Премахнете Adnetworkperformance.com (Обновено упътване)

Упътване за премахване на Adnetworkperformance.com

Какво е Adnetworkperformance.com?

Какво представлява Adnetworkperformance?

Adnetworkperformance.com е маркетингова платформа, която се използва от трети лица за разпространение на потенциално нежелани програми като адуер (рекламен софтуер) и браузър-похитители. Този URL адрес може непрекъснато да се появява при отварянето на нов раздел или като изскачаща реклама от случайна уеб страница. Съдържанието на изскачащото съобщение на Adnetworkperformance може да бъде различно, но в повечето случаи ви информира за липсващи софтуерни ъпдейти, участие в онлайн проучване, безплатна проверка на интернет скоростта ви, проверка на системата за вируси и други подобни. За съжаление, всички тези предложения са фалшиви и даването на предимство на някое от тях може да доведе до сериозни последствия – проникване на нежелани програми като Google redirect, DNS-Locker, ZoomEx и други. Затова появата на изскачащи реклами на Adnetworkperformance.com би трябвало да ви подтикне да проверите системата си с антишпионски софтуер като ReimageIntego.

Откъде идва вируса Adnetworkperformance.com?

Пренасочването към рекламната платформа на Adnetworkperformance не става изневиделица. Този домейн е пряко свързан с програма от адуерен тип. Приложения, принадлежащи към тази категория кибер заплахи обикновено се разпространяват “в пакет” с други безплатни програми, включително, но не само даулоуд мениджъри, програми за създаване на PDF документи и други. Адуерът, който е отговорен за рекламите на Adnetworkperformance.com, има способност да похищава уеб браузъри (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari) и след това да извършва редица непозволени дейности, за да:

 • генерира доход от плащане за клик (pay-per-click);
 • предизвиква трафик към уеб страниците на свързани с него лица;
 • разпространява програми на трети лица (добавки, плъгини, ленти с инструменти, разширения);
 • събира информация за потребителите си.

Затова, за да защитите компютъра си от досадните изскачащи реклами на Adnetworkperformance.com, избягвайте да инсталирате други потенциално нежелани програми, не позволявайте да изтича информация към ненадеждни трети лица и други проблеми, обръщайте по-сериозно внимание на инсталацията на безплатни програми и винаги отбелязвайте Разширени/Потребителски настройки за инсталация. Тези настройки разкриват всички компоненти, включително ленти с инструменти на трети лица, разширения, плъгини и др. и позволяват на потребителите да махнат отметките от тези, които не желаят да инсталират. Adnetworkperformance.com pop-up ads full of bogus offers to update software and run a system scan online

Как мога да разпозная похитителя Adnetworkperformance.com?

В действителност е много лесно да бъде идентифициран адуера Adnetworkperformance.com. Веднага след като браузърът ви започне да излъчва реклами (изскачащи и такива, които се отварят в нов раздел), нещо, което до сега не се е случвало, може да заподозрете, че нещо е проникнало в компютъра ви. Ако домейнът на Adnetworkperformance.com задейства тези реклами, то тогава няма съмнение, че компютърът ви е заразен. За да демонстрираме колко подвеждащи могат да бъдат пренасочванията на Adnetworkperformance.com към различни предложения, ще ви дадем няколко примера:

Поздравления!
Вашият IP адрес беше избран да спечели IPad.
1 ново съобщение. Кликнете тук, за да спечелите IPad.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: Личните ви данни могат да бъдат изложени на риск, ако не включите подходяща защита.
Моля, обадете се на XXX, за да ви помогнем да предпазите компютъра си от евентуални заплахи.

Възникна проблем при показване на Flash Video съдържанието на компютъра ви. Изглежда имате инсталирана стара версия на Adobe Flash Player. За да видите съдържанието на тази уеб страница, актуализирайте вашия Adobe Flash Player.
За да изтеглите нов Adobe Flash Player, натиснете “Продължете.”

Как да премахна подвеждащите изскачащи реклами на Adnetworkperformance от уеб страницата ми?

Както вече споменахме в предишния параграф, тези изскачащи реклами на Adnetworkperformance.com се предизвикват от програма с адуерен характер. Това означава, че за да ги спрете и да не се излагате повече на риск, трябва да премахнете рекламния софтуер (адуер) и всичките му компоненти. За тази цел имате две възможности – ръчно и автоматично премахване.

Програмите с адуерен характер обикновено инсталират главния изпълним файл в списъка с Добавяне/Премахване на програми (Add/Remove Programs), така че могат да бъдат открити и деинсталирани директно от там. За съжаление този метод на премахване може да се окаже неуспешен, тъй като адуерът има и допълнителни компоненти и може да продължи да работи дори след премахването на основния изпълним файл. Освен това при ръчното премахване от компютъра, може да оставите инсталирани други нежелани програми. Затова, за да защитите напълно системата си, ние ви препоръчваме използването на надежден антишпионски софтуер.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Adnetworkperformance.com

Премахване на Adnetworkperformance.com от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Adnetworkperformance.com и свързани програми
  Тук потърсете Adnetworkperformance.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Adnetworkperformance.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Adnetworkperformance.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Adnetworkperformance.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Adnetworkperformance.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Adnetworkperformance.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Adnetworkperformance.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Adnetworkperformance.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Adnetworkperformance.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Adnetworkperformance.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Adnetworkperformance.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Adnetworkperformance.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Adnetworkperformance.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Adnetworkperformance.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Adnetworkperformance.com и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици