Driver Navigator. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Безопасно ли е да използваме Driver Navigator?

Driver Navigator на Easeware не е вирус. Това е един от системните инструменти, които се предлагат в помощ на потребителите за актуализация на драйвери. За съжаление, все пак трябва да сте внимателни с това приложение, защото може да ви подведе да похарчите парите си на вятъра. Ако сте сигурнi, че тази програма се е появила на компютъра ви след изтеглянето и от официалната уеб страница, тогава всичко е наред. Обаче, има стотици потребители, които съобщават за нежелaна поява на вируса Driver Navigator на компютрите им. В този случай, трябва да знаете, че drivernavigator.exe и подобни файлове са проникнали в устройството си в пакет с безплатен софтуер. Tова е основният начин, по който пробната версия на този съмнителен компютърен инструмент за оптимизация се разпространява в интернет. За щастие, може да избегнете необходимостта от премахване на Driver Navigator с помощта на Reimage или друга защитна проgрама. За тази цел просто трябва да бъдете наблюдателни по време на процеса на инсталация на безплатния софтуер. Повече информация за този процес ще намерите в следващите параграфи. 

Първият знак, който показва, че този оптимизиращ инструмент се е инсталирал в компютъра ви е сериозно системно забавяне и непрекъснати пренасочвания към drivernavigator(dot)com по време на браузването ви в интернет. Също така, това съмнително приложение добавя Windows Task Scheduler, стартира сканирания на системата и евентуално търси системни грешки и неактуализирани драйвери. Разбира се, резултатите от сканирането ви информират за стотици проблеми. За съжаление, трябва да имате предвид, че тези резултати обикновено съдържат случайни файлове от компютъра ви, чието премахване или обновяване едва ли ще подобри работата му. Те се използват за да ви накарат да повярвате, че Driver Navigator е надежден инструмент и трябва да купите лицензираната му версия (за 39,95 щатски долара), за да оправите драйверите и други грешки. На първо място НЕ купувайте лиценза, тъй като е безполезен. Освен това имайте предвид, че за покупката ще е необходимо да посочите пълното си име, данните на кредитната си карта и друга подобна информация. Ако искате да се предпазите от загуба на лична информация, кражба на самоличност, забавяне на работата на системата и подобни неудобства, добре е да помислите за премахване на Driver Navigator от компютъра си.

The picture of Driver Navigator virus

Как този оптимизатор е попаднал в компютъра ми?

Както вече споменахме в предния параграф, изневиделица може да започнат да се появяват фалшиви предупреждения и сканирания на DriverNavigator. Имайте предвид, че Easeware (създателят на тази програма) активно използва бандлинг („bundling“) като основен метод за разпространение на пробната версия на това приложение. Разбира се, основната цел на похищението на Driver Navigator е да накара потребителите да закупят лицензираната версия на софтуера. Ако искате да се предпазите от проникването на съмнителни приложения, добре е да започнете да обръщате повече внимание на инсталационния процес, когато инсталирате безплатни програми. Без значение дали се каните да инсталирате добре позната програма или неизвестен софтуер, и в двата случая избирайте Разширени или Потребителски настройки и внимателно инспектирайте инсталационния процес. Най-важното нещо е да проверявате всички отметки и да махате тези на „избираемите приложения“, като добавки за браузър, плъгини, ленти с инструменти и разширения. Ако направите всичко правилно, шансовете да инсталирате Driver Navigator или друга подобна програма е много малък. Изследванията показват, че този съмнителен оптимизатор преобладава основно в Съединените Щати, Канада и Унгария. И все пак, това не означава, че компютрите в други региони не могат да бъдат също засегнати. Ето защо, винаги препоръчваме да сърфирате внимателно в мрежата и винаги да сте нащрек. 

Как мога да се отърва от вируса Driver Navigator?

Ако DriverNavigator вече е започнал с фалшиви сканирания на компютъра ви, трябва да вземете необходимите мерки, за да ги спрете. Не обръщайте внимание на тези предупредителни съобщения, защото те нямат нищо общо с оптимизацията на компютъра ви. За ръчно премахване на Driver Navigator, следвайте стъпките:

  1. Натиснете Start/Старт и изберете Control Panel/Контролен панел.
  2. Натиснете Uninstall a Program/Деинсталиране на програма в менюто Programs/Програми.
  3. Изберете Driver Navigator и натиснете бутона Uninstall/Change/Деинсталиране/промяна.
  4. Кликнете Yes/Да и OK за да запазите промените.

И все пак, препоръчваме да направите пълно системно сканиране с актуализиран софтуер за сигурност, за да сте сигурни, че в компютъра ви няма повече вируси, които могат да причинят забавяне в работата на системата или други проблеми. Също така, трябва да се уверите, че сте премахнали напълно Driver Navigator. За тази цел, може да използвате една от следните програми: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Driver Navigator, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Driver Navigator. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Медийни споменавания за Reimage
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: http://www.2-spyware.com/remove-driver-navigator.html

Ръководства за премахване на други езици