Covid-19. Проблеми с онлайн сигурността по време на карантина: как да управлявате настройките си за сигурност

#ОстаниВкъщи – Private Internet Access VPN

Като се вземе предвид настъплението на настоящата пандемия от COVID-19, хората по целия свят са насърчавани да си останат вкъщи (#ОстаниВкъщи), без значение дали са болни или не. Тези кампании карат хората да прекарват повече време онлайн, а също и да се запознаят по-добре с кибер сигурността, поради наличието на много недобросъвестни субекти и тяхното влияние. Заради подобни кибер престъпници и техните продукти, дори работата и обучението онлайн, може да се окажат доста рисковани.

А това да бъдеш в изолация изобщо не е забавно, защото освен времето прекарано с любимите хора и възможността да гледаш по три пъти едни и същи сериали по Нетфликс, съществуват много опасности и проблеми свързани с Интернет връзките и вашата безопасност. Има много хакерски кампании, които се целят именно в услугите за онлайн стрийминг и по този начин може да се окажете изложени на зловредни сайтове, точно когато искате да гледате филм.

Освен това паниката, породена от ситуацията на пандемия, окуражава престъпниците да се възползват от хората, които не обръщат достатъчно внимание на детайлите. За щастие има няколко технологични инструмента, които да улеснят живота ви, докато сте в домашна изолация и няма какво друго да правите освен да сте онлайн. Една от тези възможности е Private Internet Access VPN или PIA. Ето как работи.

Staying home during quarantine brings additional online privacy risks

Направете изолацията си по-приятна с VPN услуга

VPN, или виртуална частна мрежа е инструмент, който обикновено се използва за поверителност и сигурност, когато сме свързани с Интернет. Работи по следния начин – VPN услугата използва отдалечени сървъри, към които потребителите могат да се свържат и да променят IP адреса си с такъв, който е има друго местоположение. Това на практика прави потребителите анонимни и трудни за идентифициране. Никой, включително правителството, вашият Интернет доставчик, или хакери могат да открият какво правите онлайн, докато имате различен IP адрес.

Също така, когато се свържете към VPN сървър, Интернет трафика се криптира автоматично. Което означава, че сте 100% защитени от хакери и кибер атаки. Как може VPN да е полезен по време на карантината ни заради корона вируса?

На първо място, използването на Интернет значително се увеличава през тези дни и съответно и кибер престъпленията. Вече се забелязва увеличението на фишинг атаките и дори има зловреден софтуер, създаден под името на корона вируса. И тъй като по-голяма част от пазаруването се премества онлайн, трябва да сте напълно сигурни, че няма вероятност някой да се възползва от банковите ви данни, имейли, пароли, снимки и друга чувствителна информация. Private Internet Access VPN

Но това не е всичко. Когато се свързвате към сървър от друга държава, всички уеб страници, които посещавате ще отчитат, че живеете на друго място. Това означава, че имате достъп до хиляди забавления от цял свят като се свързвате към различни сървъри и променяте IPадреса си.Това, също така, позволява на потребителите да имат достъп до новини и друга информация, които тяхната държава не им разрешава да виждат.

PIA предлага разширени възможности за забавление по време на #ОстаниВкъщи карантината

Както виждате стрийминг услугите не предлагат еднакво съдържание за всички държави. Това се дължи законите за авторското право. В повечето случаи една компания няма глобални права върху собственост или заглавие, освен ако не е нейно собствено съдържание. Но за щастие има начин това ограничение да бъде преодоляно.

Начинът, по който стрийминг сайтовете „знаят“ какво съдържание да показват, е използването на IP адреса. Вашият IP адрес издава местоположението ви. Но тъй като PIA променя този IP адрес, все едно от различно място, това означава, че от сега нататък може да преодолеете географските ограничения, с които сте се сблъсквали.

Covid-19. Online safety issues during the quarantine: how to manage your privacy

Когато използвате Private Internet Access VPN, имате достъп до напълно различни стрийминг каталози на платформи като Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO Go, BBC iPlayer и много други. Или дори може да започнете да използвате стрийминг услуги, които не са налични във вашата страна като Disney Plus, или Apple TV+.

Просто се свържете към някой чуждестранен сървър от приложението PIA. Уверете се, че сте избрали сървър от държава, в която това съдържание е достъпно или стрийминг платформата, която търсите. Стартирайте стрийминг сайта и се насладете на съдържанието, което е блокирано във вашата страна.

И това не е всичко – както знаем изтеглянето е основна част от онлайн забавлението. PIA също така гарантира възможно най-бързата скорост на изтегляне. И тъй като торентите са в легалната сива зона, чрез Private Internet Access, може да останете анонимни и да запазите изтеглянията си поверителни по всяко време.

ИзтеглетеPrivate Internet Access

Защо да изберете Private Internet Access?

PIA е една от най надеждните VPN услуги. Никога не запазва информация за онлайн дейността ви. Затова може да сте спокойни, че имате пълна поверителност и никой няма да разбере какво правите онлайн. И няма значение какви са техническите ви умения – Private Internet Access е едно от най-лесните VPN приложения. За да се свържете ви е нужен само един клик или докосване на екрана и данните ви са автоматично криптирани.

Private connections due to VPN service

Освен това, само с един абонамент за Private Internet Access VPN, може да свържете до 10 устройства едновременно. Така всичките ви устройства ще са защитени и ще отключват стрийминг съдържание на всичко, което има екран.

И в крайна сметка нищо не рискувате, тъй като PIA предлага и 30 дневна гаранция за връщане на парите. Ако не сте 100% удовлетворени от Private Internet Access, разполагате с цели 30 дни да искате възстановяване на платената сума и ние ще ви я върнем.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Гейбриъл И. Хол е пламенен изследовател на зловреден софтуер, която почти десетилетие работи за virusi.bg.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Прочети на друг език
Файлове
Софтуер
Сравни