Какво е _Locky_recover_instructions.txt? Необходимо ли е да го премахна?

Какво представлява _Locky_recover_instructions.txt файлът и защо е на компютъра ми?

_Locky_recover_instructions.txt файлът е свързан с един от най-известните разширяващи се рансъмуери в днешно време, Locky вирусът. Този текстов файл се появява в компютъра след като Locky го „отвлече“ и криптира файловете в него с RSA-2048 и AES-128 алгоритми. Ако вече виждате този .txt файл на компютъра си, вероятно вече не можете да отворите повечето от аудио и видео файлове и документи на компютъра си. Веднъж след като вирусът Locky криптира файловете,

документът _Locky_recover_instructions.txt ще бъде добавен към всяка папка, съдържаща заключени файлове. То предоставя информация за случилото се с файловете Ви и как да ги възвърнете. Освен това същото съобщение ще се появи като фон на работния плот, така че потребителят да е запознат с условията на похитителите. Други рансъмуер вируси, като например PadCrypt или DMA-Locker използват подобни техники за информиране на потребителите за похищението. Въпреки че някои рансъмуер програми предлагат възможност за възвръщане на файловете след половин година без да трябва да плащате за ключ е малко вероятно това да стане, защото създателите на тези програми са измамници и тяхната главна цел е печалба. Затова, виждайки файлът _Locky_recover_instructions.txt на компютъра си означава, че ще трябва да се справите с по-сериозен проблем от изтриването на обикновен вирус.

Как да предотвратите появата на този файл на компютъра си?

След като файлът не се разпространява самостоятелно, ами се съдържа в рансъмуерът Locky, на първо място е важно да предпазите компютъра си от заразяване с тази зловредна програма. За да направите това трябва да снабдите системата си с надежден инструмент против малуер, като например FortectIntego, което ще подсигури безопасност на сърфирането. Също така трябва да сте наясно, че този вирус се разпространява чрез имейл прикачени файлове, така че бъдете внимателни, когато отваряте и сваляте нови мейли, особено, когато са получени от неизвестни източници.

Как да премахнете _Locky_recover_instructions.txt от компютъра си?

Добрата новина е, че можете да премахнете файла _Locky_recover_instructions.txt. Лошата новина е, че файловете Ви остават криптирани дори след като направите това, понеже вирусът Locky все още е в компютъра Ви. Затова трябва да помислите за премахването на вируса, на когото принаджели самият файл. Можете да направите това като използвате достоверен анти-спайуер инструмент. Въпреки това този вирус е много агресивен и може да не позволи на какъвто и да е анти-спайуер софтуер да се пусне. В подобен случай последвайте нашите инструкции, приготвени от експерти, които обясняват какво Ви трябва, за да премахнете Locky.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни