Какво е DNSLockington.exe? Необходимо ли е да го премахна?

от Ъгниъс Кигуолис - -

Какво трябва да знаете за файла DNSLockington.exe?

Файлът DNSLockington.exe е един от компонентите на DNS Unlocker. DNS Unlocker е небезизвестен рекламен компютърен паразит, който създава и излъчва непрекъснати реклами всеки път, когато потребителят сърфира в интернет. Програмата DNSLockington.exe е един доста сложен софтуер, който създава тези реклами. На пръв поглед изглежда, че рекламите на DNS Unlocker са безполезни, тъй като обикновено предлагат големи сделки, от които да спестите пари, съпоставка на цени и други предложения, които изглеждат полезни за онлайн купувачите. За съжаление, тези реклами са създадени по специфичен начин, който принуждава потребителите да посещават предварително определени уеб източници, когато отворят линковете. Няма нужда да споменавам, че компютърните потребители се дразнят много от постоянното пренасочване, затова те започват да търсят информация за тези реклами и от къде идват.

Не трябва да отваряте реклами получавани от DNSLockington.exe, тъй като те могат да ви заведат до високорискови уеб страници, които са пълни със съмнително и дори опасно съдържание. Имайте предвид, че обикновено такива страници изглеждат надеждни – това ще ви насърчи да изтеглите съдържанието предоставено от тях. В общи линии, трябва да избягвате реклами, означени като “Достига до вас благодарение на …”, “Реклами от…” или “Предоставено от…” (“Brought to you by…,” “Ads by…” or “Powered by…”), тъй като е много вероятно да са създадени от програма за рекламен софтуер (adware). Както вече споменахме, отварянето на такива реклами, може да ви заведе до съмнителни уеб източници и в резултат на това може да заразите компютъра си с различни зловредни паразити.

Как DNSLockington.exe се е промъкнал в системата ми?

Обикновено, DNSLockington.exe похищава компютрите като използва небрежността на потребителите. Този процес може да проникне в компютъра ви заедно с друг безплатен софтуер, тъй като той се разпространява чрез софтуерни пакети. Невнимателните компютърни потребители рискуват да започнат инсталацията на този процес като избират Стандартен или По подразбиране режим на инсталация. Специалистите по компютърна сигурност съветват да избягвате тези настройки, тъй като те просто прикриват предварително съгласие за инсталиране на опционални приложения заедно с основната програма. Най-добре е потребителите да избират Потребителски или Разширени настройки за инсталация, тъй като те позволяват да преразгледате софтуерните компоненти и да махнете тези от тях, които са ненужни.

Потребителите трябва да внимават с подозрителни имейли, които се получават от неизвестни податели. Препоръчително е изобщо да не отваряте такива имейли; те може да са зловредни линкове или да съдържат заразни прикачени файлове, които може да инфектират компютъра ви с рекламен софтуер (adware) или други потенциално нежелани програми.

Какво да направя, ако процесът DNSLockington.exe вече е започнал на компютъра ми?

Както вече споменахме, DNSLockington.exe е сложна програма и трябва да имате някои компютърни умения, за да я премахнете по правилния начин. Ако искате да вземете нещата в свои ръце и да премахнете DNSLockington.exe ръчно, вижте тази статия – Как да премахнем вируса DNS Unlocker? (Инструкции за деинсталация) , за да намерите подробно ръководство за премахване на DNS Unlocker и DNSLockington.exe. И все пак, нашата препоръка е да използвате мощен инструмент за премахване на зловреден софтуер, като Reimage и да премахнете този опасен файл автоматично.

преценка – статус на файла:
опасен файл
предложение: Ако компютъра Ви се вижда бавен или получавате нежелани реклами и пренасочвания към неизвестни сайтове, строго препоръчваме да го сканирате с програма против спайуер. Направете си безплатни тестове и проверете дали имате нежелани приложения, които могат да са причината за тези проблеми.
Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Problem diagnosis program Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Problem diagnosis program Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчителен инструмент за сканиране на Вашата система за възможни заплахи и зловреден софтуер. Пробната версия на продукта ще намери зловредни приложения във Вашата система.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions


Файлове
Софтуер
Сравни