Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахнете BikaQ RSS Reader (Безплатни инструкции) - Просто упътване за премахване

Какво трябва да знаете за адуера BikaQ RSS Reader и защо трябва да го премахнете

Вирусът BikaQ RSS Reader е много съмнителен софтуер, известен още под името WizzRSS. Обикновено прониква в системата като използва хитри техники на разпространение като групиране на софтуер (бандлинг), което помага да убеди потребителя да я инсталира без дори да знае. Тази програма изглежда е свързана с печално известните паразити Winsnare и aMuleC, така че няма смисъл да казваме, че присъствието му в системата не е желателно. Мисията на този софтуер е да взаимодейства с сърфирането на потребителя и да му предостави многобройни досадни реклами, които промотират продукти и услуги на трети лица. Ясно е, че такава дейност намалява удовлетворението от сърфирането, защото жертвата си губи времето, докато се опитва да затваря тези реклами, които рано или късно се появяват отново. С други думи, ако се съпротивлявате и се опитвате да се отървете от рекламите на BikaQ RSS Reader просто като ги затваряте, ще се завъртите в омагьосан кръг без да получите желания резултат. Ето защо е необходимо цялостно премахване на адуера и свързаните с него компоненти. Може да използвате софтуера ReimageIntego за тази цел.

BikaQ RSS ReaderРазнообразието от реклами, които адуерът BikaQ RSS Reader и свързаните с него програми показват на компютърните потребители

Важно е да разберете, че адуерът BikaQ не е вирус и до момента няма доказателства, за да бъде отнесен към категорията на зловредния софтуер. Независимо от това той може да представлява заплаха за компютъра ви. Както вече казахме, споменатият адуер се опитва да вмъкне реклами на трети лица във всяка уеб страница, която посещавате, което е не само досадно, но и опасно. Докато част от потребителите разпознават кои реклами не принадлежат на посещавания от тях уеб сайт, други може да не са наясно и да ги отварят. Тези съмнителни реклами може неочаквано да ви прехвърлят на уеб страници, които да са опасни, така че не бързайте да взаимодействате със съдържание предоставено от тези външни уеб страници. Съветваме ви да избягвате сайтове, които предоставят фалшиви бутони за изтегляне, купища реклами, анкети и друго съмнително съдържание. Ако сте невнимателни, може бързо да се сдобиете с вирусна инфекция и да създадете хаос в компютърната система без дори да разберете, че е станало. Друг недостатък на описания адуер е, че може да събира лична информация за предпочитанията ви за сърфиране тихомълком. Бъдете внимателни, защото може да се опита да разбере какви уеб страници обичате да посещавате, какви термини за търсене използвате и други подобни данни.На база на събраната информация, този съмнителен адуер е много вероятно да почне да ви изпраща дузини реклами ежедневно. Освен това, съмнителният софтуер може да забави работата на компютъра ви и да повлияе на активността на програмите и следователно и други програми да започнат да се сриват и да не отговарят на случаен принцип. Всички тези аргументи са с цел да ви убедят да премахнете адуера BikaQ RSS Reader окончателно.

Не съм инсталирал тази програма – как се е промъкнала в компютъра миI did not install this program – so how did it sneak into my PC?

Така описаният адуер може да бъде предаден към компютъра ви чрез техниката на групиране на софтуер (бандлинг), което позволява на създателите на софтуер тайно да групира програми в пакет и да ги скрият зад една добре позната безплатна такава. И така, ако сте решили да изтеглите популярна безплатна програма, за да улесните ежедневието си, бъдете внимателни, когато я инсталирате, защото е много вероятно тихомълком да ви предложи инсталирането и на допълнителни програми, които не сте очаквали. Може да разкриете всички компоненти на софтуерния пакет като изберете Потребителски или Разширени настройки, а също и като прочетете Декларацията за поверителност на софтуера. Ако забележите наличието на допълнителни програми, откажете инсталирането им като махнете отметките в квадратчетата до тях.  

BikaQ RSS Reader се появява отново и отново – как да го премахна напълно?

За съжаление изследователите докладват, че BikaQ RSS успява да промени Регистрите на Windows за да се задържи в компютърната система по-дълго. Точно затова премахването на тази потенциално нежелана програма може да се окаже неуспешно. За да премахнете вируса BikaQ RSS Reader завинаги може да се наложи да използвате антишпионски софтуер. Не се опитвайте да правите промени в Регистрите на Windows, защото ако промените нещо погрешно, това ще доведе до неприятни последствия като нестабилност на компютърната система и ще се сблъскате с различни съобщения за грешки. И все пак, ако се опитвате да премахнете тази съмнителна програма сами, следвайте инструкциите за премахване на BikaQ RSS Reader, които сме подготвили по-долу.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на BikaQ RSS Reader:

Премахване на BikaQ RSS Reader от Windows системи

Може да се опитате да премахнете вируса BikaQ RSS Reader ръчно, но силно ви препоръчваме да направите пълно системно сканиране след това. Изглежда, че тази съмнителна програма прави промени в Регистрите на Windows и не ви препоръчваме да пипате този панел, освен ако не сте опитни и сте правили такива промени и друг път. Освен това BikaQ често се споменава, когато става дума за по-опасни програми като aMuleC и WinSnare, затова ви съветваме да сканирате системата и да потърсите дали някоя от тези зловредни програми не се крият в компютъра ви.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте BikaQ RSS Reader и свързани програми
  Тук потърсете BikaQ RSS Reader или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на BikaQ RSS Reader от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за BikaQ RSS Reader или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на BikaQ RSS Reader от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за BikaQ RSS Reader и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на BikaQ RSS Reader. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на BikaQ RSS Reader от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, BikaQ RSS Reader трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на BikaQ RSS Reader от Mozilla Firefox (FF)

Firefox може и ще бъде компрометирана от съмнителната програма, затова следвайте тези стъпки, за да премахнете всички разширения свързани с нея.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете BikaQ RSS Reader и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на BikaQ RSS Reader. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на BikaQ RSS Reader от Google Chrome

Изтрийте разширенията, които ви изглеждат непознати. Ако сами не сте инсталирали някое Chrome разширение, премахнете ги без колебание, като използвате това ръководство.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете BikaQ RSS Reader и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на BikaQ RSS Reader. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на BikaQ RSS Reader от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за BikaQ RSS Reader или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на BikaQ RSS Reader. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-bikaq-rss-reader.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за BikaQ RSS Reader

Your email address will not be published. Required fields are marked *