Какво е флудъри и как да го премахна?

от Линас Кигуолис - - Обновено | Тип: Флудъри

Флудърите са зловредни програми, използвани за претоварване на нормалната комуникация с Интернет или мрежата и понижаване на цялостната производителност на инфектираната компютърна система. Ако засегнатият компютър е сървър, пообен малуер може да предизвика Denial of Service (DoS) атаки, Ping of Death, ICMP, HTTP претоварване и подобни проблеми. Всеки от тези проблеми обикновено започва чрез изпращане на множество пакети с информация до системата и блокиране на връзката с нея.

Имайте предвид, че не всички версии на флудърите са еднакви. Някои от тях са много подобни на троянски коне и изпълняват дейността на хакерски инструменти. Подобни версии на флудъри могат да бъдат използвани за получаване на отдалечен достъп до компютърната система и крадене на данни от нея. Веднъж щом хакерът получи способността да се свързва с даден комптър, може да открадне важна информация от жертвата (пароли, логини в банки, информация за кредитни карти и т.н.), да променя системни компоненти и дори да инсталира допълнителен малуер.

Колкото по-скоро премахнете флудъра от системата си, толкова по-добре. Експерти по сигурността препоръчват да използвате надежден софтуер за сигурност, за да премахнете подобен малуер и подобни потенциално нежелани програми, за да понижите риска от подобни заплахи за сигурността на компютъра си.Флудърите, също както повечето компютърни заплахи, не предоставят бутон „Деинсталирай“ и се опитват да скрият файловете си дълбоко в компютъра си, за да предотвратят премахването си. Затова автоматичното премахване е силно препоръчително. Някои версии на флудъри могат да блокират легитимни софтуери за сигурност и могат да предотвратят инсталацията на такива на системата. Въпреки това по-сложните анти-малуерни програми трудно могат да бъдат изключени.

Симптоми, показващи, че компютърът Ви може да е инфектиран с флудър

  • Проблеми, свързани с производителността на компютъра. Когато сте инфектирани с флудър може да забележите забавяния, системни или браузърни крашове, внезапни изключвания на системата и подобни проблеми. Синия екран на смъртта също може да прекъсно жертвата по вина на флудъра.
  • Проблеми с пускането на програми. Подобни вируси лесно могат да изключат легитимни приложения като програми за сигурност, уеб браузъри и подобни. Освен това могат да изтрият легитимни файлове и полезни системни компоненти.
  • Поява на нежелани изскачащи реклами и предупреждения. Досадни нотификации също могат да бъдат предизвикани от флудърите. Освен това те могат да навлекат проблеми на жертвата от сорта на пренасочвания към непознати/опасни сайтове с цел повишаване на трафика на посетители и продажба. Подобни сайтове трябва да бъдат избягвани и не трябва да им се има доверие.

Методи, използвани от флудъри, за навлизане в системата:

  • Нелегален софтуер и софтуерни пакети. Повечето флудъри инфектират компютри чрез други програми. Те могат да бъдат свалени с нелегални игри, нелицензирани програми за сигурност и дори легитимни софтуери.
  • Инфектирани сайтове. Нелегалните сайтове активно се използват за разпространение на малуер, включително флудъри. Обикновено вирусите се крият в порнографски сайтове, сайтове за залагания и подобни домейни, пълни с промоционално съдържание.
  • Peer-to-Peer (P2P) софтуер. Всички програми, използващи споделена мрежа, могат да доведат до заразяване с малуер, включително флудъри, троянци, адуер, браузърни хайджакъри и подобни вируси.
  • Друг малуер. Флудърите могат да бъдат инсталирани на системата от троянци, червеи и подобни заплахи, които обикновено се използват за разпространението на малуер. 

Най-известните флудъри:

ICQBomber. ICQ.Bomber е много опасен флудър, който най-често се използва като хакерски инструмент. Веднъж в системата, той започва да събира важна информация, като например данни за банкиране, логини към важни сайтове, пароли и подобни данни. Загубата на тази информация може да доведе до кражба на самоличност и подобни проблеми. ICQ.Bomber Може да инсталира други малуери на системата и да блокира легитимни системни компоненти, които могат да опитат да го премахнат. Повечето му версии се инсталират на системата ръчно. Затова разработчиците на вируса използват различни методи за убеждаването на жертвите да си го свалят на системата. Най-известният метод, използван за разпространяване, е чрез нелегален софтуер или чрез софтуерни пакети.

KillZone. Този флудър се използва за Denial of Service, ICMP, HTTP и подобни атаки срещу отдалечен компютър. Това може да предотврати достъпа до необходими услуги и пускане на някакъв софтуер. KillZone активно се разпространява в пакет с измамен анти-спайуер, рансъмуер и подобни малуери, опитвайки се да се скрие от жертвата възможно най-дълго. Освен това този малуер може да помогне на разработчиците да блокират легитимни сайтове за сигурност и надеждни анти-спайуерни прорами, които обикновено се използват за елиминирането на подобен малуер. Peer-to-peer (P2P) мрежи за споделяне на файлове се смятат за най-популярният начин за разпространение на вируси, затова трябва да сте много внимателни, когато сваляте торенти и подобно съдържание на компютъра си.

CriminalMSN. Тази заплаха работи като хакерски инструмент, използван за открадването на важна информация от компютъра на жертвата. Подобно на троянец може да предизвика загуба на логини, пароли, банкова информация и подобни на хиляди компютърни системи. Въпреки това след инсталацията може да опита да претовари връзката, да свали необходим софтуер и да предизвика нежелана активност на системата CriminalMSN се смята за став вирус, защото беше представен през 2003. Въпреки това никога не знаеш за какво може да бъде използван вбъдеще.

Премахване на флудър от системата:

Флудърите се смятат за много агресивни кибер заплахи, способни да се крият от жертвите си възможно най-дълго. Могат да работят за гърба Ви и да извършват задачи в продължение на месеци.

За да се уверите, че всички съмнителни файлове, свързани с флудъра, са елиминирани, експерти по сигурността препоръчват използването на автоматичен метод за премахване. В случая препоръчваме използването на една от тези надеждни анти-спайуерни програми, които показват страхотни резултати в откриването на зловредни файлове на системата: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Моля, уверете се, че използвате последната версия н всяка от тези програми, за да предотвратите оставянето на зловредни останки на компютъра си.

Ако не можете да се отървете от флудъра с помощта на тези инструменти, винаги можете да се свържете с експертите по сигурността на 2spyware и да ги попитате за помощ. Можете да направите това чрез страницата Попитайте ни. Тези компютърни експерти ще разучат Вашия флудър и ще предоставят най-доброто възможно упътване за премахване.

Най-нови вируси добавени в базата данни

база данни от Флудъри

March 07, 2018

One System Care

Трябва ли ми One System Care? One System Care се представя като “Помощ за компютъра всичко в едно” .Още
March 06, 2018

ScorecardResearch.com

Преглед на ScorecardResearch.com. Вирусът ScorecardResearch.com се представя като инструмент, който предоставя помощ за онлайн рекламни кампании.Още
February 21, 2018

Вирусът Fuq.Com

Fuq.com предоставя смущаващо съдържание. Вирусът Fuq.com се категоризира като потенциално нежелано приложение, което предоставя на посетителите порнографско съдържание.Още
February 07, 2018

Вирусът Tags.bluekai.com

Tags.bluekai.com е потенциално нежелана програма, която показва натрапчиви реклами. Още
February 01, 2018

Chromesearch.info

Chromesearch.info се представя за търсачка, която уважава вашата поверителност Още
January 29, 2018

Apusx

Браузър-похитителят Apusx може да причини нежелани промени в браузърите ви. Още
January 25, 2018

Rocket Tab

RocketTab продължава с похищенията на компютри с windows. ВирусътОще
January 24, 2018

Chumsearch.com

Как се разпространява вирусът Chumsearch.com? Chumsearch.com е браузърен хайджакър, който може да се внедри в системата без знанието на потребителя.Още
January 23, 2018

Вирусът Ecosia.org

Вирусът Ecosia не трябва да бъде оставян да променя началната ви страница. Още
January 19, 2018

Лента с инструменти Yahoo

Вирус ли е лентата си инструменти Yahoo или не? Ако някога сте си помисляли, че лентата с инструменти на Yahoo е вирус, грешите.Още
January 17, 2018

VulkanRT

VulkanRT – вирус, който похищава браузъра ви и ви показва объркани резултати. Още
January 17, 2018

Win32.CoinMiner

Вирусът CoinMiner все още е активен. Вирусът CoinMiner работи като команда за копаене на биткойни в компютрите на потребителите.Още
January 16, 2018

Вирусът Tech Support Scam

Какво трябва да знаете за вируса Tech Support Scam? С развитието на технологиите с всеки изминал ден все повече сме свързани с виртуалния свят. Престъпниците са се научили как да се възползватОще
January 16, 2018

trackid=sp-006

Адуерът Trackid=sp-006 пречи на потребителите на Google Chrome . Още
January 15, 2018

Amazonaws

Amazonaws – уеб услуги на Amazon, които могат да  бъдатОще
January 12, 2018

Yahoo Powered

Yahoo Powered се опитва да промени навиците ви на сърфиране по много агресивен начин. Още

Информацията е обновена на: 2016-10-24

Прочети на друг език

Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук