Степен на сериозност:  
  (15/100)

Премахнете Driver Restore - актуализирано Jan 2021

Безопасна програма ли е Driver Restore? Трябва ли да я използваме?

Driver Restore

Ако искате да направите актуализация на драйверите си, по-добре стойте далеч от вируса Driver Restore. Тази потенциално нежелана програма (PUP) може да бъде открита и премахната от по-голямата част от антишпионските средства, въпреки че принадлежи към категорията на системните инструменти.

Макар че не е зловредна, тази програма може да причини различни проблеми на компютъра ви, да работи по-бавно, да извършва сканиране на системата и да ви предоставя изменени резултати, за да ви убеди да си купите пълната и версия. За съжаление, дори лицензионната версия на тази потенциално нежелана програма не може да ви даде нищо полезно в замяна.

Тази съмнителна програма е разработена от компания на име 383 Media Inc. В действителност, тази компания е отговорна и за съмнителни програми като System Optimizer Pro и SuperFast PC. Както и сами може да се сетите, те също са потенциално нежелани програми. Също така 383 Media Inc. е компания и за онлайн маркетинг и заради това Driver Restore може да похити браузъра ви, да промени настройките му, да манипулира онлайн сърфирането ви, да показва досадни реклами и да се опитва да ви пренасочи към свързани уеб страници.

Въпреки че приложението Driver Restore се рекламира като полезен инструмент за компютъра ви, който ще ви помогне при нужда да актуализирате и обновите драйверите си, не се хващайте на този евтин номер и не инсталирайте тази програма.  

Макар че представянето на програмата “казва”, че може да проверите компютъра си безплатно, за да използвате всичките и функции, трябва да заплатите за пълната и версия 29.95 или 39.95 щатски долара. Горещо ви препоръчваме да не купувате тази програма, защото много е малка вероятността тя да се окаже полезен инструмент.

Друг проблем свързан с това потенциално нежелано приложение са досадните уеб реклами, които се появяват от време на време на екрана на компютъра ви. Ако забележите странни изскачащи реклами на екрана си или нови раздели отварящи се в браузъра ви, докато сърфирате в интернет, това е знак, че компютъра ви е заразен с програма от адуерен тип.

Адуерните програми винаги промотират нещо и в този случай това е потенциално нежеланата програма Driver Restore. Рекламите на тази съмнителна програма обикновено идват от уеб сайта landing.driverrestore.com и според тях тази програма е “Силно препоръчителна за изтегляне!”, но ако тези реклами започнат да ви досаждат, не чакайте повече, а премахнете Driver Restore от системата. За да разберете как да го направите, следвайте дадените по-долу инструкции.

Driver Restore

Техники на разпространение на Driver Restore

Както споменахме по-горе, тази съмнителна програма доста агресивно се рекламира като полезен инструмент, който да ви помогне да управлявате драйверите си. Лесно може да изтеглите тази потенциално нежелана програма от официалната и уеб страница или от различни сайтове за даунлоуд. И все пак НЕ го правете.

Освен това изглежда, че Driver Restore може да се придвижва и като допълнително приложение към безплатни програми. Обикновено това е начинът, по който се разпространяват потенциално нежеланите програми. След като проучихме малко допълнителна информация за това ненадеждно приложение, стигнахме до извода, че Driver Restore може да е и адуер.

Поради тази причина, трябва да сте доста внимателни и да избягвате да изтегляте (или купувате) непознати и съмнителни програми. Дори те да ви изглеждат напълно легитимни, направете си кратко проучване, за да откриете повече информация за желаната от вас програма.

Също така, винаги проверявайте какви безплатни програми инсталирате. Избирайте “разширени” или “потребителски” режими на инсталация и следвайте внимателно целия процес. Опитайте се да откривате и премахвате непознатите приложения. Както и по-горе споменахме, Driver Restore или други подобни потенциално нежелани програми могат да се придвижват като една.

Премахнете Driver Restore от компютъра си 

Силно ви препорчъваме да премахнете тази безполезна програма преди да е причинила допълнителни щети. Не хвърляйте парите си на вятъра и не купувайте подобни съмнителни програми, защото няма да получите нищо полезно в замяна. следвайте това лесно ръководство и отстранете Driver Restore от компютъра си.

 • Проверете потребителската папка My Documents (Моите документи) и потърсете папка Driver Restore (може да се крие в папка Downloads (Изтегляния) и я премахнете от там.
 • Премахнете Driver Restore от компютъра си:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Driver Restore
Екранна снимка на Driver RestoreЕкранна снимка на Driver Restore
Екранна снимка на Driver Restore

Упътване за ръчно премахване на Driver Restore:

Премахване на Driver Restore от Windows системи

Отидете в Контролен панел (Control Panel) и потърсете програми с имена Driver Restore или Driver Restore 383 Media Inc. Премахнете ги.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Driver Restore и свързани програми
  Тук потърсете Driver Restore или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Driver Restore от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Driver Restore или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Driver Restore от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Driver Restore и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Driver Restore. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Driver Restore от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Driver Restore трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Driver Restore от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Driver Restore и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Driver Restore. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Driver Restore от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Driver Restore и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Driver Restore. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Driver Restore от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Driver Restore или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Driver Restore. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-driver-restore.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Driver Restore

Your email address will not be published. Required fields are marked *