Степен на сериозност:  
  (20/100)

Премахнете “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam (Скам поддръжка) - Jan 2021 актуализация

Истината зад предупрежденията „Windows Detected ZEUS Virus“

“Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam

Ако докато сърфирате сте попаднали на сайт, който изписва „Windows Detected ZEUS Virus“ или „You have a Zeus virus“, значи сте попаднали на измама с техническа поддръжка. Вирусът Zeus  се появи в кибер пространството преди няколко години. За щастие ботнета най-накрая е бил намерен и свален. Въпреки това идеята за такъв вирус продължава да вдъхновява хакерските умове.

Този малуер е най-популярен сред измамниците с техническа поддръжка, които често притесняват потребителите с тази конретна инфекция. Целта на подобна реклама е печалба от потребители чрез убеждаването им да се обадят на даден номер. Според съобщението на тази измама трябва да се обадите на 0800-014-8826. Предполагаемият техник Ви „помага“ да премахнете малуера. Подобна услуга може да бъде таксувана с щедра сума пари. Измамата не е толкова сложна и премахването на „Windows Detected ZEUS Virus“ не е трудно. Позволете на ReimageIntego или Malwarebytes да се справят с малуера по-бързо.

Анализирайки измамата става ясно, че не е добре разработена. Съобщението съдържа нелепи твърдения, според които спирането на прозореца ще доведе до пълна загуба на данните на харддиска. Често измамниците добавят допълнителни предупреждения, според които данните от кредитната карта на потребителя ще бъдат откраднати, а имейл акаунтите хакнати, за да добавят допълнителен натиск върху жертвите.

Изглежда измамата се генерира от ботнет, който изпраща всички тези предупреждения „Windows Detected ZEUS Virus“ до различни сайтове. Съобщението съдържа идентификационен код, като например „G3468D“ или друг подобен. Може би служи като индикатор за това кой потребител звъни за дадена измама. Ненужно е да споменаваме, че няма полза от следването на изискванията, тъй като просто можете да излезете от съобщението.

Кликнете на бутона „Предотвратете тази страница от повторното показване на диалози.“ След това можете да почистите браузъра си с ръчните инструкции или да оставите тази работа на инструмент за елиминиране на малуер, който да се погрижи за премахването на „Windows Detected ZEUS Virus“.Той ще изчисти останалите скриптове и скрити файлове, които предизвикват тези предупреждения. Не се изкупавайте да позвъните на дадените телефонни номера, защото така само може да загубите парите си и да предоставите отдалечен достъп на измамниците до компютъра Ви. В подобен случай могат да инсталират истински вирус, който да предизвика много по-сериозни проблеми.

Скрийншит на „Windows Detected ZEUS Virus“Предупреждения от типа на „Windows Detected ZEUS Virus“ преобладават сред измамите с техническа поддръжка.

Какво мога да направя, за да избегна подобни измами?

Незащитена система, необновен браузър и тенденцията за посещаване на нелегални сайтове за залагания и гледане на филми повишават вероятността от хайджак на вируса „Windows Detected ZEUS Virus“. От друга страна дори и да сте внимателни може да попаднете на тази измама.

За щастие тази адуерна измама не представлява голяма заплаха за устройството. Въпреки това честите предупреждения от този тип за знак за притеснение. В подобен случай проверете дали системата не е била инфектирана с по-сложен малуер. Измамниците често инжектиран специфичен код в съответните домейни. Би било разумно да преглеждате всекидневно посетените от Вас домейни.

Ако бъдат заринати от множество светкащи реклами, значи домейна разчита за изръжката си на трети страни. По-сложни измами с техническа поддръжка работят чрез експлойт китове, затова за намаляване на риска от среща с такава, сканирайте компютъра си редовно с приложение за сигурност. 

Изберете оптимален метод за премахването на „Windows Detected ZEUS Virus“

Той оперира като адуерна програма, затова не е нужно да използвате сложни методи за елиминация. Една анти-спайуерна програма ще премахне вируса „Windows Detected ZEUS Virus“ сравнително бързо. Уверете се, че програмата е обновена, за да може да намери всички свързани обекти и скриптове. След сканирането, инструкциите за ръчно премахване на вируса „Windows Detected ZEUS Virus“ могат също да са от полза. Те за приложими и при справянето с браузърни хайджакъри, адуер и други браузърни потенциално нежелани програми.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam:

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam и свързани програми
  Тук потърсете “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от преките пътища на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Mozilla Firefox (FF)

Препоръчително е да рестартирате браузъра си, за да елиминирате всички елементи на измамата с техническа поддръжка „Windows Detected ZEUS Virus“ и всички скрити скриптове.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Google Chrome

Внимателно изпълнете всяка стъпка, за да не пропуснете някой важен детайл.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-windows-detected-zeus-virus-tech-support-scam.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam

Your email address will not be published. Required fields are marked *