Какво е _5_ HOWDO_text.html? Необходимо ли е да го премахна?

Какво трябва да правим с файла _5_ HOWDO_text.html?

Наред с файловете _HOWDO_text.html и _HOWDO_text.bmp, файлът  _5_ HOWDO_text.html принадлежи към една от най-опасните кибер заплахи в наше време –  вирусът ODIN. Тази виртуална зараза, която произхожда от печално известния Locky вирус се появи доста бързо и вече успя да превземе много на брой компютри по цял свят. Имайки предвид начините и на разпространение и щетите, които причинява, този рансъмуер скоро може да достигне нивото и дори да задмине известния си предшественик. В действителност, вече следва стъпките му, като се цели в гражданската инфраструктура и е заразил компютрите на пожарната в Хонолулу. И така, за да сме честни, появата на файла _5_ HOWDO_text.html на компютъра ви означава лоши новини за вас. Ако това се случи, сканирайте компютъра си с антишпионския софтуер FortectIntego или друго антивирусно приложение без да отлагате.

Сега да се върнем обратно на самия файл и да поговорим повече за неговите цели. _5_ HOWDO_text.html и останалите варианти на файлове, които споменахме по-рано се разполагат в компютъра след като рансъмуер вируса ODIN криптира документите, които е успял да открие на твърдия диск или на облака ви за съхранение на данни. Тези файлове съдържат съобщение за откуп, което обяснява, че информацията на компютъра е била криптирана, дава малко повече информация за скриптовете RSA и AES, които са използвани за криптирането и обяснява как може да се справите с този проблем. С други думи, хакерите осигуряват линкове към уеб страници на анонимен Tor Браузър, на който потребителите трябва да преведат паричната сума, посочена като откуп. В добавка към тези адреси, на жертвата се дава уникален идентификационен номер, посредством който нейния специфичен компютър да бъде разпознат и декриптиран. За съжаление, това рядко се случва, защото създателите на вируса обикновено „духват с парите“. Затова, по-добре е да изтриете ODIN и да премахнете файла _5_ HOWDO_text.html без дори да се опитвате да го анализирате.

Как се разпространява този заразен файл?

Както вече споменахме, файлът _5_ HOWDO_text.html се поставя в компютъра след проникването на вируса ODIN. това означава, че той просто се придвижва заедно със заразата. Може да бъдете подведени да инсталирате този рансъмуер от зловредни спам кампании, които ви изпращат заразени прикачени файлове чрез имейли. Също така, зловредният скрипт може да се промъкне в компютъра ви с помощта на троянски кон или друг експлоатационен инструмент  (exploit kit). Онлайн линковете и рекламите са друг начин, чрез който вирусът може да се промъкне, което доказва, че той е много опасен и начините му за заразяване на компютри са напълно непредсказуеми. 

Как трябва да подходите към премахването на файла _5_ HOWDO_text.html?

За да премахнете файла _5_ HOWDO_text.html, трябва също да премахнете и рансъмуер вируса ODIN. Ако не почистите зловредните процеси и просто изтриете съобщението за откуп, ODIN може лесно да възстанови предишните си настройки и да продължи да ви тероризира за пари. Освен това, занимаването с отделните вирусни файлове може да ви доведе дори до загуба на информацията, която вече е била криптирана. Затова силно препоръчваме да оставите премахването на вируса на професионални антивирусни инструменти като FortectIntego, които ще се погрижат за премахването на ODIN и неговото съобщение за откуп _5_ HOWDO_text.html систематично и безопасно.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни