Какво е DNSLockington.exe? Необходимо ли е да го премахна?

Какво трябва да знаете за файла DNSLockington.exe?

Файлът DNSLockington.exe е един от компонентите на DNS Unlocker. DNS Unlocker е небезизвестен рекламен компютърен паразит, който създава и излъчва непрекъснати реклами всеки път, когато потребителят сърфира в интернет. Програмата DNSLockington.exe е един доста сложен софтуер, който създава тези реклами. На пръв поглед изглежда, че рекламите на DNS Unlocker са безполезни, тъй като обикновено предлагат големи сделки, от които да спестите пари, съпоставка на цени и други предложения, които изглеждат полезни за онлайн купувачите. За съжаление, тези реклами са създадени по специфичен начин, който принуждава потребителите да посещават предварително определени уеб източници, когато отворят линковете. Няма нужда да споменавам, че компютърните потребители се дразнят много от постоянното пренасочване, затова те започват да търсят информация за тези реклами и от къде идват.

Не трябва да отваряте реклами получавани от DNSLockington.exe, тъй като те могат да ви заведат до високорискови уеб страници, които са пълни със съмнително и дори опасно съдържание. Имайте предвид, че обикновено такива страници изглеждат надеждни – това ще ви насърчи да изтеглите съдържанието предоставено от тях. В общи линии, трябва да избягвате реклами, означени като „Достига до вас благодарение на …“, „Реклами от…“ или „Предоставено от…“ (“Brought to you by…,” “Ads by…” or “Powered by…”), тъй като е много вероятно да са създадени от програма за рекламен софтуер (adware). Както вече споменахме, отварянето на такива реклами, може да ви заведе до съмнителни уеб източници и в резултат на това може да заразите компютъра си с различни зловредни паразити.

Как DNSLockington.exe се е промъкнал в системата ми?

Обикновено, DNSLockington.exe похищава компютрите като използва небрежността на потребителите. Този процес може да проникне в компютъра ви заедно с друг безплатен софтуер, тъй като той се разпространява чрез софтуерни пакети. Невнимателните компютърни потребители рискуват да започнат инсталацията на този процес като избират Стандартен или По подразбиране режим на инсталация. Специалистите по компютърна сигурност съветват да избягвате тези настройки, тъй като те просто прикриват предварително съгласие за инсталиране на опционални приложения заедно с основната програма. Най-добре е потребителите да избират Потребителски или Разширени настройки за инсталация, тъй като те позволяват да преразгледате софтуерните компоненти и да махнете тези от тях, които са ненужни.

Потребителите трябва да внимават с подозрителни имейли, които се получават от неизвестни податели. Препоръчително е изобщо да не отваряте такива имейли; те може да са зловредни линкове или да съдържат заразни прикачени файлове, които може да инфектират компютъра ви с рекламен софтуер (adware) или други потенциално нежелани програми.

Какво да направя, ако процесът DNSLockington.exe вече е започнал на компютъра ми?

Както вече споменахме, DNSLockington.exe е сложна програма и трябва да имате някои компютърни умения, за да я премахнете по правилния начин. Ако искате да вземете нещата в свои ръце и да премахнете DNSLockington.exe ръчно, вижте тази статия – Как да премахнем вируса DNS Unlocker? (Инструкции за деинсталация) , за да намерите подробно ръководство за премахване на DNS Unlocker и DNSLockington.exe. И все пак, нашата препоръка е да използвате мощен инструмент за премахване на зловреден софтуер, като FortectIntego и да премахнете този опасен файл автоматично.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни