Степен на сериозност:  
  (20/100)

Премахнете Amazonaws (Chrome, Firefox, IE, Edge) - Упътване за премахване на вирус

Amazonaws – уеб услуги на Amazon, които могат да  бъдат употребени за зловредни цели

Изображение на Amazonaws

Amazonaws (известно още и като Amazon Web Services) е легитимно онлайн хранилище на облак, представено от Amazon, Inc. Бизнесът може да закупи изчислителна мощност, хранилище за бази данни, приложения и други IT ресурси по разходно-покривна схема (pay-as-you-go). 

Въпреки че услугите на Amazonaws са полезни и напълно легални, възможно е потребители с лоши намерения да зададат зловредни уеб страници, които по-късно да заразяват компютърните системи на обикновените потребители. Те могат и да съхраняват зловредни файлове и да ги използват за заразяване със зловреден софтуер.

Според информацията от потребители следните досадни статус съобщения са привлекли тяхното внимание:

Waiting for S3.amazonaws.com/Изчакване за S3.amazonaws.com

Transferring data from S3-amazonaws.com/Прехвърляне на данни от S3.amazonaws.com

Connected to S3.amazonaws.com/Свързване към S3.amazonaws.com

Looking up S3.amazonaws.com/Търсене на S3.amazonaws.com

Ако и вие сте забелязали някое от тези съобщения, обърнете внимание, че S3 представлява Обикновена услуга за съхранение (Simple Storage Service). Това позволява на всеки да създаде уеб страница или да хоства файлове в замяна на определено плащане. И все пак, възможно е хакерите да поставят зловредни файлове и да злоупотребят с услугите на Amazonaws.

Въпреки че Amazonaws S3 не е вирус, може да получавате различни реклами, които да се окажат потенциално опасни. Също така специалистите предупреждават, че може да съществува и зловредна версия на този легитимен софтуер в кибер пространството – програма от адуерен тип.    

Не забравяйте, че спамът от Amazonaws винаги ще изглежда истински и привлекателен. И все пак, той или ще ви предлага безполезни и скъпи продукти, за да измъкне пари от вас, или ще ви пренасочи към съмнителна уеб страница, управлявана от кибер престъпници. Един подобен пример е s3.eu-central-1.amazonaws.com, който е прекрасен пример за фишинг сайт. 

Илюстрация на AmazonawsAmazonaws предлага легитимни облачни компютърни услуги, които могат да се използват с лоши намерения от кибер престъпници.

Ако решите да кликнете върху съдържанието на фалшива страница или върху самата реклама, рискувате в компютъра ви да проникне зловреден софтуер и други потенциално опасни програми. В този случай личната ви и ценна информация може да бъде изложена на показ или да бъде използвана за зловредни цели. Затова не само трябва да избягвате показваните реклами, но и незабавно да премахнете вируса.  

Това може да направите с помощта на ReimageIntego или Malwarebytes. Тези приложения против зловреден софтуер са предназначени да откриват и премахват всякакви потенциално опасни програми, включително адуер и да предпазват системата от доста по-опасни компютърни инфекции в бъдеще. Също така може да използвате инструкциите за ръчно премахване на Amazonaws в края на статията. 

Адуерът може да се крие в зловредни уеб страници

Екипът на BedyNet.ru 'смята, че потребителите могат несъзнателно да допуснат адуера докато сърфират в ненадеждни уеб страници, където се съхраняват зловредни скриптове на S3 сървъри. Кликването на каквото и да е съдържание на сайта, включително банери, реклами в текста, хиперлинкове и изскачащи реклами може да започне автоматичното инсталиране на адуер без вашето позволение. 

Също така е разумно да избягвате съмнителни уеб страници, които са означени като ненадеждни или дори опасни. Не забравяйте, че тези страници може да ви предложат да инсталирате софтуер или да твърдят, че компютърът ви е заразен. Затова винаги използвайте професионален софтуер за сигурност със защита в реално време, за да се предпазите от нахлуването на потенциално опасни програми в системата ви.   

Освен това, адуерът може да се разпространява чрез бандлинг (групиране на софтуер). С други думи може да го инсталирате заедно с безплатен софтуер, ако изберете Бързи/Препоръчителни инсталационни настройки. Съветваме ви да избирате Разширени/Потребителски настройки и да махат предварително зададените отметки, които разрешават инсталацията на потенциално нежеланата програма.. 

Премахнете вируса Amazonaws автоматично

Ако ви е омръзнало от спама на Amazonaws и сте загрижени за сигурността на компютъра си, не се колебайте, а се заемете с премахването му. Съветваме ви да използвате професионална програма против зловреден софтуер, за да се отървете от адуера. Това е пестящ време вариант, тъй като отнема едва няколко минути. 

Не забравяйте, че тази потенциално нежелана програма има много версии като вируса Amazonaws s3 iPhone, скама Amazonaws Android и други потенциални заплахи, които търсят начин да заразят смартфона ви. Затова е добре да почистите системата си преди да са заразени и други устройства. Имайте предвид, че трябва да премахнете всички компоненти свързани с адуера. 

За тази цел, бързо ще премахнете Amazonaws с помощта на някоя от програмите за сигурност, които са дадени по-долу. Изтеглете антивирусното приложение като използвате директен линк и сканирайте цялата система.   

Ако искате да премахнете вируса Amazonaws ръчно, погрижете се да го направите както трябва. Ако нямате достатъчно опит, използвайте долните инструкции и разберете как да откриете и деинсталирате адуера заедно с всичките му елементи. Ръководството ще намерите веднага след статията. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Amazonaws:

Премахване на Amazonaws от Windows системи

Потребителите на Windows е добре да използват долното ръководство, за да премахнат вируса Amazonaws от компютрите си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Amazonaws и свързани програми
  Тук потърсете Amazonaws или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Amazonaws от Mac OS X система

Ако ви е писнало от досадните реклами на Amazonaws, използвайте по-долу дадените инструкции за Mac.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Amazonaws или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Amazonaws от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Amazonaws и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Amazonaws. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Amazonaws от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Amazonaws трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Amazonaws от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Amazonaws и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Amazonaws. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Amazonaws от Google Chrome

За да върнете Chrome към първоначалното му състояние, трябва да потърсите съмнително записи, които е възможно да са свързани с адуера като Amazonaws, S3-amazonaws.com, S3.amazonaws.com и да ги деинсталирате. След това не забравяйте да нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Amazonaws и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Amazonaws. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Amazonaws от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Amazonaws или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Amazonaws. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-amazonaws.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Amazonaws

Your email address will not be published. Required fields are marked *