Какво е флудъри и как да го премахна?

от Линас Кигуолис - - Обновено | Тип: Флудъри
12

Флудърите са зловредни програми, използвани за претоварване на нормалната комуникация с Интернет или мрежата и понижаване на цялостната производителност на инфектираната компютърна система. Ако засегнатият компютър е сървър, пообен малуер може да предизвика Denial of Service (DoS) атаки, Ping of Death, ICMP, HTTP претоварване и подобни проблеми. Всеки от тези проблеми обикновено започва чрез изпращане на множество пакети с информация до системата и блокиране на връзката с нея.

Имайте предвид, че не всички версии на флудърите са еднакви. Някои от тях са много подобни на троянски коне и изпълняват дейността на хакерски инструменти. Подобни версии на флудъри могат да бъдат използвани за получаване на отдалечен достъп до компютърната система и крадене на данни от нея. Веднъж щом хакерът получи способността да се свързва с даден комптър, може да открадне важна информация от жертвата (пароли, логини в банки, информация за кредитни карти и т.н.), да променя системни компоненти и дори да инсталира допълнителен малуер.

Колкото по-скоро премахнете флудъра от системата си, толкова по-добре. Експерти по сигурността препоръчват да използвате надежден софтуер за сигурност, за да премахнете подобен малуер и подобни потенциално нежелани програми, за да понижите риска от подобни заплахи за сигурността на компютъра си.Флудърите, също както повечето компютърни заплахи, не предоставят бутон „Деинсталирай“ и се опитват да скрият файловете си дълбоко в компютъра си, за да предотвратят премахването си. Затова автоматичното премахване е силно препоръчително. Някои версии на флудъри могат да блокират легитимни софтуери за сигурност и могат да предотвратят инсталацията на такива на системата. Въпреки това по-сложните анти-малуерни програми трудно могат да бъдат изключени.

Симптоми, показващи, че компютърът Ви може да е инфектиран с флудър

  • Проблеми, свързани с производителността на компютъра. Когато сте инфектирани с флудър може да забележите забавяния, системни или браузърни крашове, внезапни изключвания на системата и подобни проблеми. Синия екран на смъртта също може да прекъсно жертвата по вина на флудъра.
  • Проблеми с пускането на програми. Подобни вируси лесно могат да изключат легитимни приложения като програми за сигурност, уеб браузъри и подобни. Освен това могат да изтрият легитимни файлове и полезни системни компоненти.
  • Поява на нежелани изскачащи реклами и предупреждения. Досадни нотификации също могат да бъдат предизвикани от флудърите. Освен това те могат да навлекат проблеми на жертвата от сорта на пренасочвания към непознати/опасни сайтове с цел повишаване на трафика на посетители и продажба. Подобни сайтове трябва да бъдат избягвани и не трябва да им се има доверие.

Методи, използвани от флудъри, за навлизане в системата:

  • Нелегален софтуер и софтуерни пакети. Повечето флудъри инфектират компютри чрез други програми. Те могат да бъдат свалени с нелегални игри, нелицензирани програми за сигурност и дори легитимни софтуери.
  • Инфектирани сайтове. Нелегалните сайтове активно се използват за разпространение на малуер, включително флудъри. Обикновено вирусите се крият в порнографски сайтове, сайтове за залагания и подобни домейни, пълни с промоционално съдържание.
  • Peer-to-Peer (P2P) софтуер. Всички програми, използващи споделена мрежа, могат да доведат до заразяване с малуер, включително флудъри, троянци, адуер, браузърни хайджакъри и подобни вируси.
  • Друг малуер. Флудърите могат да бъдат инсталирани на системата от троянци, червеи и подобни заплахи, които обикновено се използват за разпространението на малуер. 

Най-известните флудъри:

ICQBomber. ICQ.Bomber е много опасен флудър, който най-често се използва като хакерски инструмент. Веднъж в системата, той започва да събира важна информация, като например данни за банкиране, логини към важни сайтове, пароли и подобни данни. Загубата на тази информация може да доведе до кражба на самоличност и подобни проблеми. ICQ.Bomber Може да инсталира други малуери на системата и да блокира легитимни системни компоненти, които могат да опитат да го премахнат. Повечето му версии се инсталират на системата ръчно. Затова разработчиците на вируса използват различни методи за убеждаването на жертвите да си го свалят на системата. Най-известният метод, използван за разпространяване, е чрез нелегален софтуер или чрез софтуерни пакети.

KillZone. Този флудър се използва за Denial of Service, ICMP, HTTP и подобни атаки срещу отдалечен компютър. Това може да предотврати достъпа до необходими услуги и пускане на някакъв софтуер. KillZone активно се разпространява в пакет с измамен анти-спайуер, рансъмуер и подобни малуери, опитвайки се да се скрие от жертвата възможно най-дълго. Освен това този малуер може да помогне на разработчиците да блокират легитимни сайтове за сигурност и надеждни анти-спайуерни прорами, които обикновено се използват за елиминирането на подобен малуер. Peer-to-peer (P2P) мрежи за споделяне на файлове се смятат за най-популярният начин за разпространение на вируси, затова трябва да сте много внимателни, когато сваляте торенти и подобно съдържание на компютъра си.

CriminalMSN. Тази заплаха работи като хакерски инструмент, използван за открадването на важна информация от компютъра на жертвата. Подобно на троянец може да предизвика загуба на логини, пароли, банкова информация и подобни на хиляди компютърни системи. Въпреки това след инсталацията може да опита да претовари връзката, да свали необходим софтуер и да предизвика нежелана активност на системата CriminalMSN се смята за став вирус, защото беше представен през 2003. Въпреки това никога не знаеш за какво може да бъде използван вбъдеще.

Премахване на флудър от системата:

Флудърите се смятат за много агресивни кибер заплахи, способни да се крият от жертвите си възможно най-дълго. Могат да работят за гърба Ви и да извършват задачи в продължение на месеци.

За да се уверите, че всички съмнителни файлове, свързани с флудъра, са елиминирани, експерти по сигурността препоръчват използването на автоматичен метод за премахване. В случая препоръчваме използването на една от тези надеждни анти-спайуерни програми, които показват страхотни резултати в откриването на зловредни файлове на системата: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Моля, уверете се, че използвате последната версия н всяка от тези програми, за да предотвратите оставянето на зловредни останки на компютъра си.

Ако не можете да се отървете от флудъра с помощта на тези инструменти, винаги можете да се свържете с експертите по сигурността на 2spyware и да ги попитате за помощ. Можете да направите това чрез страницата Попитайте ни. Тези компютърни експерти ще разучат Вашия флудър и ще предоставят най-доброто възможно упътване за премахване.

Най-нови вируси добавени в базата данни

Инструкции за премахване на рансъмуер вируса CryptoMix

CryptoMix продължава да тероризира потребителите с новите си  версии CryptoMix е криптиращ зловреден софтуер. Той се появява през пролетта на 2016 и от< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d1%8a%d0%bc%d1%83%d0%b5%d1%80-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-cryptomix/">Още
Вируси Рансъмуер   септември 25, 2017

Премахване на вируса Search.pikatika.com

Браузър-похитителят Search.pikatika.com цели да компрометира вашия Mac и да ви показва реклами Search.pikatika.com се представя за традиционна търсачка, въпреки че е ненадежден браузър-похитител, който се разпространява чрез съмнителни софтуерни пакети.< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-search-pikatika-com/">Още
Браузърни хайджакъри Вируси   септември 25, 2017

Изтрийте адуера Adsupply

Кратък преглед на Adsupply Adsupply е широко известна програма от< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%be%d1%82-adsupply/">Още
Адуер Вируси   септември 15, 2017

база данни от Флудъри

септември 14, 2017

Вирусът Safesurfs.net

Защо използването на Safesurfs.net като търсачка по подразбиране може да е рисковано? < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-safesurfs-net/">Още
септември 14, 2017

Изскачащият вирус Popcash.net

Защо се появяват рекламите на Popcash? Вирусът Popcash може да вгорчи живота ви, защото тази компютърна инфекция е подмолна и почти неоткриваема. И все пак, подходящ инструмент против зловреден софтуер може да открие и премахне адуера Popcash, който ежедневно показва огромно количество уеб реклами на жертвата си . Тези реклами идват от рекламната мрежа Popcash.net и... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81-popcash-net/">Още
септември 14, 2017

Реклами от Liveadexchanger.com

Факти, които нашият екип е открил за рекламите на Liveadexchanger: Много от< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%be%d1%82-liveadexchanger-com/">Още
септември 13, 2017

Driver Restore

Безопасна програма ли е Driver Restore? Трябва ли да я използваме? < a class="more_link" href="https://virusi.bg/driver-restore/">Още
септември 13, 2017

Вирусът YahLover.worm

Какво се крие зад предупрежденията на YahLover.worm? Когато вирусът< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-yahlover-worm/">Още
септември 12, 2017

Измамата с техническа поддръжка „You Have A ZEUS Virus“

Заплашени сте от вируса Zeus? Предупреждения от тупа на „You Have A ZEUS Virus“ могат да притеснят потребители, които не разбират толкова от технологии и не са наясно, че това е често използвана стратегия, използвана от измамници. Самият вирус Zeus вирееше из нета преди няколко години. Главно опериран посредством троянец. Както може би знаете, последният се смята за... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d1%82%d0%b5%d1%85%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b4%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%ba%d0%b0-you-have-a-zeus-vir/">Още
септември 11, 2017

Вирусът Search.searchytdav.com

Факти, които знаем за браузър-похитителя Search.searchytdav.com  Search.searchytdav.com е потенциално нежелана компютърна програма, разработена от< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-search-searchytdav-com/">Още
септември 11, 2017

Лента с инструменти EasyDirectionsFinder

Лентата с инструменти EasyDirectionsFinder и нейната цел в компютъра Лентата с инструменти EasyDirectionsFinder е легитимен инструмент< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-easydirectionsfinder/">Още
септември 11, 2017

RevContent

Трябва ли да ни притесняват реклами от RevContent? Рекламите на RevContent започнаха много дискусии по света и най-вероятно можем да намерим поне една подобна тема във всеки технологичен форум. Въпреки това трябва да знаете, че RevContent не е вирус. Това е легитимна мрежа за препоръчано съдържание, която си сътрудничи с добре познати сайтове. Също така е позната ка... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/revcontent/">Още
септември 08, 2017

Вирусът Online.io

Може ли Online.io да предизвика проблеми за операционната система? < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-online-io/">Още
септември 07, 2017

Рансъмуер вирусът Cerber 4.1.6

Поредната не до там изключителна версия на рансъмуера Cerber: вирусът< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d1%8a%d0%bc%d1%83%d0%b5%d1%80-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-cerber-4-1-6/">Още
септември 06, 2017

Изскачащи реклами MacKeeper

MacKeeper НЕ е надеждно приложение според компютърните потребители.< a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d1%89%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b8-mackeeper/">Още
септември 05, 2017

Вирусът „Error #268D3“

Как да разпознаете вируса „Error #268D3“? Ако компютърът Ви се инфектира с вируса „Error #268D3“ ще започнете да получавате досадни изскачащи съобщения докато браузвате и ще получавате пренасочвания към Microsoftsupportdesk.com или други мошенически сайтове. Малуерът „Error #268D3“отваря подозрителни сайтове, пълни с логото на Microsoft и тези сайтове незабавно показ... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-error-268d3/">Още
септември 05, 2017

Рансъмуер вирусът Bitpaymer

Вирусът Bit Paymer атакува здравния сектор и иска откуп в размер на 50 Биткойна Рансъмуерът Bitpaymer, известен и като Bit Paymer, е криптиращ вирус, който е забелязан през юли 2017. Той добавя файлово разширение .locked на различните целеви файлове и иска плащането на 50 биткойна за възстановяването на информацията. Месец след появата си, зловредният софтуер старти... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d1%8a%d0%bc%d1%83%d0%b5%d1%80-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-bitpaymer/">Още
септември 04, 2017

Вирусът NavSmart.info

Мога ли да ползвам NavSmart.info като начална страница? Вирусът NavSmart.info може да изглежда като страхотен инструмент за търсене из мрежата. Всъщност обаче трябва да стоите възможно най-далече от тази търсачка. Според експерти по сигурността програмата трябва да бъде третирана като браузърен хайджакър, защото може да Ви показва променени резултати от търсенията и... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-navsmart-info/">Още
септември 04, 2017

Рансъмуер вирусът Diablo6

Вирусът Diablo6 пуска поредната скам кампания  Вирусът Diablo6 действа като най-новата версия на печално известния рансъмуер Locky. Той кодира данните на компютъра на жертвата, като използва комбинация от RSA-2048 и AES-128 криптографски шифри и добавя файлово разширение .diablo6 на всеки файл. След като процеудрата приключи, информацията става неизползваема. Най-нак... < a class="more_link" href="https://virusi.bg/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d1%8a%d0%bc%d1%83%d0%b5%d1%80-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-diablo6/">Още
септември 04, 2017

Firefox-пренасочващ вирус

Основни факти за Пренасочващият Firefox вируса Пренасочващият< a class="more_link" href="https://virusi.bg/firefox-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0%d1%89-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81/">Още

Информацията е обновена на: 2016-10-24

Източник: http://www.2-spyware.com/flooders-removal

Прочети на друг език

Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук