Какво е close.js? Необходимо ли е да го премахна?

от Лусия Дейнс - -

Колко точно опасен е файлът close.js?

Close.js е опасен JavaScript файл, подобен на рансъмуерния вирус Spora. Файлът е отговорен за изпълнението и пускането на рансъмуера на целевия компютър, така че може да се счита за важен компонент в цялостния процес. Обикновено жертвите се излъгват да си инсталират файла, след като свалят зловредна приставка към имейл. Подвеждащото писмо твърди, че е изпратено от сериозна организация, например правителствена, правна фирма и т.н. Въпреки това веднъж щом фалшивата приставка бъде отворена, файлът close.js автоматично се сваля на компютъра. Веднъж пуснат, файлът започва изпълнението на малуера, който извършва процеса по криптиране. Понякога на потребителите се показва съобщение за грешка, твърдящо, че Word файлът е повреден, докато рансъмуерният вирус криптира целевите файлове.

Както сами виждате close.js е опасен файл, който може да причини много щети като криптира важните Ви документи, картинки, аудио и видео файлове, бази данни и т.н. Няма причина да позволявате на този файл да остава на компютъра Ви и да прави системата Ви уязвима. След като забележите, че Spora вече е в компютъра Ви, трябва да го сканирате с надеждна антивирусна или друга програма за премахване на малуер. Силно препоръчваме да премахнете close.js и Spora с Reimage Reimage Cleaner Intego. Въпреки това трябва да рестартирате компютъра си в безопасен режим, преди да инсталирате или пускате анти-малуерни програми, защото подобни вируси блокират легитимните програми за сигурност. Ако имате нужда от повече помощ с вируса и с премахването на close.js, моля следвайте подготвеното от нас упътване тук.

Как този файл може да попадне на компютъра ми?

Файлът close.js се появява на компютъра, когато той бъде инфектиран с рансъмуера Spora. Вирусът се разпространява най-вече чрез зловредни имейл приставки, които биват представени за фактури или други Word или PDF файлове, свързани с бизнес. Въпреки че файлът изглежда като обикновен безопасен файл, в действителност има 2 екстензии, които уведомяват за скрити способности на файла. Когато човек кликне на него, той изпълнява зловредния close.js файл в %TEMP% директорията. Като резултат вирусът Spora започва да криптира данните, като остава незабелязан, докато не опитате да отворите съответните данни. Ако искате да избегнете рансъмуерна атака, трябва да сте внимателни с мейли и не трябва да прибързвате с отварянето на прикачени документи. Уверете се, че можете да се доверите на изпращача!

Как да премахнете close.js от компютъра?

Искаме да отбележим, че премахването на close.js няма да доведе до решение на основния проблем. Този файл е един от основните признаци, показващи, че компютърът Ви е инфектиран с рансъмуер. Изтриването му няма да спре криптирането на файловете Ви и други зловредни действия на Spora. Имайте предвид, че не препоръчваме да изтривате подобни опасни кибер заплахи сами, защото те използват различни техники, за да предотвратят премахването си. Трябва да сканирате компютъра си с професионален инструмент против малуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego или SpyHunter 5Combo Cleaner, за да премахнете Spora и файловете му. Предпочитаният от Вас инструмент за сигурност също ще премахне файла close.js от устройството.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за close.js

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Файлове
Софтуер
Сравни