Премахнете Driver Assist (Безплатно упътване) - Лесно упътване за премахване

Упътване за премахване на Driver Assist

Какво е Driver Assist?

Какво трябва да знаем за Driver Assist

Driver Assist от SafeBytes

Driver Assist на Safebytes Software Inc. е мениджър на драйверите на устройствата, който съдържа набор от полезни характеристики. Софтуерът е съвместим с операционна система Microsoft Windows, включително Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, и 10. DriverAssist е софтуер, който помага да управлявате драйверите на всички устройства като ги обновява автоматично и не се налага да го правите ръчно.

Някои компютърни потребители погрешно наричат DriverAssist вирус, въпреки че софтуерът е напълно безопасен за използване. Ако не сте наясно с целта на тази програма, приканваме ви да прочетете тази статия и ако и тогава софтуерът ви изглежда безполезен, премахнете Driver Assist като използвате безплатните инструкции дадени под статията.

Проблемите с неактуалните драйвери обикновено са свързани с различни грешки в Windows, които може да се появят на екрана ви, докато се опитвате да извършите определени задачи, използвайки компютъра си. За да избегнете тези проблеми, които обикновено отнемат доста време да бъдат решени, може да управлявате драйверите си и винаги да ги поддържате в най-доброто им състояние, така че компютърните устройства да функционират добре.

DriverAssist на Safebytes предоставя следните функции:

  • Автоматична инсталация на драйвери;
  • Обследване на драйверите;
  • Разпознаване на устройства;
  • Цялостно архивиране и Възстановяване;
  • Безопасно управление и изваждане на USB устройства;
  • Денонощно клиентско обслужване.

Въпреки че софтуерът е получил известни критики в миналото, изглежда, че напоследък е подобрил репутацията си. Софтуерът вече не се промотира по натрапчив начин и не се разпространява заедно с безплатен софтуер, затова може да се счита за надежден системен инструмент, който потребителите могат да използват за поддръжка на драйверите.

Що се отнася до потенциално нежеланите програми, никога не се опитвайте да се сдобивате с безплатни лицензионни ключове за Driver Assist Keygen или Safebytes Driver Assist. Ако направите това, вие нарушавате авторски права и освен това излагате компютъра си на потенциални опасности.

Не забравяйте, че нелегалните кракове на софтуер са опасни и могат да съдържат съмнителен шпионски или злонамерен софтуер. Казано накратко, нелегалните опити за получаване на легитимна програма могат да доведат до заразяване на компютъра. И все пак това не е по вина на Safebytes, защото те предоставят софтуера си на официална уеб страница – място, на което да търсите надежден линк за изтегляне.

Ако сте инсталирали съмнителен софтуер заедно с този системен инструмент, много вероятно е да сте го инсталирали от ненадежден уеб източник. В такъв случай, много вероятно е компютърът ви да започне да показва досадни изскачащи реклами и банери. Заедно с тези реклами, може да започнете да се сблъсквате и със сериозни забавяния на системата и пренасочвания към непознати уеб страници.

Тъй като различни кибер престъпници доста често използват адуера отново и отново за промотиране на съмнителни уеб страници и разпространение на потенциално опасни продукти, никога не може да сте сто процента сигурни. Освен това, потенциално опасните програми могат да проследяват потребителските онлайн дейности, да събират не-лична информация и да я прехвърлят на трети лица, занимаващи се с реклама.

Ако искате да сте в безопасност и държите на кибер сигурността си, не трябва да оставяте потенциално опасни програми в компютъра си. Отново бихме искали да ви припомним, че трябва да изтегляте DriverAssist от официалната уеб страница, а не от съмнителни трети източници. Това е единственият начин да получите легитимно копие на софтуера.

Софтуерът Driver Assist by SafeBytesDriver Assist на SafeBytes е легитимна програма, която може да използвате за поддръжка на драйверите си.

Разпространение на потенциално нежелани програми

Както вече споменахме, може да инсталирате потенциално нежелани програми докато се опитвате да се сдобиете с безплатно фалшиво копие на лицензираната версия на DriverAssist. И все пак, това не е единственият метод за заразяване на компютъра с потенциално нежелани или поддържани от реклами програми.

Потенциално нежеланите програми могат да проникват в компютрите помощта на различни варианти на безплатен софтуер.Това е присъщо за популярния безплатен софтуер като даунлоуд мениджъри, програми за създаване на PDF документи, аудио или видео плейъри и т.н. Казваме това, защото потенциално нежеланите програми могат да бъдат представени като полезни добавки за браузър, плъгини, ленти с инструменти или разширения, които да поддържат драйверите на потребителските компютри актуални.

Потенциално нежеланият софтуер може също да извършва нежелани дейности, които да пречат на сърфирането на потребителите, поради показването на големи количества досадни реклами, пренасочвания към съмнителни уеб страници, което кара системата ви да работи по-бавно и други подобни проблеми. Ако искате компютърът ви да е в безопасност, най-добре е да избягвате инсталацията на подобни програми.

Бъдете много внимателни, когато инсталирате безплатни програми. Независимо дали сте инсталирали от надежден източник за изтегляне или не, не забравяйте, че „бандлинг инсталаторите“ се промотират навсякъде и винаги избирайте Разширени или Потребителски инсталационни настройки.

Между другото, четете внимателно всяко известие и търсете предложения за инсталиране на „избираеми компоненти“. Винаги махайте отметките от различните плъгини, добавки, ленти с инструменти или разширения, защото по-късно може да се окаже, че са адуер, браузър-похитители и да ви причинят различни проблеми.

Като цяло, ако мислите, че рекламите на екрана ви са причинени от Safebytes DriverAssist, грешите. При такава ситуация ви препоръчваме да използвате софтуер за сигурност за да откриете злосторника – сигурни сме, че дори няма да засече този инструмент като съмнителен, тъй като е напълно легитимен софтуер, който може да използвате без никакви притеснения.

Премахнете Driver Assist, ако вече не желаете да го използвате

Ясно е, че Driver Assist не е зловреден софтуер. Това е сигурна програма, която може спокойно да използвате, но ако не намирате причина за това или имате друг мениджър на драйвери, може да премахнете DriverAssist като използвате инсталатора му от списъка Добавяне/Премахване на програми (или Програми и Функции).

Използвайте това кратко ръководство за премахване на DriverAssist, което сме подготвили за успешната деинсталация на софтуера от компютъра.

  1. Кликнете на Страт менюто (Start Menu) и потърсете Контролен панел (Control Panel). Отворете го. Може да достигнете до там и като натиснете клавишите Windows + R, да напишете control panel в Run командния прозорец и да натиснете Enter.
  2. След като сте в Контролния панел, потърсете панела Програми и функции (Programs and Features). Може да се нарича и Добавяне/Премахване на програма (Add/Remove programs) в по-старите версии на Windows.
  3. Тук, изберете Driver Assist (by SafeBytes) и натиснете Деинсталиране (Uninstall).
  4. Следвайте инструкциите дадени на екрана ви.
Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с Malwarebytes.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици