Премахнете Chromesearch.info (Упътване за премахване на вирус) - Безплатни инструкции

Упътване за премахване на Chromesearch.info

Какво е Chromesearch.info?

Chromesearch.info се представя за търсачка, която уважава вашата поверителност

Изображение на Chromesearch.info

Chromesearch.info е потенциално нежелана програма, която действа като фалшива търсачка. Обикновено потребителите биват подведени да използват нейните услуги поради измамния и външен вид – изключително много прилича на Google. Въпреки твърденията, че уважава поверителността на потребителите, специалистите отбелязват, че Chrome Search може да събира различна информация и да похити браузъра ви.

Обикновено потребителите пускат този браузър-похитител като разширението Chrome Search по време на инсталацията на безплатен софтуер. Тази потенциално нежелана програма не се нуждае от позволение, за да влезе в системата, а тихомълком похищава обичайните браузъри като Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox и др.

След проникването в системата, Chromesearch.info има за цел да се зададе като основна търсачка. С други думи той променя настройките на браузъра ви, включително URL адреса на новия раздел и търсачката по подразбиране като задава https://chromesearch.info/search/?q=%s&uid=. Обърнете внимание, че няма да може лесно да се отървете от тези промени, тъй като тази потенциално нежелана програма ги променя отново.

И все пак похищението на Chrome Search не е единственият проблем, предизвикан от тази фалшива търсачка. За съжаление, тя събира информация, която се счита за потенциално опасна за вашата поверителност. Ако това не ви е достатъчно, този браузър-похитител се възползва от тази информация, за да ви предоставя реклами свързани с вашите интереси.

Илюстрация на търсачката Chromesearch.infoChromesearch.info попада в категорията на бразуър-похитителите, които целят да превземат браузъра и да правят нежелани промени.

Трябва да сте наясно, че има различни версии на ChromeSearch – дадени са по-долу:

Заради споменатите по-горе причини ви съветваме да премахнете Chromesearch.info, за да избегнете събирането на информация, пренасочванията и опасните реклами. Може или да използвате ръководството за ръчно премахване, дадено под статията, или да изберете надежден антивирусен инструмент, който да ви помогне.

ReimageIntego може да извърши премахването на Chromesearch.info за секунди и да гарантира сигурността на компютъра ви за в бъдеще. Също така, този професионален софтуер за сигурност е един от основните, препоръчвани от нас на потребителите, които се борят с браузър-похитители и други потенциално нежелани програми.

Невнимателните потребители могат да изтеглят браузър-похитители заедно с приложения на трети лица

Най-често браузър-похитителите се придвижват в пакет с безплатен софтуер (бандлинг). Тъй като потребителите обикновено бързат по време на инсталационния процес, създателите на подобни ненадеждни програми скриват информацията за маркетинговата схема плащане за инсталиране. Освен това потребителите, които инсталират софтуер чрез Бързи/Препоръчителни настройки нямат никаква представа за наличието на допълнителни програми.

Може да се предпазите от всички съмнителни действия, ако избирате Потребителски/Разширени настройки всеки път, когато инсталирате безплатен софтуер. Потърсете съмнителни отметки, които са били отбелязани без ваше позволение, тъй като те позволяват проникването на потенциално нежелани програми в компютъра ви. Винаги махайте отметките от тях, за да защитите системата си.

Също така трябва да вземете предпазни мерки, за да избегнете инсталирането на потенциално нежелани програми от други източници. Това означава, че никога не трябва да кликвате върху промотирани реклами и да не разглеждате съмнителни уеб страници. В случай че искате да сте сигурни, че компютърът ви е защитен по всяко време, използвайте антивирусен софтуер.

Премахването на вируса Chromesearch.info изисква само няколко клика

Най-лесният начин да идентифицирате потенциално нежелана програма в компютъра си е да внимавате докато сърфирате в мрежата. Обикновено след похищението, вие сте принудени да използвате съмнителна търсачка, която се появява всеки път, когато отворите нов раздел или нов прозорец. Също така може да получавате досадни пренасочвания и прекомерни количества реклами.

В такъв случай компютърът ви е заразен с потенциално нежелана програма. Трябва да решите кой метод за премахване да използвате – ръчен или автоматичен. Не забравяйте, че винаги съветваме да премахвате Chromesearch.info, както и други потенциално нежелани програми, с помощта на софтуер за сигурност.

Възможно е да извършите премахването на Chromesearch.info и ръчно. Специалистите от LosVirus.es твърдят, че обикновените компютърни потребители не трябва да се опитват да деинсталират сами потенциално нежелани програми, тъй като могат да нанесат щети на системата.Затова сме подготвили инструкции, които биха ви помогнали да се справите с браузър похитители. Ще ги намерите по-долу.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Chromesearch.info

Премахване на Chromesearch.info от Windows системи

В случай че с вируса Chrome Search е заразена операционна система Windows, може да се отървете от него с помощта на тези инструкции.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Chromesearch.info и свързани програми
  Тук потърсете Chromesearch.info или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Chromesearch.info от Mac OS X система

Ако сте забелязали похищение на Chrome Search на вашия Mac, незабавно деинсталирайте потенциално нежеланата програма и всички нейни елементи от системата.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Chromesearch.info или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Chromesearch.info от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Chromesearch.info трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Chromesearch.info от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Chromesearch.info и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Chromesearch.info. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Chromesearch.info от Google Chrome

Независимо, че Chromesearch.info много наподобява Google, тя трябва да бъде премахната като изтриете съмнителните разширения от Chrome и след това нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Chromesearch.info и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Chromesearch.info. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Chromesearch.info от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Chromesearch.info или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Chromesearch.info. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Chromesearch.info и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици