Най-добрите програми против зловреден софтуер на 2017

от Линас Кигуолис - -

През 2016 кибер общността беше изправена пред множество предизвикателства. Например, в своя шестмесечен доклад за зловредните заплахи, изследователите на Kaspersky съобщават за близо 172 милиона злонамерени онлайн атаки по време на второто тримесечие на 2016 . Около 191 държави са били повече или по-малко засегнати от онлайн престъпността, докато домашни потребители, компании и организации понасят последствията от това. За съжаление, наивно е да смятаме, че през 2017 ще има промяна в положителна посока. Точно обратното, специалистите предвиждат по-бързо развитие на кибер заплахите и разрастване на областите, които те ще засягат . Похищенията на системи на медицински институции, които преобладаваха през тази година са само началото . Хакерите определено ще потърсят нови начини да извличат полза от сегашната ситуация, в която почти всички социални системи са по един или друг начин свързани с мрежата. 

antimalware programs of 2017

Съвсем естествено е организациите и частните компании да работят усърдно и да инвестират повече време и ресурси в сигурността на своите бази данни и информацията за своите клиенти. Дори и в значително по-малък мащаб, същото се очаква и от домашните потребители. Трябва да сте наясно, че зависи единствено от вас самите да обезопасите личните си файлове и да направите компютърната си система устойчива на зловредни инфекции. Разбираме, че намирането на най-добрия начин да защитите устройството си може да се окаже доста трудоемка задача, особено при големия избор на защитни програми, които съществуват в момента . Затова, подготвихме този кратък преглед на програмите против зловреден софтуер, за да ви помогнем да вземете правилното решение. Всички приложения са изпробвани от нашите специалисти и са безопасни са изтегляне и използване. Ще намерите и линкове към по-подробни описания на програмите и страница, от където да изтеглите всяка една от тях.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes 3.0 е анти-малуер решение, за което някои от вас може вече да са чували. Malwarebytes е особено ценен заради мощния си безплатен скенер, но платената версия Premium Malwarebytes 3.0 предлага много повече от това. Програмистите твърдят, че най-новата версия на програмата задава нови стандарти за защита от зловреден софтуер, като предлага до четири пъти по-бързо сканиране и системна защита от ново поколение. Основната цел на програмата е да се справя с различни видове зловреден софтуер, както и съвременните заплахи, които атакуват компютрите. Освен това Премиум версията разполага с различни допълнителни функции, които предпазват потребителите от посещение на небезопасни и потенциално зловредни уеб страници, премахва руткит и поправя повредени файлове. В крайна сметка, това е едно ценно решение против зловреден софтуер, което може да получите за 39.99 щатски долара. Премиум лицензът е валиден една година след активирането си. Повече за Malwarebytes 3.0 може да прочетете в тази статия.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes е друг инструмент против зловреден софтуер, който въпреки че е относително нов, е спечелил признанието на виртуалната общественост. И това съвсем не е без причина. Програмата обхваща най-важните части на компютърната сигурност: блокира атаки на зловреден софтуер и премахва паразити, които вече са се настанили в системата; предпазва от инсталирането на опасни програми и възстановява стабилността на системата след премахване на зловреден софтуер. Тези полезни функции са “опаковани” в минималистичен и разбираем потребителски интерфейс, което прави работата с програмата изключително лесна. Добре е също така да кажем, че Plumbytes Anti-Malware е подходяща за потребители, които имат по-скромен опит в IT сферата. Освен това, в случай, че възникнат каквито и да е проблеми при използването на програмата, специалистите от Центъра за техническа поддръжка на Plumbytes са на разположение 24 часа в денонощието. Изискана защита от зловреден софтуер и денонощна техническа поддръжка ще ви струват 49,99 щатски долара на година. Ако се интересувате и искате да научите повече за тази програма, кликнете тук за по-подробен преглед на Plumbytes Anti-Malware 2016.

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

Bitdefender несъмнено е едно от водещите анти-малуер решения на пазара. Програмата е съвместима с операционни системи Windows, Mac OS и Android и може да поддържа до 5 устройства едновременно. Създателите на програмата поддържат добър баланс между сложен инструмент за унищожаване на вируси и лесно за използване решение против зловреден софтуер, подходящо за редовите домашни потребители. Друго предимство на тази програма е, че не създава допълнително напрежение в системата. Това помага за запазване живота на батерията, в случаите, когато се използва портативно устройство, както и запазва скоростта на работа на системата и поддържа безпрепятствено останалите процеси. По отношение на недостатъците, трябва да споменем, че е сравнително скъпа и струва 89,99 долара на година. Въпреки това, на официалната уеб страница на Bitdefender често може да намерите различни сделки и отстъпки, така че като хвърляте по едно око от време на време може да се сдобиете с надеждна защита от зловреден софтуер на добра цена. Повече за полезните характеристики на Bitdefender може да намерите тук.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware

Zemana е инструмент срещу зловреден софтуер предназначен специално за операционни системи Windows. Въпреки че не всичките и спецификации могат да се сравняват с разгледаните вече анти-малуер-гиганти, Zemana все пак осигурява достатъчно добра защита от различни компютърни заплахи. Въпреки че програмата е доста лека в сравнение с повечето подобни инструменти, тя осигурява защита в реално време , почиства браузъра от потенциално нежелани добавки, разширения или ленти с инструменти. Zemana, също така, помага при възстановяването на системата след отстраняване на руткит, с което свойство не могат да се похвалят всички анти-малуер инструменти. За търсещите иновативни подходи в защитата от зловреден софтуер, препоръчваме да опитат Zemana AntiMalware. Освен това, годишен абонамент за Премиум версията на програмата струва само 6.96 долара, което определено е достъпна цена за компютърна защита. На сайта ни, може да намерите по-подробна статия за Zemana AntiMalware в случай, че се интересувате от нея.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware

Може да познавате Emsisoft като компания, която активно участва в борбата със зловредния софтуер. Но екипът от специалисти на Emsisoft не се фокусира само върху тези вируси, но работи и върху различни продукти за защита. Един от тези инструменти е Emsisoft Anti-Malware за операционна система Windows. Програмата е интегрирана с двоен скенер, което позволява цялостна проверка на системата за по-малко от минута. Също така, този инструмент осигурява и защита при сърфиране в мрежата и автоматична проверка на изтеглените файлове за зловредно съдържание. На официалната уеб страница на Emsisoft цената на този инструмент за гъвкава защита започва от 39.95 щатски долара за едногодишен абонамент. Има и други функции на Emsisoft Anti-Malware, които не успяхме да споменем в тази статия, но може да научите повече за тях тук.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Бонус: Reimage многофункционален инструмент за компютърна защита и възстановяване

Повечето програми срещу зловреден софтуер имат своите силни страни, върху които създателите им се фокусират. Затова, за да осигурят най-добра защита на компютъра, потребителите често се съветват да използват няколко различни програми. Естествено в такъв случай разходите за компютърна защита стават доста високи. Освен това, може да се окаже, че не ви достига системна памет за работата на всички тези приложения. За щастие има решение – програма всичко в едно, която комбинира най-добрите анти-малуер функции. Става въпрос за Reimage. Не трябва да свързвате този инструмент с негативните отзиви, които е имал в миналото. Компанията е напълно обновена и дори си сътрудничи с известни партньори като Avira AntiVir. Но скенерът за зловреден софтуер не е единственото, с което Reimage може да се гордее. Тя също се цени високо и заради способностите си за възстановяване на системата. Тя възстановява повредени или изтрити системни файлове, подрежда записите в регистрите на Windows и като цяло подобрява производителността на компютъра. Повече за цената и останалите функции на програмата може да намерите в статията за Reimage.

Reimage anti-malware

За автора

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Експерт в борбата срещу малуер, вируси и спайуе...

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/the-best-anti-malware-software-of-2017

Прочети на друг език


Файлове
Софтуер
Сравни
Харесайте ни във Фейсбук