Премахнете DNS Unlocker version 1.3 (Инструкции за премахване на вирус)

Упътване за премахване на DNS Unlocker version 1.3

Какво е DNS Unlocker версия 1.3?

Ако сте загрижен за сигурността на компютъра си потребител, сигурно сте чували за DNS Keeper, DNS Unblocker, DNSblock и подобни приложения, които принадлежат към категорията рекламен софтуер (‘adware’) и потенциално нежелани програми (ПНП/PUP). Всички тези програми претендират да осигуряват достъп до потребителски DNS сървър. Това, което правят е свързано с емулация на истинското местоположение на потребителя. С други думи, реклами, които принадлежат на екипа на DNS заблуждават системата, като модифицират действителното местоположение на потребителя. Такава услуга е полезна, нали? И все пак, проучванията на зловредния софтуер са установили, че тази и подобни на нея програми имат скрити особености и обикновено са повече от безполезни.

DNS Unlocker версия 1.3. Новоразработена ПНП/PUP.

Семейството на свързаните с DNS добавки непрекъснато се увеличава. В тази статия ще ви запознаем с DNS Unlocker версия 1.3, която е сравнително нова добавка за браузър. Въпреки това, вече е засегнала много компютри. Съвместима е с Google Chrome, Mozilla Firefox и Internet Explorer. DNS Unlocker версия 1.3 за Windows 7, 8, 10, XP и други версии на Windows може лесно да се промъкне в компютър, който има пропуски в защитата. Тя се класифицира като ПНП (потенциално нежелана програма), защото обикновено се разпространява в пакет с друг безплатен софтуер, който може да бъде намерен на Cnet, Softonic, Soft32 или друг надежден сайт за сваляне на информация. Ето защо е важно да сложите отметка на Разширени/Потребителски (Advanced/Custom) настройки за всеки безплатен софтуер и да махнете отметките, които известяват инсталацията на незадължителен софтуер.

DNS Unlocker version 1.3 ads that show up within Chrome, Firefox, and IE

Какви са скритите функции на DNS Unlocker версия 1.3?

Има голям набор от действия, които DNS Unlocker версия 1.3 е настроена да извършва тайно. Освен нежелано проникване, тя може да излъчва спонсорирани реклами, да предизвиква пренасочване, да следи потребителите, да променя настройки и др. Точно затова, препоръчваме премахването на DNS Unlocker версия 1.3 да става с помощта на ReimageIntego или друга програма за премахване на зловреден софтуер.

 1. Хората продължават да питат защо постоянно изскача DNS Unlocker версия 1.3, докато сърфират в мрежата. Тази добавка за браузър е особено нежелана поради подвеждащите и дразнещи реклами, които могат да предизвикат проблеми. В повечето случаи рекламите на DNS Unlocker версия 1.3 са представени като изскачащи (pop-ups), но освен това, доста често се генерират и банери, текстови линкове, реклами, изпълващи цялата страница или в редки случаи дори видео реклами.
 2. След като веднъж е проникнал в системата, DNS Unlocker версия 1.3 продължава да инсталира други потенциално нежелани програми (PUP). Не са малко случаите, когато този рекламен софтуер (adware) сваля/инсталира друг рекламен софтуер (adware) или браузър похитители сам. И все пак, рекламите, излъчвани от DNS Unlocker версия 1.3 пренасочват потребителите към домейни на трети лица, някои от които може да съдържат инсталатори на потенциално нежелани програми. Няма нужда да споменаваме, че потребителите може, без да искат, да кликнат на линковете и да позволят на други нежелани програми да се инсталират на компютъра им.
 3. Изтриването на DNS Unlocker версия 1.3 е силно препоръчително, защото вирусът може да следи хора, да злоупотребява с информация за навиците им на търсене в интернет и всичко това с маркетингова цел.
 4. Друг недостатък на тази нежелана програма е свързан с деинсталацията и. DNS Unlocker версия 1.3 няма да се махне толкова лесно. Може да инсталира голям брой допълнителни компоненти, да поврежда регистри, да манипулира Windows startup, за да предпази себе си от откриване/деинсталация.

Как мога да се отърва от тази киберзаплаха?

Деинсталирането на DNS Unlocker версия 1.3 от Chrome, Firefox, IE и Safari може да стане ръчно и автоматично. И все пак, във форумите за премахване на зловреден софтуер, е пълно с коментари, че ръчното премахване на DNS Unlocker версия 1.3 е доста голямо предизвикателство, защото не е достатъчно само да деактивирате разширението. Обикновено има и допълнителни компоненти или други инсталирани потенциални нежелани програми, които могат да помогнат на този вирус да се преинсталира отново и отново. За тези, които предпочитат ръчното премахване, нашите специалисти по защитен софтуер са подготвили инструкции, които ще намерите в края на статията. И ако все пак след отстраняването на нежеланата програма, тя продължи да изскача, препоръчваме да проверите системата си с програма за антишпионски софтуер и да се отървете от всички нежелани/зловредни файлове.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DNS Unlocker version 1.3

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте DNS Unlocker version 1.3 и свързани програми
  Тук потърсете DNS Unlocker version 1.3 или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за DNS Unlocker version 1.3 или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, DNS Unlocker version 1.3 трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете DNS Unlocker version 1.3 и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на DNS Unlocker version 1.3. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете DNS Unlocker version 1.3 и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на DNS Unlocker version 1.3. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на DNS Unlocker version 1.3 от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за DNS Unlocker version 1.3 или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на DNS Unlocker version 1.3. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от DNS Unlocker version 1.3 и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици