Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Amazon 1Button App (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Надеждно ли е приложението Amazon 1Button App?

Amazon 1Button App

Вирусът Amazon 1Button App, известен още като The Amazon Browser Bar (Лента за търсене на Амазон), очевидно е полезно приложение, което предлага на потребителите да ги информира за най-новите сделки и отстъпки в онлайн пазаруването, осигурява инструменти за съставяне на списък с желани продукти и обещава още куп други полезни функции. И все пак специалистите по компютърна сигурност го категоризират като потенциално нежелана програма (PUP) и по-точно програма от адуерен тип.

Това приложение е получило името си поради няколко причини. На първо място, често използва други безплатни програми, за да се промъква в компютрите, без да иска съгласието на потребителя. За малко повече от година, това съмнително приложение е било съвместимо единствено с браузъра Internet Explorer. И все пак, в момента, в който подготвяме тази статия, вече има доказателства за похищение и на други браузъри – Google Chrome, Mozilla Firefox и Safari.

За да бъдат нещата още по-ужасни, то се е адаптирало и към смартфони, таблети и може да работи както в операционна система Windows, така и на Mac OS. След като бъде инсталирано, приложението стартира процеса AmazonBrowserBar.3.0.dll в Мениджъра на задачите на Windows (Windows Task Manager) и може да инсталира допълнително случайни добавки, браузър-разширения или ленти с инструменти във всеки един от засегнатите браузъри.

По-голяма част от тези програми са безполезни и са създадени единствено с цел да наблюдават навиците ви на сърфиране в мрежата и да събират не-лична информация.  Тази информация е нужна на адуера за генериране на свързани реклами. И по-специално, рекламите на Amazon 1Button App свързват заглавията си и съдържанието си с уеб страници, които сте посетили наскоро и информация, която сте търсили с търсачките.

Освен това, тези реклами се появяват в големи количества и ще ви преследват навсякъде. Внимавайте да не кликвате на тях, ако не искате да се озовете на уеб сайт с лоша репутация. Също така събраната информация може лесно да бъде споделена с други лица, тъй като Условията за ползване не декларират противното.  Поради тези причини дори не трябва да се замисляте за премахването на Amazon 1Button App.

Amazon 1Button App

Заслужава си също да споменем, че някои потребители съобщават за проблем свързан с пренасочване при Amazon 1Button App. Въпреки че този адуер може да ви предостави персонализирани реклами, те в действителност могат да ви отведат до уеб страница, която изобщо не е свързана  с тях.

Например реклама, която предлага добра оферта за нова кола може да ви отведе до съмнителен хазартен сайт или сайт за изтегляне на софтуер. Съветваме ви незабавно да напуснете такъв домейн и да сканирате компютъра си с надежден антивирусен софтуер. Следването на пренасочванията и поддаването на всяка онлайн сделка, която ви се предлага, може да свърши доста неприятно. Може дори да се озовете с рансъмуер на компютъра си.   

Въпреки всички тези факти, зловредният софтуер Amazon 1Button App все пак е частично легитимна програма, която може да изглежда полезна на някои. Обаче, трябва да вземете предвид и факта, че тази програма се разпространява заедно с други потенциално нежелани програми, като KMPlayer, Movie Wizard, MixVideoPlayer, Local Temperature и много други.

В случай, че вече сте я инсталирали заедно с някоя безплатна или потенциално нежелана програма, премахнете Amazon 1Button App без да губите време. Ако компютърът ви ползва операционна система Windows, препоръчваме ви да използвате ReimageIntego, който винаги показва отлични резултати при откриването на потенциално нежелани програми, вируси и друг зловреден софтуер. Ако ползвате операционна система Mac OS, то тогава използвайте SpyHunter 5Combo Cleaner.

Как да попреча на това приложение да проникне в компютъра ми?

Ще започнете да получавате реклами от Amazon 1Button App без значение дали ги искате или не. Това е така, защото това приложение обикновено се разпространява заедно с легитимен безплатен софтуер или като добавка към друга потенциално нежелана програма.

За да откриете и откажете инсталацията на Amazon 1Button App и други допълнителни компоненти, които могат да бъдат добавени към софтуерния ви пакет, изберете “Разширени” или “Потребителски” настройки и проверявайте всичко стъпка по стъпка. НЕ натискайте бутона “Напред” (“Next”), ако не сте сто процента сигурни с условията, с които се съгласявате.

В противен случай може да приемете  Amazon 1Button App и нейните “съдружници” без да сте имали намерение да ги инсталирате. Между другото, ние винаги съветваме потребителите да четат Лицензионното споразумение за крайния потребител, Декларацията за поверителност и всяка друга информация, която могат да открият за избраната програма, защото това ще им помогне да решат дали е надеждна или не.

Варианти за премахване на Amazon 1Button App:

В случай, че вече сте били подведени да инсталирате вируса Amazon 1Button App, разполагате с две възможности. Или може да следвате ръководството, което е дадено в края на статията и да премахнете инфекцията ръчно, или може да използвате някой от антишпионските инструменти, които предлагаме по-долу, за да отстраните автоматично Amazon 1Button App от компютъра си.

И двата варианта имат своите ползи и недостатъци, но ако искате цялостно прочистване на системата, определено препоръчваме да се придържате към втория. Спазването на ръководството за ръчно премахване на Amazon 1Button App не разкрива, нито ви позволява да премахнете други съмнителни файлове или програми, които евентуално са попаднали в компютъра ви отделно от Amazon 1Button App. Само пълно системно сканиране с актуализиран антивирусен инструмент ще постави нещата на мястото им. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Amazon 1Button App:

Премахване на Amazon 1Button App от Windows системи

Да се отървете от Amazon 1Button App или която и да е друга потенциално нежелана програма винаги крие рискове, защото някои от компонентите на вируса могат да останат незабелязани на компютъра ви. Така че, ако имате възможност, сканирайте компютъра си с надежден антишпионски софтуер. Ако ли не, следвайте дадените по-долу инструкции.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Amazon 1Button App и свързани програми
  Тук потърсете Amazon 1Button App или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Amazon 1Button App от Mac OS X система

Amazon 1Button App е инфекция, която се цели не само в операционна система Windows като по-голяма част от потенциално нежеланите програми, но може да се появи и при операционна система Mac OS X. Ако това е случаят и с вашето устройство, не се колебайте да сканирате с професионален антивирусен инструмент. Ако нямате възможност да направите това, може да се опитате да отстраните вируса с помощта на инструкциите, които сме дали по-долу.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Amazon 1Button App или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Amazon 1Button App от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Amazon 1Button App и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Amazon 1Button App. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Amazon 1Button App от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Amazon 1Button App трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Amazon 1Button App от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Amazon 1Button App и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Amazon 1Button App. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Amazon 1Button App от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Amazon 1Button App и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Amazon 1Button App. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Amazon 1Button App от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Amazon 1Button App или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Amazon 1Button App. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-amazon-1button-app.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Amazon 1Button App

Your email address will not be published. Required fields are marked *