Премахнете Deceptive site ahead (Упътване за премахване) - ное. 2017 актуализация

Упътване за премахване на Deceptive site ahead

Какво е Deceptive site ahead?

Предупреждението „Deceptive Site Ahead/Опасен сайт” се опитва да ви спре да посетите зловредни сайтове

Предупреждението за Опасен сайт на Google

„Опасен сайт“ („Deceptive Site Ahead”) е предупредително съобщение от вашия браузър, на което може да попаднете, докато сърфирате в Интернет. То информира за потенциално опасно съдържание на уеб страницата, която се опитвате да отворите и ви предпазва от посещението и. Не бива да се опитвате да заобикаляте това предупреждение, в противен случай може да изложите поверителността и сигурността си на опасност, тъй като ще посетите фишинг или пълна със зловреден софтуер страница, въпреки предупреждението.

Услугите на Google за безопасно сърфиране (Google Safe Browsing) са създали съобщението за да предпазят потребителите от съмнително онлайн съдържание. Услугата сканира уеб страниците и търси съмнителни бутони, например бутони за изтегляне, които инсталират софтуер от неуместни и ненадеждни източници на трети лица. Предупреждението за опасен сайт е предназначено главно за да ви предпази от уеб страници и тяхното съдържание, които могат да ви изложат на сериозна опасност.

Съобщението на Chrome за опасен сайт (Deceptive Site Ahead) може също да се появи преди да влезнете в страници за социално инженерство, например фишинг или фалшиви сайтове. Интернет сайтовете, които са обозначени като потенциално опасни могат да подведат потребителите да инсталират съмнителен софтуер или да разкрият чувствителна информация. Затова, преди да отворите ненадежден сайт, най-вероятно ще видите следното съобщение:

Опасен сайт!.
Нападатели от [url адрес на сайта] може да ви подведат да направите нещо опасно като инсталиране на софтуер или разкриване на личната ви информация (например пароли, телефонни номера или кредитни карти).

Deceptive site ahead.
Attackers on [site url] may trick you into doing something dangerous like installing software or revealing your personal information (for example, passwords, phone numbers, or credit cards).

Това, че сте видели предупреждението на Google за опасен сайт, не трябва да ви кара да се притеснявате за сигурността на компютъра си. Все още не е заразен. Това е просто предупреждение, че е по-добре да стоите далеч от уеб страницата, която се опитвате да посетите. Ако кликнете за подробности и изберете просто да игнорирате предупреждението, може да продължите към желания от вас сайт, въпреки че не е препоръчително.

Потребителите, които търсят начин как да заобиколят предупреждението за опасен сайт излагат сигурността и поверителността си на опасност, защото предупреждението не се появява без причина. Каквато и да е, тя може да компрометира компютъра ви или да открадне личната ви информация, а ние сме сигурни, че не искате това да се случи.

Разбира се, това съобщение може да се появи и на някои легитимни сайтове, поради рекламите, които се показват в тях, но този проблем може да се оправи с малки усилия.

Уебмастърът на означената страница трябва да посети специалната страница за поддръжка на Google , която предлага ръководство как да оправите проблема, така че съобщението да не се появява. След това потенциално измамното съдържание на сайта трябва да бъде означено. Това може да се направи с помощта на Google Webmaster Tools (Инструменти за уеб администриране на Google).

Премахването, само по себе си, може да отнеме известно време, защото администраторите на уеб страницата трябва да открият и премахнат източника на потенциално опасното съдържание. Едва след това сайтът ще бъде преразгледан и отново оценен от Google. Въпреки дългата процедура, легитимните уеб страници обикновено се справят с този проблем, тъй като собствениците им не биха искали да плашат потребителите. Ето защо, обикновено страниците, които показват „опасен сайт/deceptive site ahead“ вместо обичайното си съдържание, трябва да бъдат избягвани.

Съобщението за Опасен сайт"Опасен сайт" е предупреждение от браузъра Google Chrome, което ви предпазва от навлизане в зловредни, фалшиви или фишинг уеб страници.

Разберете кои страници Google отбелязва като потенциално опасни

Като цяло, има три типа потенциално опасни страници, които могат да бъдат включени в „черния списък“ на Google:

  1. Страници, които претендират, че предоставят легитимно и надеждно съдържание;
  2. Страници, чието съдържание се опитва да подведе потребителите да споделят детайли за вход (логване) или да се обадят на техническа поддръжка;
  3. Страници, които съдържат фалшиви бутони за изтегляне.

На 2-spyware.com вече сме обсъждали броят на тези страници. Всеки един браузър-похитител сайт може да попадне в първата категория, които могат да функционират като легитимни търсачки, включително Delta-homes.com, Yoursites123 и други подобни. Втората категория обикновено се свързва със страници, които разпространяват адуер или скеъруер програми, като Intelli-support-assistant.com или Adsystemscan.com. Такива силно нежелани страници също са описани и на други сайтове свързани със сигурността като Dieviren.de.

Най-накрая, фалшивите бутони за изтегляне могат да бъдат вмъкнати във всеки случаен сайт, особено в такива за изтегляне на съмнителен софтуер, за споделяне на файлове и др. Въпреки че понякога създателите на тези зловредни уеб страници успяват да заобиколят филтъра на Google и да се зареждат редовно в браузъра ви. В такъв случай, трябва да поддържате системата си оборудвана с надежден антишпионски инструмент като FortectIntego.

Оправете проблема с „Опасния сайт“

Въпреки че не е препоръчително да премахвате филтъра за Опасен сайт (“Deceptive Site Ahead”) от браузъра си, може да го направите като следвате тези лесни стъпки:

  1. Стартирайте Google Chrome.
  2. Натиснете иконата „Menu“ („Меню“) или „More“ („Още“) в горния десен ъгъл.
  3. Изберете „Settings“ („Настройки“) и „Show advanced settings“ („Показване на разширени настройки“).
  4. Отидете в „Privacy“ („Поверителност“) и махнете отметката от „Protect you and your device from dangerous sites“ („Защитете себе си и устройството си от опасни сайтове“)

Ако следвате тези инструкции, браузърът ви не би трябвало да показва повече това предупреждение. И все пак, ще трябва да защитите компютъра си от кибер заплахи с други средства.

Препоръчваме ви да се сдобиете с надеждна антивирусна програма или програма против зловреден софтуер, която да може да премахва вируси от компютъра, както и да защитава системата от подобни заплахи в реално време. Приемете нашия съвет и подсигурете защитата на компютъра си с FortectIntego.

Въпреки че премахването на предупреждението за опасен сайт ще накара известията да изчезнат, искаме да ви напомним, че браузърът Google Chrome ги показва за ваше добро. Затова, ако виждате това съобщение твърде често, запитайте се дали уеб страниците, които и интересуват са наистина надеждни.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици