да изключат легитимни приложения като програми за сигурност, уеб браузъри и подобни. Освен това могат да изтрият легитимни файлове и полезни системни компоненти.
  • Поява на нежелани изскачащи реклами и предупреждения. Досадни нотификации също могат да бъдат предизвикани от флудърите. Освен това те могат да навлекат проблеми на жертвата от сорта на пренасочвания към непознати/опасни сайтове с цел повишаване на трафика на посетители и продажба. Подобни сайтове трябва да бъдат избягвани и не трябва да им се има доверие.

Методи, използвани от флудъри, за навлизане в системата:

  • Нелегален софтуер и софтуерни пакети. Повечето флудъри инфектират компютри чрез други програми. Те могат да бъдат свалени с нелегални игри, нелицензирани програми за сигурност и дори легитимни софтуери.
  • Инфектирани сайтове. Нелегалните сайтове активно се използват за разпространение на малуер, включително флудъри. Обикновено вирусите се крият в порнографски сайтове, сайтове за залагания и подобни домейни, пълни с промоционално съдържание.
  • Peer-to-Peer (P2P) софтуер. Всички програми, използващи споделена мрежа, могат да доведат до заразяване с малуер, включително флудъри, троянци, адуер, браузърни хайджакъри и подобни вируси.
  • Друг малуер. Флудърите могат да бъдат инсталирани на системата от троянци, червеи и подобни заплахи, които обикновено се използват за разпространението на малуер. 

Най-известните флудъри:

ICQBomber. ICQ.Bomber е много опасен флудър, който най-често се използва като хакерски инструмент. Веднъж в системата, той започва да събира важна информация, като например данни за банкиране, логини към важни сайтове, пароли и подобни данни. Загубата на тази информация може да доведе до кражба на самоличност и подобни проблеми. ICQ.Bomber Може да инсталира други малуери на системата и да блокира легитимни системни компоненти, които могат да опитат да го премахнат. Повечето му версии се инсталират на системата ръчно. Затова разработчиците на вируса използват различни методи за убеждаването на жертвите да си го свалят на системата. Най-известният метод, използван за разпространяване, е чрез нелегален софтуер или чрез софтуерни пакети.

KillZone. Този флудър се използва за Denial of Service, ICMP, HTTP и подобни атаки срещу отдалечен компютър. Това може да предотврати достъпа до необходими услуги и пускане на някакъв софтуер. KillZone активно се разпространява в пакет с измамен анти-спайуер, рансъмуер и подобни малуери, опитвайки се да се скрие от жертвата възможно най-дълго. Освен това този малуер може да помогне на разработчиците да блокират легитимни сайтове за сигурност и надеждни анти-спайуерни прорами, които обикновено се използват за елиминирането на подобен малуер. Peer-to-peer (P2P) мрежи за споделяне на файлове се смятат за най-популярният начин за разпространение на вируси, затова трябва да сте много внимателни, когато сваляте торенти и подобно съдържание на компютъра си.

CriminalMSN. Тази заплаха работи като хакерски инструмент, използван за открадването на важна информация от компютъра на жертвата. Подобно на троянец може да предизвика загуба на логини, пароли, банкова информация и подобни на хиляди компютърни системи. Въпреки това след инсталацията може да опита да претовари връзката, да свали необходим софтуер и да предизвика нежелана активност на системата CriminalMSN се смята за став вирус, защото беше представен през 2003. Въпреки това никога не знаеш за какво може да бъде използван вбъдеще.

Премахване на флудър от системата:

Флудърите се смятат за много агресивни кибер заплахи, способни да се крият от жертвите си възможно най-дълго. Могат да работят за гърба Ви и да извършват задачи в продължение на месеци.

За да се уверите, че всички съмнителни файлове, свързани с флудъра, са елиминирани, експерти по сигурността препоръчват използването на автоматичен метод за премахване. В случая препоръчваме използването на една от тези надеждни анти-спайуерни програми, които показват страхотни резултати в откриването на зловредни файлове на системата: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Моля, уверете се, че използвате последната версия н всяка от тези програми, за да предотвратите оставянето на зловредни останки на компютъра си.

Ако не можете да се отървете от флудъра с помощта на тези инструменти, винаги можете да се свържете с експертите по сигурността на 2spyware и да ги попитате за помощ. Можете да направите това чрез страницата Попитайте ни. Тези компютърни експерти ще разучат Вашия флудър и ще предоставят най-доброто възможно упътване за премахване.

Най-нови вируси добавени в базата данни

стъпки за премахване на Istatic.eshopcomp.com

Компютърът Ви е заразен с вируса Istatic.eshopcomp.com? Запознайте се с тази досадна програма и функциите й: Istatic.eshopcomp.com е рекламен сървър, който предоставя уеб реклами. Ще започнете да полуавате стотици реклами от тази странца, ако инсталирате адуера Istatic.eshopcomp.com на компютъра си. Представлява потенциално нежелана програма, разпространявана заедно... Още
Адуер Вируси   ноември 06, 2017

база данни от Флудъри

ноември 06, 2017

Deceptive site ahead

Предупреждението „Deceptive Site Ahead/Опасен сайт” се опитва да ви спре да посетите зловредни сайтове. Още
ноември 03, 2017

Изскачащи реклами Right Coupon

Можем ли да се доверим на рекламите на Right Coupon? Right Coupon може да ви изглежда като полезна добавка за браузър, която осигурява различни кодове за отстъпки и оферти, когато пазарувате онлайн. За съжаление, това е един от многото инструменти, създадени единствено с цел извличане на ползи за своите създатели. Този адуер е подобен на други приложения като Search... Още
ноември 02, 2017

вирусът Android

Android вирусът продължава атаките си и през 2017. Списъкът със зловредни приложения, принадлежащи към групата на вируса Android продължава да се разраства. Експерти по сигурността твърдят, че едно на десет приложения е инфектирано с малуера Android. За нещастие много от тези приложения могат да бъдат свалени от Google Play Store. Въпреки това Google полага огромни у... Още
ноември 02, 2017

Рансъмуер вируса ACCDFISA v2.0

Вирусът ACCDFISA v2.0 и как заключва файловете ви. Рансъмуер вирусите често преминават през доста голямо развитие, докато техните създатели останат доволни от резултата. Вирусът ACCDFISA е една от тези програми и наскоро нейната подобрена версия, наречена ACCDFISA v2.0 „удари“ интернет пространството. Известна още и като Anti-Child Porn Spam Protection vi... Още
октомври 31, 2017

Facebook вирус

Facebook вирусът е опасен компютърен паразит, който инфектира системи след посещение в социалната мрежа. Още
октомври 31, 2017

Рансъмуер вирусът Matrix

Рансъмуерът Matrix с една стъпка напред. Вирусът Matrix, наричан още рансъмуера matrix9643@yahoo.com функционира като криптиращ троянски кон. Забелязан е от изследователите на зловреден софтуер на 1 декември 2016. Вирусът копира темата на филма Матрицата и негова са цел са англо- и рускоговорящи компютърни потребители, защото съобщението за откуп, което оставя в комп... Още
октомври 30, 2017

SearchAssist.net

Търсачката SearchAssist.net може да не е толкова надеждна . Още
октомври 27, 2017

Вирусът iPhone

Продължават да се явяват предпоставки за вируса iPhone . Вирусът iPhone е събирателно понятие за различни вариации на зловреден софтуер предназначен за iOS. Докато някои потребители са убедени, че няма зловреден софтуер за OS и не може да съществува, кибер престъпниците създават действителен зловреден софтуер за macOS и iOS. Наистина, процентът зловреден софтуер е зн... Още
октомври 27, 2017

Адуерът Chrome

Адуерът Chrome инфектира браузъра ви за да ви предоставя ненадеждно рекламно съдържание. Още
октомври 26, 2017

Вирусът Petya

Всичко, което трябва да знаете за вируса Petya. Вирусът Petya е поредната програма от типа рансъмуер, която превзема компютъра на потребителя и заключва намиращите се там файлове. Този рансъмуер вирус може да бъде изключително опасен и може да проникне във всеки компютър, но основната му цел са компютрите на немски компании. Тази зловредна програма влиза в компютрите... Още
октомври 05, 2017

Браузър Chroomium

Браузърът Chroomium не е Google Chrome, нито Chromium. Браузърът Chroomium е потенциално нежелана програма , която нахлува в компютрите чрез модифицирани софтуерни инсталатори и заменя преките пътища в браузъра ви по подразбиране със свои собствени. Това е лошо конфигурирана версия на проекта Chromium, предназначена да показва реклами на компютърните потребители. Фу... Още
октомври 04, 2017

Вирусът Yardood.com

Какво още не знаете за Yardood.com: Ако имате проблеми при онлайн сърфирането, може да сте се „хванали“ вируса Yardood.com.Още
октомври 04, 2017

DriverAgent Plus

Погрешното схващане за DriverAgent Plus. DriverAgent Plus е легитимна компютърна програма за оптимизация, създадена отОще
октомври 03, 2017

Вирусът CCleaner 5.33

Заразена версия на CCleaner v5.33 пренася зловреден софтуер до 2.27 милиона потребители. Още

Информацията е обновена на: 2016-10-24

Източник: https://www.2-spyware.com/flooders-removal

Прочети на друг език

Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук