Intego отзив

Intego – мултифункционален софтуер за сигурност за операционна система macOS

Intego е решение за сигурност, което предпазва компютри с операционни системи macOS и Mac OS X от различни заплахи, включително адуер и шпионски софтуер, троянски коне, скеъруер, както и онлайн скам и опити за фишинг. Разработчиците на софтуера Intego са в този бизнес от 1997 и имат достатъчно опит в осигуряването на всеобхватна защита за потребители, които са решили да се сдобият с някое от приложенията за Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9, или Mac Premium Bundle X9 – всичко това на съвсем достъпни цени.

Освен базовата защита от зловреден софтуер, Intego Mac Internet Security е оборудвана и с допълнителни функции за защита, включително анти-спам, анти-фишинг, защита на данни, защитна стена. Без никакво съмнение, всички подозрителни или зловредни компоненти, които успяват да достигнат до macOS, биват незабавно премахвани от компютъра.

В тази статия за Intego, ще се опитаме да обясним защо ви е необходим Intego Mac Internet Security, как защитава устройството ви, колко струва и какви са ползите от него.

Наименование Intego
Тип Антивирусен софтуер
Предназначение Този продукт се използва за защита на компютри с Mac OS и Mac OS X от различни кибер заплахи и подобряване на производителността на системата чрез осигуряване на други полезни функции
Части Програмата е състои от два елемента: VirusBarrier X9 и NetBarrier X9
Предимства Осигурява защита от зловреден софтуер и потенциално нежелани програми, защитава личната информация и файлове, блокира спам и фишинг съобщения, почиства системата от ненужни файлове(джънк), подобрява скоростта на работа на компютъра
Изтегляне Може да изтеглите този инструмент от официалната уеб страница или да го получите в пакет с друг софтуер

 

Използвайте Intego за Mac, за да осигурите най-добрата защита от зловреден софтуер и други вируси

Intego antivirus съществува от доста години, въпреки че много от потребителите на Mac считат, че допълнителните инструменти за сигурност изобщо не са необходими за тази платформа, тъй като вградената защита е напълно достатъчна. И в действителност операционна система Mac се счита за доста по-сигурна от Windows. Устройствата на Apple използват функции като Gatekeeper (спира инсталирането на нелицензиран софтуер) и XProtect – първоначално те са достатъчни, за да се борят с нежелания софтуер, който се опитва да нахлуе в Mac компютъра.

И все пак, с нарастването на популярността на продуктите на Apple, това привлича интереса и на кибер престъпниците и според последните статистики от доклада на Malwarebyte за състоянието на зловредния софтуер, заплахите за Mac се увеличават с по-висока скорост отколкото тези за Windows през 2019. Нови заплахи, включително повишението на програмите пускащи зловреден софтуер (malware-droppers) като OSX/Shlayer, който се открива в 10% от операционни системи Mac, които използват софтуера за сигурност Kaspersky. Този троянски кон е изключително устойчив и може да заобиколи вградените защити като използва криптографски дигитален подпис.

Без инструменти като Intego antivirus, може да се сдобиете с други инфекции за Mac, разкриване на лична информация на непознати лица (кибер престъпници) и загуба на пари, заради функцията на зловредния софтуер да запаметява всяка клавишна комбинация, която изписвате на клавиатурата си. С други думи Intego Mac Internet Security е много важен инструмент, който надеждно ви защитава от онлайн заплахи.

Intego versions

И още за Intego: информация за произход и зловредни заплахи

Intego в момента е една от водещите компании, които разработват продукти против зловреден софтуер за операционни системи macOS. Основана е през 1997 като частна компания от Лорън Марто(Laurent Marteau), а понастоящем е ситуирана в Сиатъл и има офиси във Вашингтон, Остин, както и чуждестранни офиси в Париж и Нагано. Мотото на компанията е:

Сигурността на вашия Mac е приоритет  #1 за нас

През годините Intego antivirus се сдобива с положителна репутация сред потребителите – софтуерът на Intego се използва на повече от 2 милиона устройства в цял свят, защитавайки ги от онлайн заплахи. И все пак това не е  единственият принос на компанията за повече от 20 години работа – изследователи на Intego като Джошуа Лонг, Кърк Макелхърн, Виктор Агреда младши и много други публикуват свои открития за зловредния софтуер и описват работата на различните зловредни заплахи в блога за сигурност на компанията.

Без съмнение, ако търсите приложение, което е създадено от специалисти в областта – Intego за Mac е приложението, което търсите.

Избор на подходящ план за софтуера Intego

Преди да инсталирате Intego Mac Internet Security, първо трябва да решите от какво ниво на сигурност се нуждаете. Има три различни абонаментни плана, от които може да избирате – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 или Mac Premium Bundle X9.

  • Ако имате нужда от всеобхватна сигурност с допълнителни функции, като организиране на работния плот, бърз достъп до файловете ви, премахване на дублирани файлове, заедно с други функции за системна оптимизация, определено трябва да изберете Mac Premium Bundle X9. Цените за пакета могат да бъдат различни, тъй като компанията често предлага отстъпки за антивирусните продукти Intego – в момента този пакет струва 34.99 долара за една година за една операционна система Mac.
  • Mac Internet Security X9 е един от най-удобните планове с чудесно съотношение качество/цена – в момента струва само 19.99 долара и съдържа функции, които са необходими за предпазването на Mac от онлайн заплахи – непознати приложения и устройства, фишинг кампании, а измежду базовите функции и мрежови инструкции.  
  • VirusBarrier X9 е базовият план и също осигурява най-необходимата защита за операционни системи Mac. Включва функции като Intego antivirus срещу зловреден софтуер за Mac и Windows, планирано сканиране, както и защита в реално време. Ако сте съвестни потребители и внимавате, когато използвате Интернет и инсталирате приложения, Intego's VirusBarrier X9 е подходящият за вас избор за 19,99 долара на година.

Intego tech support

Важно е да отбележим, че не е задължително точно на момента да закупите подходящия за вас пакет, тъй като имате право на 30-дневен пробен период. Ако не сте доволни след като сте използвали или докато работите с приложението, може да го деинсталирате. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате онлайн и да изтеглите инсталатора. След като закупите Intego за Mac и станете регистриран потребител, на ваше разположение ще бъде и безплатна техническа поддръжка по телефон, имейл или директно от страницата. 

Инсталация и функции на Intego

Intego Mac antivirus е много лесна за инсталиране програма – целият процес отнема само няколко минути. Просто стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите от екрана. След като инсталацията приключи, ще трябва да избирате между три различни режима на предпазване -минимално ниво, стандартно ниво и максимално ниво.

Кой вариант ще изберете зависи единствено от вашите предпочитания. Например, ако сте наясно, че доста често посещавате високорискови сайтове или предполагате, че системата ви вече може да е заразена с вирус за Mac, най-добре е да изберете максималното ниво на защита. Стандартното ниво ще е напълно достатъчно за обикновените потребители например.

След като изберете нивото на обхват, ще ви бъдат предоставени подробни инструкции за всяка една от функциите на Intego с помощта на напомнящи прозорци. Не забравяйте, че ако вече сте наясно с тези функции, лесно може да деактивирате съобщенията с едно кликване на мишката. И ето че най-накрая сте готови за първото си сканиране! 

Intego installation

Функцията на Mac Internet Security X9 против зловреден софтуер ви предпазва от всички видове заплахи

Има различни продукти против зловреден софтуер на пазара и докато много от тях са наистина чудесни решения за сигурност, други – напротив – действат по-скоро като зловреден софтуер. Например подобни приложения като Advanced Mac Cleaner или Mac Tweak уж имат антивирусни функционалности, но в действителност не са нищо повече от ненужна програма, създадена  да подлъже потребителите за наличието на вируси и да ги накара да я купят. 

Затова силно препоръчваме на потребителите да разчитат на тестове, които са извършени от независими лаборатории – те тестват възможностите на различни антивирусни програми и оценят тези инструменти на база на тяхната защита, използваемост, представяне освен всичко останало. Intego antivirus се тества постоянно от подобни лаборатории, включително AV-Test и AV-Comparatives, което потвърждава, че приложението успява да хване 100% от тестовия зловреден софтуер.

Intego AV-Test lab results

Може да разчитате на следните модули, за да сте защитени през цялото време, докато използвате Intego за Mac:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Софтуерът може да предпазва потребителите от случайни изтегляния, зловредни линкове от социални мрежи, фишинг имейли и заразени със зловреден софтуер USB стикове, както за Windows, така и за Mac. Веднага след като бъдат открити заплахи в системата, Intego Mac Internet Security ги поставя под карантина и ги премахва. В случай че бъде установена повреда в системата по време на този процес, приложението ще я отстрани незабавно.  

Освен предпазването на системата от зловреден софтуер, Intego antivirus може също така да спира по-голяма част от потенциално нежеланите програми, които се изтеглят от неофициални източници, като торент сайтове. Важно е да отбележим, че адуерът е водещият зловреден софтуер при операционните системи Mac и опасността нараства през последните години. 

За допълнителна сигурност, може също да използвате NetBarrier – ефективна защитна стена, която няма да позволи на нападатели да достигнат до мрежата ви. Включва три различни режима, включително Обществена гореща точка (Public Hotspot), Служебна гореща точка (Work Hotspot) и Домшана гореща точка (Home Hotspot). Докато функцията може да бъде използвана от по-напредналите потребители за промяна на разрешения и създаване на изключения, настройките по подразбиране са идеални за по-малко опитните потребители. 

Intego Firewall

Допълнителни функции на Intego antivirus

Intego Mac antivirus е комплектован с различни функции, които далеч надминават защитата от зловреден софтуер. В небазовите пакети са добавени няколко допълнителни функции на приложението, включително:

  • Личен архив (Personal Backup) е функция, която ви позволява да правите резервни копия на най-важните си файлове без никакви усилия. Въпреки че няма много случаи на рансъмуер за Mac, се наблюдават няколко заключващи файлове заплахи – като – KeRanger, Patcher и други. Ако се заразите с някой от тези вируси, може да се сбогувате с файловете си – тук е мястото, на което резервните копия стават от съществена важност. 
  • Пералня (Washing Machine ) е друга чудесна функция, която може да бъде използвана за почистване на операционна система macOS от ненужни файлове, дубликати, кеш, изтегляния, логвания и други безполезни файлове. Въпреки че всички тези действия могат да бъдат извършени ръчно с помощта на вградени функции, Intego ви позволява да направите това само с няколко клика – бързо и ефективно.

Intego additional features

Преглед на Intego: заключение 

С този кратък преглед на Intego бихме искали да създадем по-широка информираност измежду потребителите на операционни системи macOS, тъй като много от тях са убедени, че не се нуждаят от допълнителни мерки за защита за устройствата си. Въпреки че операционните системи Mac са сложно устроени и включват много мерки за сигурност, които са уникални за платформата, важно е да отбележим, че кибер престъпниците са винаги една стъпка напред и търсят начин да заобиколят тези вградени защити.

Затова, за да останете защитени, докато сте онлайн, добре е да снабдите вашия Mac със съвременна програма против зловреден софтуер. С Intego вие не само получавате надеждна защита от заплахи, но също имате достъп до други функции, които ви помагат да изчистите системата и да увеличите производителността и, както и скоростта и. В случай че не ви допадне поради някаква причина – може да деинсталирате Intego само с няколко клика, така че не се колебайте дали да изпробвате този инструмент за защита от зловреден софтуер. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Малуер аналитик...

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни