Степен на сериозност:  
  (12/100)

Премахнете Driver Navigator (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Jake Doevan - -   Driver Navigator virus | Тип: Системни инструменти

Безопасно ли е да използваме Driver Navigator?

Driver Navigator

Driver Navigator на Easeware не е вирус. Това е един от системните инструменти, които се предлагат в помощ на потребителите за актуализация на драйвери. За съжаление, все пак трябва да сте внимателни с това приложение, защото може да ви подведе да похарчите парите си на вятъра.

Ако сте сигурнi, че тази програма се е появила на компютъра ви след изтеглянето и от официалната уеб страница, тогава всичко е наред. Обаче, има стотици потребители, които съобщават за нежелaна поява на вируса Driver Navigator на компютрите им. В този случай, трябва да знаете, че drivernavigator.exe и подобни файлове са проникнали в устройството си в пакет с безплатен софтуер.

Tова е основният начин, по който пробната версия на този съмнителен компютърен инструмент за оптимизация се разпространява в интернет. За щастие, може да избегнете необходимостта от премахване на Driver Navigator с помощта на ReimageIntego или друга защитна проgрама. За тази цел просто трябва да бъдете наблюдателни по време на процеса на инсталация на безплатния софтуер. Повече информация за този процес ще намерите в следващите параграфи.

Driver Navigator 

Първият знак, който показва, че този оптимизиращ инструмент се е инсталирал в компютъра ви е сериозно системно забавяне и непрекъснати пренасочвания към drivernavigator(dot)com по време на браузването ви в интернет. Също така, това съмнително приложение добавя Windows Task Scheduler, стартира сканирания на системата и евентуално търси системни грешки и неактуализирани драйвери.

Разбира се, резултатите от сканирането ви информират за стотици проблеми. За съжаление, трябва да имате предвид, че тези резултати обикновено съдържат случайни файлове от компютъра ви, чието премахване или обновяване едва ли ще подобри работата му.

Те се използват за да ви накарат да повярвате, че Driver Navigator е надежден инструмент и трябва да купите лицензираната му версия (за 39,95 щатски долара), за да оправите драйверите и други грешки. На първо място НЕ купувайте лиценза, тъй като е безполезен. Освен това имайте предвид, че за покупката ще е необходимо да посочите пълното си име, данните на кредитната си карта и друга подобна информация.

Ако искате да се предпазите от загуба на лична информация, кражба на самоличност, забавяне на работата на системата и подобни неудобства, добре е да помислите за премахване на Driver Navigator от компютъра си.

Как този оптимизатор е попаднал в компютъра ми?

Както вече споменахме в предния параграф, изневиделица може да започнат да се появяват фалшиви предупреждения и сканирания на DriverNavigator. Имайте предвид, че Easeware (създателят на тази програма) активно използва бандлинг (“bundling”) като основен метод за разпространение на пробната версия на това приложение.

Разбира се, основната цел на похищението на Driver Navigator е да накара потребителите да закупят лицензираната версия на софтуера. Ако искате да се предпазите от проникването на съмнителни приложения, добре е да започнете да обръщате повече внимание на инсталационния процес, когато инсталирате безплатни програми.

Без значение дали се каните да инсталирате добре позната програма или неизвестен софтуер, и в двата случая избирайте Разширени или Потребителски настройки и внимателно инспектирайте инсталационния процес. Най-важното нещо е да проверявате всички отметки и да махате тези на “избираемите приложения”, като добавки за браузър, плъгини, ленти с инструменти и разширения.

Ако направите всичко правилно, шансовете да инсталирате Driver Navigator или друга подобна програма е много малък. Изследванията показват, че този съмнителен оптимизатор преобладава основно в Съединените Щати, Канада и Унгария. И все пак, това не означава, че компютрите в други региони не могат да бъдат също засегнати. Ето защо, винаги препоръчваме да сърфирате внимателно в мрежата и винаги да сте нащрек. 

Как мога да се отърва от вируса Driver Navigator?

Ако DriverNavigator вече е започнал с фалшиви сканирания на компютъра ви, трябва да вземете необходимите мерки, за да ги спрете. Не обръщайте внимание на тези предупредителни съобщения, защото те нямат нищо общо с оптимизацията на компютъра ви. За ръчно премахване на Driver Navigator, следвайте стъпките:

 1. Натиснете Start/Старт и изберете Control Panel/Контролен панел.
 2. Натиснете Uninstall a Program/Деинсталиране на програма в менюто Programs/Програми.
 3. Изберете Driver Navigator и натиснете бутона Uninstall/Change/Деинсталиране/промяна.
 4. Кликнете Yes/Да и OK за да запазите промените.

И все пак, препоръчваме да направите пълно системно сканиране с актуализиран софтуер за сигурност, за да сте сигурни, че в компютъра ви няма повече вируси, които могат да причинят забавяне в работата на системата или други проблеми.

Също така, трябва да се уверите, че сте премахнали напълно Driver Navigator. За тази цел, може да използвате една от следните програми: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Driver Navigator:

Премахване на Driver Navigator от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Driver Navigator и свързани програми
  Тук потърсете Driver Navigator или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Driver Navigator от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Driver Navigator или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Driver Navigator от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Driver Navigator и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Driver Navigator. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Driver Navigator от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Driver Navigator трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Driver Navigator от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Driver Navigator и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Driver Navigator. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Driver Navigator от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Driver Navigator и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Driver Navigator. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Driver Navigator от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Driver Navigator или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Driver Navigator. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-driver-navigator.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Driver Navigator

Your email address will not be published. Required fields are marked *