Степен на сериозност:  
  (5/100)

Премахнете AdChoices (Подобрени инструкции) - актуализирано Jan 2021

от Оливия Морели - -   Ad Choices | Тип: Системни инструменти

Какво представлява AdChoices?

AdChoices

AdChoices НЕ е вирус. Това е легитимна услуга, която може да се ползва за реклами, базирани на интереси. Тя помага на трети страни да показват необходимото съдържание и да промотират себе си по този начин. Въпреки това ако проверите какво се говори за AdChoices в интернет ще установите, че стотици потребители се опитват да се отърват от тези реклмни нотификации.

Изглежда най-важната причина, поради която потребителите търсят това, е заради постоянните прекъсвания, предизвикани веднага след стартирането на браузъра си. За съжаление те могат да винят само себе си, защото иконката AdChoices се появява в изскачащите реклами само след като бъде инсталирана свързана браузърна приставка. За да предотвратите появата му, трябва да стоите настрана от съмнителни софтуери и да не маркирате AdChoices, когато инсталирате фриуер на компютъра си.

Също така имайте предвид, че след като кликнете върху изскачаща нотификация от AdChoices, тя може да Ви пренасочи към спонсорирани сайтове. Така работи тази система за рекламиране. Изглежда опасна, защото AdChoices не поема отговорност за достоверността на всички тези сайтове. Ето изречение от условията за ползване:

ВСЯКАКВА ПОДОБНА ИНФОРМАЦИЯ, ПРОГРАМИ, ПРОДУКТИ, УСЛУГИ И МАТЕРИАЛИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ В НЕПРЕРАБОТЕН ВИД БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ГАРАНЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ВСИЧКИ ВКЛЮЧЕНИ ГАРАНЦИИ И УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ФИТНЕС ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ, ТИТЛА И НЕНАРУШЕНИЕ. ДАДЕНИ ЧАСТИ НА ТОЗИ САЙТ ВКЛЮЧВАТ СЪДЪРЖАНИЕ, ПРЕДОСТАВЕНО ИЛИ ПУБЛИКУВАНО ОТ ТРЕТИ ЛИЦА. DAA (DIGITAL ADVERTISING ALLIANCE) НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО ИЛИ ТВЪРДЕНИЯТА, СЪДЪРЖАНИ В ТЯХ.

Накрая, точно както всеки друг рекламен софтуер, Adchoices може да събира различна информация. Според политиката за сигурност, тя може да бъде:

Лична информация, която Вие сте решили да споделите с нас, като име и имейл адрес. Може да предоставите тази информация, когато правите поискване за информация или помощ; Нелична информация, включително, но не само, браузърен тип, IP адрес, операционна система, дата и време на посещение, страници, посетени на сайта, време, прекарано в сайта, и различните посещения на сайта. Може също така да събираме информация, докато Вие или други са на сайта ни.

 Също така е споменато, че тази информация може да бъде споделяна с трети лица…

AdChoices

Как мога да започна да виждам реклами от Adchoices?

Ако попадате на реклами от Adchoices, докато посещавате любимите си сайтове (Youtube, Facebook, Google и т.н.), трябва да помислите какви безплатни приложения сте инсталирали напоследък на компютъра си. Може да сте използвали грешен начин за инсталиране на фриуер или шеруер, което означава, че сте позволявали инсталирането на рекламни компоненти (браузърни приставки, екстеншъни, плъгини, ленти с инструменти и т.н.).

За да можете да видите всички компоненти, които се крият във фриуера, трябва да изберете ръчна или подробна инсталация. Също така се уверете, че сте отмаркирали всички полета, които казват, че искате да инсталирате браузърни приставки, екстензии, плъгини, полета с инструменти и подобни компоненти.

Ако търсите Adchoices блокър, трябва да погледнете по-долу и да следвате простото упътване за премахване, способно да ви помогне да оправите компютъра си.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (ЧЗВ)

Въпрос. За моя изненада тази сутрин установих, че браузърите ми са пълни с AdChoice реклами. Предполагам съм попаднал на някаква инфекция някак си и сега имам нужда от помощ, тъй като тези реклами ме побъркват. При търсене за помощ не намерих нищо полезно, освен няколко YouTube видеа за това как да премахнем реклами то AdChoices, но те не помогнаха. Бихте ли ми помогнали?

Отговор. Да, очевидно, ако сте намерили реклами, маркирани като „Реклами от AdChoices“, това означава, че сте инсталирани този компонент на системата си. За да премахнете AdChoices, трябва да използвате упътването долу. След като го направите, препоръчваме да сканирате компютъра си със Stopzilla, защото по този начин ще подсигурите, че компютърът ви е в пълна безопасност и без потенциално нежелани програми, малуер и т.н. Успех!

Въпрос. Аз също така имам тези AdChoices реклами във Firefox. Обнових всичко възможно, инсталирах няколко програми за премахване на малуер, но те не намериха нищо. Какво друго мога да направя, за да се отърва от досадното приложение?

Отговор. AdChoices не е вирус, така че ако искате да се отървете от програмата, трябва да следвате упътването по-долу.

Въпрос. Здравейте. Имам въпрос, свързан с онлайн рекламите. Понякога се обърквам от тях. Наскоро забелязах, че докато браузвам с Chrome, Opera и Firefox, някои думи са подчертани и изписват реклама, когато мина с мишката върху тях. Повечето от тях са маркирани като „Реклами от AdChoices“. Бихте ли ми казали дали това е знак за инфекция или е нормално?

Отговор. Здравейте. Отговорът е прост – виждайки реклами от AdChoices определено НЕ е опасно, но ако Ви безпокоят, трябва да помислите какви комерсиални програми сте инсталирали наскоро на компютъра си. Най-лесният начин, както и най-надеждният, да се отървете от него, е като следвате упътването за премахване, дадено долу.

Въпрос. Наскоро си свалих ъпдейт за Java и Flash Player. Изглежда че по този начин съм прихванал нещо, защото всичките ми браузъри започнаха да генерират тонове реклами, спонсорирани от AdChoices. Какво да направя, за да предотвратя това?

Отговор. Технически AdChoices не е вирус. По-скоро инструмент за рекламиране. Който показва различни видове реклами. В този случай препоръчваме да следвате упътването за ръчно премаване, дадено долу, за да оправите компютъра си.

Въпрос. Не разбира какво му има на компютъра ми, след като непрекъснато се появяват реклами. Този път си имам работа с AdChoices, но не мога да го премахна, независимо какво опитвам. Моля помогнете!

Отговор. Интересно е какви мерки сте предприели за премахването на реклами от AdChoices. Технически програмата не е вирус и можете да използвате упътването долу.

Как да премахнете рекламите на AdChoices?

Ако търсите инструмент за премахване на AdChoices, трябва да имате предвид, че трябва да намерите и деинсталирате свързани браузърни приставки или екстеншъни от всеки от браузърите Ви. Можете да направите това с помощта на упътването долу. След като го направите, мислим, че ще можете да пуснете цялостно сканиране на системата с обновен анти-спайуер, за да се уверите, че компютърът Ви е в пълна безопасност и няма програми, смятани за опасни.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с Malwarebytes.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на AdChoices
Екранна снимка на AdChoicesЕкранна снимка на AdChoicesЕкранна снимка на AdChoices
Екранна снимка на AdChoices

Упътване за ръчно премахване на AdChoices:

Премахване на AdChoices от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте AdChoices и свързани програми
  Тук потърсете AdChoices или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на AdChoices от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за AdChoices или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на AdChoices от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за AdChoices и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на AdChoices. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на AdChoices от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, AdChoices трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на AdChoices от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете AdChoices и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на AdChoices. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на AdChoices от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете AdChoices и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на AdChoices. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на AdChoices от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за AdChoices или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на AdChoices. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-adchoices.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за AdChoices

Your email address will not be published. Required fields are marked *