Най-добрият софтуер за премахване на малуер за 2021


Как да изберем най-добрата програма за премахване на зловреден софтуер за 2021

Според последните статистики за кибер престъпността, добавянето на допълнителна защита на компютъра ви е нещо, което е просто задължително за 2021 година. Нови опасни вируси се появяват всеки ден и са все по-комплицирани.

Вече не е достатъчно да бъдем внимателни и да избягваме потенциално опасни уеб страници за да заобиколим кибер заплахите. Специалистите по кибер сигурност съветват да инвестираме в професионален софтуер за сигурност за да предпазим компютъра си, важните файлове и чувствителната информация от кибер престъпници.

Няма съмнение, че изборът на „най-добрата“ програма е много труден. Пазарът е пълен с различни програми за премахване на зловреден софтуер, които предлагат най-добрата защита. И все пак за да ви помогне да изберете най-добрия софтуер за 2021, екипът на Virusi.bg е подготвил списък с пет програми против зловреден софтуер, които могат да предпазят компютъра ви от адуер, шпионски софтуер, рансъмуер, троянски коне и други злонамерени програми.

1. Malwarebytes 4.0 предлага защита в реално време за компютри и мобилни устройства

The image of Malwarebytes 3.0

Malwarebytes е един от лидерите на пазара, които осигуряват защита в реално време и решение за премахване на зловреден софтуер. Програмата, която се счита за една от най-добрите по отношение премахването на зловреден софтуер, е съвместима с операционни системи Windows и Mac, както и с мобилни устройства с Android и iOS.

Основната разлика между Malwarebytes и традиционния антивирусен софтуер е, че използва технология, базирана на сигнатури, която позволява блокиране на зловредния софтуер преди да задейства зловредните си задачи в системата. Степента на откриване на вируси на програмата също е впечатляваща:

Над 15 милиона заплахи се засичат и блокират ежедневно! (източник: официалната уеб страница на Malwarebytes)

Освен това , специалистите по сигурност са впечатлени от сканиращата технология на програмата и ефективността и при премахване на вируси. След идентифициране на зловредните заряди, преди да започнат атака в системата, Malwarebytes за един миг премахва заплахата. Разбира се, не се интересува от последствията от това.

За да помогне на потребителите да избегнат зловредни или фишинг уеб страници, програмата за премахване на малуер предлага свойства за уеб защита, които ви предпазват от посещение на злонамерени и фишинг страници. Тя също така минимизира експлоатацията на уязвимости и предпазва и от по-сложни кибер атаки.

И все пак, най-важното свойство на софтуера за сигурност е осигуряването на защита в реално време. При последната версия на програмата – Malwarebytes 3.31, са оправени всички бъгове и значително се е подобрила стабилността и в операционна система Windows 10.

За да тествате Malwarebytes и да се уверите дали е най-добрата програма за премахване на зловреден софтуер, винаги може да изтеглите безплатната и версия. Може да се възползвате от 14-дневен безплатен пробен период преди да похарчите парите си за лицензирания вариант.

Версия 4.0
Операционна система Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac/Android
Ограничения 14-дневен безплатен пробен период
Цена 39.99 $
Размер 79.46 MB

2. Антивирусната програма Webroot SecureAnywhere има най-бързият системен скенер на пазара

The image of Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Антивирусният софтуер Webroot SecureAnywhere вече е известен с това, че е най-малкият софтуер за сигурност. Докато по-голяма част от инструментите против зловреден софтуер изискват около 516 MB дисково пространство, Webroot се нуждае само от 15 MB.

Инсталира се за миг, не изисква актуализация на сигнатурите, сканира доста по-бързо и заема пренебрежително малко дисково пространство. И освен това… предлага изключителна защита. (източник: Нийл Дж. Рубенкинг (Neil J. Rubenking), водещ анализатор на PC Magazine)

Освен това е и най-бързият защитен софтуер на пазара: в сравнение с програмите за премахване на зловреден софтуер, на него му трябва около 20 секунди да сканира компютъра за кибер заплахи. Това е около 60 пъти по-бързо в сравнение със средното време за сканиране, така че имате по-добри възможности да премахнете вируса преди да е причинил щети на компютъра ви.

И все пак скоростта не е единствената причина, поради която сме поставили Webroot в списъка с най-добрите програми за премахване на зловреден софтуер за 2021. Програмата не само предпазва операционни системи Windows и Mac OS X от нови кибер заплахи, но и осигурява защита от кражба на самоличност, осигурява безопасно сърфиране в мрежата и дори блокира опитите за шпиониране чрез уеб камерата ви.

Webroot SecureAnywhere показва и отлични резултати при премахването на зловреден софтуер от заразени компютри. Има висока степен на засичане на вируси и може да почиства устройствата лесно от сложни кибер заплахи. Друго предимство е, че програмата не е скъпа и може да се сдобиете с едногодишен лиценз за 29.99 щатски долара.

Операционни системи Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac OS X
Ограничения 14-дневен безплатен пробен период
Цена $39.99
Размер 15 MB
Време за проверка на системата 20 секунди

3. McAfee LiveSafe предоставя защита на различни платформи и предпазва от кражба на самоличност

The image of McAfee LiveSafe

McAfee LiveSafe се представя като върхово антивирусно решение, което може да се инсталира на неограничен брой устройства. Съвместимо е с операционни системи Windows, Mac, Android и iOS, така че всеки може да намери своята версия.

Основната причина, поради която добавяме McAfee към най-добрите програми за премахване на зловреден софтуер е защитата в реално време, която предлага. Освен това програмата осигурява и безплатна техническа поддръжка по телефон, чат или онлайн.

McAfee също така включва двустепенна защитна стена и функция, наречена WebAdvisor. Съчетанието от тези две функции гарантира безопасно сърфиране в мрежата, защото програмата ви предупреждава предварително за опасни уеб страници и потенциално опасни изтегляния.

Скенерът от ново поколение позволява не само да спрете кибер заплахите, но и да ги премахнете след атаката. Ако не успее да се справи с тази задача, създателите на програмата предлагат възстановяване на вече платената сума:

В случай, че в компютъра ви проникне вирус, специалистите на McAfee могат да го премахнат от разстояние или да ви предложат пълно възстановяване на платената сума. (източник: официалната уеб страница на McAfee)

Потребителите имат възможност да се възползват и от облачното пространство на McAfee LiveSafe’s Secure, което позволява да съхраняват до 1 GB чувствителна информация. Удостоверяването за сигурност изисква разпознаване на глас и лице за получаване на достъп до информацията.

Освен това, софтуерът предлага използването на Мениджър на пароли (Password Manager), за да създадете силни и трудни за отгатване пароли, за да защитите профилите си в социалните мрежи, имейли, банкови и други профили от кибер престъпниците.

Операционни системи Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/Android/iOS
Ограничения 30-дневен безплатен пробен период за 10 устройства на McAfee Total Protection
Цена $120.37
Размер 500 MB
Специални предложения Възстановяване на платената сума в случай, че не успее да премахне вирус от системата

4. Kaspersky Internet Security предлага защита на компютъра, самоличността, финансите и защита за деца

The image of Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security осигурява вирусна защита за Windows, Mac, Android, iOS телефони с Windows. Програмата има три абонаментни плана, които предлагат различни функционалности и решения за сигурност.

Kaspersky винаги е смятан за един от най-добрите инструменти за премахване на зловреден софтуер и заслужава да бъде включен в списъка с най-добрите програми за премахване на малуер. Различните изследователски лаборатории са единодушни, че има високо ниво на откриване на зловреден софтуер, отлична антфишинг функция, защитава поверителността и идентичността на своите потребители.

Едно от най-значимите свойства на програмата е блокирането на достъпа на неизвестни трети лица през микрофона на компютъра. Освен това прави сърфирането в мрежата по-сигурно като засича опасните страници и спира съмнителните дейности по проследяване на информацията благодарение на антифишинг функцията си.

Сред допълнителните предимства на програмата може да намерите Safe Money, което ви предпазва, когато използвате сайтовете на банката или страници за пазаруване, при които от вас се изисква въвеждането на финансова информация. Също така се грижи и за вашите деца и позволява да персонализирате страниците, които децата посещават.

Операционни системи Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/iOS/Android
Ограничения 30-дневен пробен период
Цена $59.95
Размер 875 MB
Специални функции Функция Rescue Disk, която помага за премахването на вируси в случай че Windows не се стартира

5. Symantec Norton Security Premium позволява да получите защита на компютъра и решение за архивиране на данни

The image of Symantec Norton Security Premium

Symantec Norton Security Premium предоставя защита в реално време за Windows, Android, Mac и iOS. Този софтуер за сигурност може да разпознава, блокира и премахва широк набор от кибер заплахи, включително потенциално нежелани програми, рансъмуер, шпионски софтуер и друг зловреден софтуер. Благодарение на това програмата е печелила забележително количество награди:

AV-Test group, известна като стандарт при компютърната сигурност със своята непредубеденост и тестове за ефективност, награждава Norton с награда за най-добра защита за Norton Security и награда за иновации за Norton Mobile Security. (източник: официалната уеб страница на Norton)

Една от най-добрите програми за защита от зловреден софтуер предлага също и защита на финансовата ви информация, когато посещавате вашето онлайн банкирате или пазарувате онлайн. Освен това Norton предлага функции за семейна защита, които да предпазят децата ви от кибер престъпници или неподходяща информация. За съжаление Родителският контрол не е наличен при версията за Mac.

Norton Security Premium има широка „разузнавателна“ мрежа и често актуализира базата си данни на зловредния софтуер, което позволява по-лесното засичане на заплахи. Също така тя може бързо да забележи и изтрие зловредни програми от засегнатия компютър, лаптоп или смартфон. Освен това специалистите на Norton са винаги на разположение за да ви помогнат с кибер заплахите – поддръжката е денонощна.

И най-накрая, програмата предлага специален начин за съхранение на чувствителната ви информация – 25 GB могат да бъдат безопасно съхранявани в облачното пространство на Norton. И все пак, ако това не ви е достатъчно, компанията ще ви осигури допълнително пространство на специална цена.

Операционни системи Windows 10/8.1/8/7/XP/Mac OS X/iOS/Android
Цена $49.99 за 10 устройства
Специални предложения 60-дни гаранция за възстановяване на платената сума
Специални функции 25GB онлайн хранилище; вграден мениджър на пароли

БОНУС: Изберете Reimage за върхова компютърна защита и премахване на зловреден софтуер

The image of Reimage

Ако търсите изключително решение, съветваме ви да разгледате Reimage Repair. Програмата заслужава да бъде в списъка с най-добрите инструменти за премахване на малуер, защото не само защитава компютъра ви от зловреден софтуер, но може да го оправи и да отстрани сериозните последици, причинени от зловредния софтуер.

Преди почти 10 години Reimage започва своята дейност като инструмент, който може да поправя компютърни грешки и проблеми свързани с хардуера като малко памет или проблеми свързани със скоростта на работа на хард диска. Тази безпрецедентна технология включва проверяване на системата за грешки и след това преинсталиране на лошите компоненти. Най-изненадващият факт е, че програмата работи в системен фонов режим и не е необходимо рестартиране на компютъра.

Базата данни на програмата съдържа 25 000 000 системни файла и постоянно се актуализира. Ако случайно се заразите с вирус, който променя регистрите на подобни компоненти, Reimage ще промени тези подменени файлове с нови.

Reimage е фантастичен инструмент за възстановяване, който може да се справи с някои от най-ужасните проблеми на Windows. (източник: PCWorld)

Преди няколко години Reimage започва партньорството си с AviraAntivir. В резултат на това към програмата е добавена друга изключителна функция – антивирусна технология. С нейна помощ програмата предлага много добро ниво на защита като предпазва системата от вируси, адуер, шпионски софтуер, престъпен софтуер, Троянски коне, руткит и червеи. Мултифункционалният инструмент гарантира най-добрата защита за вашите Windows, Mac и Android устройства.

Версии Reimage Repair, Reimage for Mac, Reimage Cleaner (за Android, безплатна)
Операционни системи Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista
Размер 591 KB
Цена $43.93 (версия за Windows) $39.41 (версия за Mac)
Най-важна функция Цялостна услуга за възстановяване на операционна система Windows
За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни