Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахнете ChromeSearch.club (Инструкции за премахване) - актуализирано Jul 2019

ChromeSearch.club не е надеждна търсачка

Началната страница на ChromeSearch.club

ChromeSearch.club е поредната версия на браузър-похитителя Chromesearch.win. Тази потенциално нежелана програма се представя за легитимна търсачка, която се грижи за поверителността на потребителите. Обаче тя може не само да похити началната ви страница, но и да ви накара да разкриете определена информация, ако искате да продължите да използвате услугата. 

Търсачката се разпространява чрез софтуерни пакети под формата на добавка за браузър или може да видите предварително отметнато съобщение за смяна на търсачката по подразбиране с този съмнителен инструмент като използвате инсталационния помощник. И все пак, ако така нареченият вирус ChromeSearch.club се промъкне в системата, той може:

 • да прави промени в нея;
 • да променя настройките на браузъра;
 • да зададе ChromeSearch.club за начална страница и търсачка по подразбиране;
 • да замени вграденото в браузъра поле за търсене;
 • да пренасочва към съмнителни сайтове;
 • да показва съмнителни реклами;
 • да събира информация за потребителите.

Както сами може да видите, вирусът може да причини различни проблеми. И все пак, едни от най-опасните са проблемите с пренасочването на ChromeSearch.club и действията за проследяване на данни.

Въпреки че похитителят пренасочва заявките за търсене към страницата на Google, той все пак може да ви принуди да посетите уеб страници на трети лица, след като сте кликнали на линк от резултатите. Тези сайтове може да са създадени от кибер престъпници, които искат да разпространяват зловреден софтуер, да започват фишинг атаки или да използват други техники, с които да нанасят вреди.   

Декларацията за поверителност казва, че Chrome Search събира нелична информация и използва бисквитки, които запазват персоналните настройки. И все пак, създателите твърдят още:

Ако откажете да предоставите информацията или премахнете информацията, има вероятност да се сблъскате с ограничения при използването на услугите на Уеб страницата. 

Също така, програмата показва реклами на трети лица, които могат да оставят бисквитките в компютъра ви. Поради тази причина непознати компании могат да следят онлайн действията ви. И все пак някои от тези реклами може да се окажат зловредни.  

Затова препоръчваме да премахнете ChromeSearch.club колкото се може по-скоро след похищението на началната ви страница. Най-бързият метод да деинсталирате потенциално нежелана програма, която е проникнала с системата ви, е използването на Reimage или друга програма против зловреден софтуер.

И все пак, ако не искате да използвате допълнителен софтуер, може да премахнете ChromeSearch.club ръчно. В края на статията ще намерите подробно ръководство за премахване.

Бандлингът помага за разпространението на съмнителната търсачка Chrome

Създателите на потенциално нежелани програми обикновено разчитат на заблуждаващия софтуерен маркетингов метод, наречен бандлинг. Той позволява прикрепването на съмнителни приложения към първоначалните безплатни програми и се надява, че невнимателните компютърни потребители няма да ги забележат. 

Специалистите по сигурност от Bedynet споделят, че потребителите не знаят как правилно да инсталират програми и доста често инсталират потенциално нежелани програми без да го осъзнават. Похищението на ChromeSearch.club често се случва, когато потребителите инсталират безплатен софтуер като използват Бързи/Стандартни/Препоръчителни настройки.

Проблемът при тези настройки е, че не разкриват компонентните на трети страни, но въпреки това ги инсталират. За да избегнете тези неприятни изненади, трябва да използвате Разширени/Потребителски настройки и внимателно да следвате стъпките, за да не пропуснете предварително избраните “опционални компоненти за изтегляне”. 

Премахнете изцяло Chrome Search от браузъра

Има два начина за премахване на ChromeSearch.club от браузъра – ръчен и автоматичен. Ако предпочитате първия метод, под статията ще намерите подробно ръководство. Но бъдете внимателни и ги следвайте много стриктно. Ако оставите компоненти свързани с похитителя, Chrome Search отново ще се появи в началната ви страница.

И все пак, ако искате да сте сигурни, че похитителят няма да се завърне отново, по-добре е да изберете автоматичното премахване на ChromeSearch.club. Това изисква сканиране на системата с надеждна програма против зловреден софтуер и след това да нулирате настройките на браузъра.

Може да премахнете нанесените от вирусите щети автоматично с помощта на тези програми: Reimage, SpyHunterCombo Cleaner, Malwarebytes Malwarebytes. Препоръчваме тези приложения, тъй като те откриват потенциално нежелани програми и вируси, както всички файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на ChromeSearch.club:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Windows системи

След похищението на ChromeSearch.club трябва да проверите системата и да премахнете всички съмнителни компоненти, които може да имат връзка с похитителя. След това се погрижете за уеб браузъра Google Chrome.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs).Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте ChromeSearch.club и свързани програми
  Тук потърсете ChromeSearch.club или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете ChromeSearch.club от преките пътища на ChromeSearch.club
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Mac OS X система

Следвайте тези стъпки за да откриете и деинсталирате съмнителните записи от Mac OS X, които може да са свързани с похитителя.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за ChromeSearch.club или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за ChromeSearch.club и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на ChromeSearch.club. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, ChromeSearch.club трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете ChromeSearch.club и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на ChromeSearch.club. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Google Chrome

За да се отървете от Chrome Search,трябва да премахнете съмнителните браузър разширения и да нулирате настройките на Google Chrome, както е показано по-долу:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете ChromeSearch.club и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на ChromeSearch.club. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на ChromeSearch.club от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за ChromeSearch.club или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от ChromeSearch.club, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на ChromeSearch.club. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-club.html

Ръководства за премахване на други езици