Премахнете AdChoices (Подобрени инструкции) - актуализирано авг. 2017

Упътване за премахване на AdChoices

Какво е AdChoices?

Какво представлява AdChoices?

AdChoices

AdChoices НЕ е вирус. Това е легитимна услуга, която може да се ползва за реклами, базирани на интереси. Тя помага на трети страни да показват необходимото съдържание и да промотират себе си по този начин. Въпреки това ако проверите какво се говори за AdChoices в интернет ще установите, че стотици потребители се опитват да се отърват от тези реклмни нотификации.

Изглежда най-важната причина, поради която потребителите търсят това, е заради постоянните прекъсвания, предизвикани веднага след стартирането на браузъра си. За съжаление те могат да винят само себе си, защото иконката AdChoices се появява в изскачащите реклами само след като бъде инсталирана свързана браузърна приставка. За да предотвратите появата му, трябва да стоите настрана от съмнителни софтуери и да не маркирате AdChoices, когато инсталирате фриуер на компютъра си.

Също така имайте предвид, че след като кликнете върху изскачаща нотификация от AdChoices, тя може да Ви пренасочи към спонсорирани сайтове. Така работи тази система за рекламиране. Изглежда опасна, защото AdChoices не поема отговорност за достоверността на всички тези сайтове. Ето изречение от условията за ползване:

ВСЯКАКВА ПОДОБНА ИНФОРМАЦИЯ, ПРОГРАМИ, ПРОДУКТИ, УСЛУГИ И МАТЕРИАЛИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ В НЕПРЕРАБОТЕН ВИД БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ГАРАНЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ВСИЧКИ ВКЛЮЧЕНИ ГАРАНЦИИ И УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАВАЕМОСТ, ФИТНЕС ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ, ТИТЛА И НЕНАРУШЕНИЕ. ДАДЕНИ ЧАСТИ НА ТОЗИ САЙТ ВКЛЮЧВАТ СЪДЪРЖАНИЕ, ПРЕДОСТАВЕНО ИЛИ ПУБЛИКУВАНО ОТ ТРЕТИ ЛИЦА. DAA (DIGITAL ADVERTISING ALLIANCE) НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО ИЛИ ТВЪРДЕНИЯТА, СЪДЪРЖАНИ В ТЯХ.

Накрая, точно както всеки друг рекламен софтуер, Adchoices може да събира различна информация. Според политиката за сигурност, тя може да бъде:

Лична информация, която Вие сте решили да споделите с нас, като име и имейл адрес. Може да предоставите тази информация, когато правите поискване за информация или помощ; Нелична информация, включително, но не само, браузърен тип, IP адрес, операционна система, дата и време на посещение, страници, посетени на сайта, време, прекарано в сайта, и различните посещения на сайта. Може също така да събираме информация, докато Вие или други са на сайта ни.

Също така е споменато, че тази информация може да бъде споделяна с трети лица…

AdChoices

Как мога да започна да виждам реклами от Adchoices?

Ако попадате на реклами от Adchoices, докато посещавате любимите си сайтове (Youtube, Facebook, Google и т.н.), трябва да помислите какви безплатни приложения сте инсталирали напоследък на компютъра си. Може да сте използвали грешен начин за инсталиране на фриуер или шеруер, което означава, че сте позволявали инсталирането на рекламни компоненти (браузърни приставки, екстеншъни, плъгини, ленти с инструменти и т.н.).

За да можете да видите всички компоненти, които се крият във фриуера, трябва да изберете ръчна или подробна инсталация. Също така се уверете, че сте отмаркирали всички полета, които казват, че искате да инсталирате браузърни приставки, екстензии, плъгини, полета с инструменти и подобни компоненти.

Ако търсите Adchoices блокър, трябва да погледнете по-долу и да следвате простото упътване за премахване, способно да ви помогне да оправите компютъра си.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (ЧЗВ)

Въпрос. За моя изненада тази сутрин установих, че браузърите ми са пълни с AdChoice реклами. Предполагам съм попаднал на някаква инфекция някак си и сега имам нужда от помощ, тъй като тези реклами ме побъркват. При търсене за помощ не намерих нищо полезно, освен няколко YouTube видеа за това как да премахнем реклами то AdChoices, но те не помогнаха. Бихте ли ми помогнали?

Отговор. Да, очевидно, ако сте намерили реклами, маркирани като „Реклами от AdChoices“, това означава, че сте инсталирани този компонент на системата си. За да премахнете AdChoices, трябва да използвате упътването долу. След като го направите, препоръчваме да сканирате компютъра си със Stopzilla, защото по този начин ще подсигурите, че компютърът ви е в пълна безопасност и без потенциално нежелани програми, малуер и т.н. Успех!

Въпрос. Аз също така имам тези AdChoices реклами във Firefox. Обнових всичко възможно, инсталирах няколко програми за премахване на малуер, но те не намериха нищо. Какво друго мога да направя, за да се отърва от досадното приложение?

Отговор. AdChoices не е вирус, така че ако искате да се отървете от програмата, трябва да следвате упътването по-долу.

Въпрос. Здравейте. Имам въпрос, свързан с онлайн рекламите. Понякога се обърквам от тях. Наскоро забелязах, че докато браузвам с Chrome, Opera и Firefox, някои думи са подчертани и изписват реклама, когато мина с мишката върху тях. Повечето от тях са маркирани като „Реклами от AdChoices“. Бихте ли ми казали дали това е знак за инфекция или е нормално?

Отговор. Здравейте. Отговорът е прост – виждайки реклами от AdChoices определено НЕ е опасно, но ако Ви безпокоят, трябва да помислите какви комерсиални програми сте инсталирали наскоро на компютъра си. Най-лесният начин, както и най-надеждният, да се отървете от него, е като следвате упътването за премахване, дадено долу.

Въпрос. Наскоро си свалих ъпдейт за Java и Flash Player. Изглежда че по този начин съм прихванал нещо, защото всичките ми браузъри започнаха да генерират тонове реклами, спонсорирани от AdChoices. Какво да направя, за да предотвратя това?

Отговор. Технически AdChoices не е вирус. По-скоро инструмент за рекламиране. Който показва различни видове реклами. В този случай препоръчваме да следвате упътването за ръчно премаване, дадено долу, за да оправите компютъра си.

Въпрос. Не разбира какво му има на компютъра ми, след като непрекъснато се появяват реклами. Този път си имам работа с AdChoices, но не мога да го премахна, независимо какво опитвам. Моля помогнете!

Отговор. Интересно е какви мерки сте предприели за премахването на реклами от AdChoices. Технически програмата не е вирус и можете да използвате упътването долу.

Как да премахнете рекламите на AdChoices?

Ако търсите инструмент за премахване на AdChoices, трябва да имате предвид, че трябва да намерите и деинсталирате свързани браузърни приставки или екстеншъни от всеки от браузърите Ви. Можете да направите това с помощта на упътването долу. След като го направите, мислим, че ще можете да пуснете цялостно сканиране на системата с обновен анти-спайуер, за да се уверите, че компютърът Ви е в пълна безопасност и няма програми, смятани за опасни.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с , може да опитате с Malwarebytes.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на AdChoices

Деинсталиране от Windows

За да премахнете AdChoices от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с AdChoices (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на AdChoices от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за AdChoices или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с AdChoices и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че AdChoices не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на AdChoices. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с AdChoices като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като AdChoices в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на AdChoices:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на AdChoices. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с AdChoices и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от AdChoices и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици