Private Internet Access отзив

Private Internet Access е VPN услуга, фокусирана върху поверителността, която не позволява да бъдете шпионирани от трети лица или от правителството

Private Internet Access VPN (или накратко PIA) е VPN услуга, която е стартирана през 2010 г. от американска компания, регистрирана със същото име. Основният фокус на този инструмент е защита на личната информация, така че да не бъдете шпионирани от корпорации, кибер престъпници или пък от правителството. Това става чрез установяване на връзка с отдалечен сървър и криптиране на IP адреса на потребителя.

Базиран в САЩ, доставчикът на VPN услугата в момента е един от най-популярните там, а също и в Китай, Европа и Русия, както и на други континенти. Осигурява стабилна връзка на 3303 сървъра в 48 държави и има висока репутация заради съвременното VPN изграждане на тунели, многопластова схема за сигурност, работа на TCP/IP интерфейс или на ниво ядро, строга политика на нулева регистрация, криптиране от военен клас и изключително бърза работа. 

Private Internet Access VPN е съвместима с всички видове операционни системи, включително Windows, Linux, macos, iOS и Android. Освен това съществува и под формата на разширение за уеб браузърите Opera, Mozilla Firefox и Google Chrome. Инструментът може да бъде персонализиран според предпочитанията на потребителя. 

В допълнение към скриването на потребителския IP адрес, инструментът Private Internet Access разполага с множество други функции, включително Kill Switch, DNS защита от теч на данни и IP защита от теч на данни. С този VPN клиент не е необходимо да харчите парите си за приложения, които блокират рекламите, благодарение на вградената функция Mace, която разпознава рекламите на трети лица и ги блокира автоматично. 

Всички услуги, предлагани от клиента Private Internet Access VPN, са тествани от милиони потребители. Повечето от тях споделят, че това е мощна многофункционална VPN услуга на достъпна цена. В тази статия ще ви обясним защо да станете един от потребителите на VPN, какви са предимствата на това приложение, какви са ползите и как може да се сдобиете с него.  

Наименование Private Internet Access VPN
Поверителност Инструментът не проследява информацията свързана с потребителя
Базира се на строга политика на нулева регистрация
Криптира данни, скрива IP адреса, за да запази анонимността на потребителя
Планове Налични са три плана: 1 месец, 6 месеца, 18 месеца. Цената зависи от плана и има отстъпки в диапазона от 2.66 до 9.29 евро
Протоколи IKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN (TCP/UDP), WireGuard
Криптиране AES-128, AES-256
Функции за сигурност
 • DNS блокиране на течове на данни
 • First-party DNS
 • IPV6 блокиране на течове на данни
 • Поддържа TCP Port 443
 • VPN Kill Switch
 • WebRTC блокиране на течове на данни
Допълнителни функции ад-блокер, SOCKS, разделяне на тунели/split Tunneling

Private Internet Access VPN гарантира абсолютна онлайн анонимност

Private Internet Access VPN не поддържа записи от никакъв вид и за никакъв период. Това е една от функциите, която го отличава от останалите VPN клиенти. Разработчиците на софтуера следват строга политика на нулева регистрация, което означава, че никога не регистрира информация за логване в мрежата.  

Строгата политика на нулева регистрация гарантира нулево изтичане на лични данни, когато сте онлайн, когато теглите съдържание или търсите нещо в мрежата. Логванията чрез Private Internet Access никога не се записват на твърди дискове, a дневникът на дейностите ви не може да бъде видян от трети лица. В политиката за поверителност се съдържа следното:

Управляващият данните не събира, нито въвежда никакъв трафик, нито го използва във Виртуална частна мрежа (“VPN”) или Proxy.

Сигурен модел на криптиране и защита

Private Internet Access или PIA е една от най-сигурните VPN услуги на пазара. Разчита на надежден криптиращ модел, който да скрие IP адреса и Интернет трафика на потребителя. Инструментът поддържа няколко протокола, включително OpenVPN, WireGuard, IKEv2 и L2TP/IPSec, както и предоставя възможност за избор между UDP и TCP връзки. 

По подразбиране PIA криптира Интернет връзката с OpenVPN и AES 128-bit криптиращ алгоритъм. Въпреки това потребителите могат да персонализират модела на криптиране и да използват AES-256 (CBC или GCM) шифър вместо това. Криптирането за удостоверяване на данни и VPN ръкостискане (VPN handshake) по подразбиране е зададен на RSA-2048 и SHA-256, въпреки че потребителите могат да променят нивото на криптиране, да зададат RSA-4096 и SHA-384 или като цяло да изключат криптирането. Възможността за персонализиране на методите на криптиране се оценява високо от потребителите, тъй като по-високото ниво на криптиране означава по-бавна Интернет скорост. Затова, потребителите могат да предпочетат по-слабо криптиране за сметка на по-бърз Интернет. 

PIA encryption model

PIA в момента разработва нова поддръжка за протокола WireGuard VPN, който на база на последните тестове, добавя увеличена скорост на VPN услугата и и позволява да се поддържа най-високо ниво на сигурност и защита. 

Друга функция, с която PIA разполага, е вградена защита срещу IPv4 и IPv6 течове на данни, DNS течове на данни и VPN kill switch на платформи (могат да се получат някои проблеми при браузър разширенията на PIA). 

В допълнение към криптирането на Интернет трафика и IP адресите, VPN клиентът е снабден и с допълнителни функции. Повечето функции са насочени към по-опитните потребители, за да осигурят разширени опции за сигурност. Те са следните:

 • VPN kill switch
 • SOCKS5 proxy
 • зашита от зловреден софтуер и проследяване
 • Разделяне на тунелите (Split-tunneling)
 • Препращане на портове (Port forwarding)

Тези настройки могат да бъдат активирани ръчно чрез PIA. Тези, които използват разширението на PIA за Chrome, могат да активират функцията за блокиране на достъпа до местоположение, бисквитки, референции за уеб страници.

Инсталиране и съвместимост на Private Internet Access 

Personal Internet Access for Macs

За разлика от повечето от своите конкуренти, Private Internet Access VPN поддържа всички видове операционни системи, включително:

 • Windows
 • Linux
 • macOS
 • iOS
 • Android

Налични са мобилни и десктоп версии, както и форми на разширения за браузърите  Mozilla Firefox, Opera и Google Chrome. Освен това е съвместима с устройства за стрийминг като Amazon Fire TV Stick. А също така може да бъде използвана на до десет устройства едновременно, която я прави лидер в използването на кръстосани устройства. 

Инсталацията на това приложение е изключително лесна. Изберете план, който да отговаря на вашите предпочитания (месечен, шестмесечен, годишен), платете съответната сума и стартирайте изтегления инсталационен помощник. Въпреки че на пръв поглед интерфейсът може да ви стори доста сложен, не се подвеждайте по външния вид.   

Всъщност интерфейсът е лесен за употреба и персонализирането на настройките не изисква специфични технически умения. Може да зададете тъмен или светъл режим, да изберете предпочитания за език (може да избирате от 19 езика) и да изберете компактен или подробен изглед (показва меню с бързи настройки, доклад за работата, вид абонамент и други). 

PIA works on most of the platforms

Скорост, изпълнение, неограничен достъп до Интернет

Като цяло е широко разпространено, че VPN услугите забавят скоростта на Интернет връзката и скоростта на изтегляне. Въпреки това един професионален VPN клиент не би трябвало да влияе на скоростта. PIA  е такава VPN услуга, която не влияе негативно върху скоростта на Интернет. Потребителите, които не се нуждаят от сериозно криптиране, могат да приложат персонализирани настройки за по-слабо криптиране и съответно по-бърза скорост.  

Personal Internet Access speed

Въпреки всичко, с използването на PIA, потребителите получават неограничен достъп до Интернет услуги, базирани в САЩ, Обединеното кралство, Нидерландия, Канада, Румъния, Германия, Франция, Швеция и Швейцария. Заобикалянето на държавни рестрикции често е най-желаната от потребителите функция, които нямат за цел да осигурят поверителността си, а по-скоро да получат достъп до услуги като Netflix, BBC, Player, Hulu, Disney+ и много други.

Има много услуги, които се базират на стриктни политики за цензуриране, например потребителите от Китай имат доста ограничен достъп до Интернет. В този случай, PIA може да помогне за заобикалянето на тези ограничения. Освен отблокирането на ISP или защитна стена, PIA VPN може да отключи и различни P2P,блокирани от ISP. 

Personal Internet Access opens Netflix

Устройства, цени и планове

Ако обмисляте покупка на абонамент за услугата Private Internet Access, имате възможност да избирате от три различни плана. За тези, които искат да тестват услугата, се предлага едномесечен абонамент за 9.29 Евро. В случай, че харесат услугата, могат да спестят малко пари с шестмесечния абонамент за 55.74 Евро. Също така доставчикът на услугата често предлага и отстъпки.

В момента шестмесечен абонамент може да бъде закупен за 34 Евро или 5,67 Евро на месец. Най-добрата цена се получава при едногодишните абонаменти. Годишната такса в такъв случай е 37.19 вместо 130.06. В момента обаче, потребителите могат да ползват 71% отстъпка, като плащат 2.66 Евро на месец и получават два месеца безплатно като подарък.  

Personal Internet Access pricing

Цените за услугата PIA могат да бъдат различни, но в общи линии колкото по-дълъг абонамент закупите, толкова по-ниска цена ще платите, а доста често се предлагат и отстъпки. Цената на PIA е достъпна за всеки. Освен това няма никакъв риск от покупката, тъй като всеки закупил лиценза и останал недоволен от услугата може да използва 30-дневния срок за връщане на платената сума.  

Важно е да отбележим, че абонаментът за PIA позволява на потребителите да използват услугата на до 10 устройства едновременно. Затова може да защитите всичките устройства, които използвате един единствен абонамент. Освен това регистрираните потребители разполагат с денонощен достъп до поддръжка (само на английски език), чат на живо (от понеделник до петък) и база данни с често задавани въпроси, както и статии, свързани с решаването на евентуално възникнали проблеми с програмата. 

Заключение за Private Internet Access VPN 

В краткия преглед на Private Internet Access VPN, обърнахме внимание на основните причини защо тази услуга е полезна и защо потребителите да изберат този инструмент. На първо място PIA дава защита на поверителността, гарантира анонимно сърфиране в мрежата, не съхранява данни за логвания, не записва информация за потребителите си. 

Освен това, никой няма да може да ви шпионира. С използването на PIA ще може да заобикаляте цензуриращи политики, защитни стени, бисквитки, шпионски софтуер, както и да деактивирате приложения на трети лица. Тези допълнителни функции ще ви позволят да сърфирате по-безопасно в мрежата.   

Докато VPN услугите като цяло могат да забавят скоростта на изтеглянията или да повлияят на скоростта на Интернет, настъпилата дигитална ера принуждава потребителите да взимат предпазни мерки за своята сигурност и да си разчистят пътя от зловреден софтуер, който е навсякъде.  

Покупката на абонамент за PIA е чудесен избор, тъй като получавате услуга с множество функции на достъпна цена. Един абонамент ви позволява да защитите до 10 устройства едновременно, независимо от операционна система – било то Windows, Mac, iPhone или Linux. Ако все още имате някакви съмнения, ви препоръчваме да изпробвате едномесечния абонамент. Не губите нищо, тъй като имате 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че се окаже, че VPN услугата не ви нужна. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Private Internet Access Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Private Internet Access Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Private Internet Access, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Private Internet Access разполага с безплатен неограничен скенер. Private Internet Access предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Експерт в борбата срещу малуер, вируси и спайуе�...

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Отзими на други езици
Файлове
Софтуер
Сравни