Премахни Facebook video вирус (Упътване за премахване) - авг. 2017 актуализация

Упътване за премахване на Facebook video вируси

Какво е Facebook видео вирус?

Facebook видео вирус: нов зловреден софтуер, който може да засегне социалната ви мрежа

Facebook video virus

Напоследък, имаме много получени въпроси, касаещи Facebook видео вирус. Потребителите се оплакват, че не могат да спрат този Facebook вирус, който наблюдава техните Facebook профили и непрекъснато споделя автоматични публикации на стената им, включително и съмнителни линкове. Тези публикации носят заглавия като “Моето лично видео/My private video,” “Моето първо видео/My first video,” или “Лично видео/Private video.”

Вирусът отбелязва около 20 приятели в публикацията, като се опитва да привлече вниманието и на други Facebook потребители. Освен това, Facebook видео вируса изпраща зловредни линкове директно до приятелите на жертвата чрез лични съобщения. Изглежда, че този вирус е невъзможно да бъде спрян; екипът на virusi.bg реши да погледне по-отблизо този вирус; изследвахме компютър, заразен с него и открихме как работи.

Facebook видео вирусът е свързан със зловреден софтуер, който наблюдава уеб браузъра на жертвата. Въпреки че според някои специалисти, всичко, което трябва да направите е да премахнете съмнителните браузър-разширения от браузъра си, това не е достатъчно. В действителност, установихме, че Facebook видео вирусът затваря отворените раздели на браузъра и отваря нов прозорец, когато жертвата се опита да отвори настройките за „Разширения/добавки“.

Очевидно, вирусът се опитва да предпази от изтриване зловредните браузър-добавки. Открихме, че браузър-разширението, свързано с този вирус е Ace Stream Web Extension. И все пак, преди да премахнете това разширение, трябва да откриете и премахнете от компютърната си система всички компоненти, свързани с него. На първо място, препоръчваме да отворите Мениджъра на задачите на Windows (Windows Task Manager) (Control+Alt+Delete) и да разгледате всички съмнителни процеси на компютъра си.

Facebook video virus

Компютърът, който ние от virusi.bg изследвахме, имаше следният работещ процес ace_engine.exe, който се оказа отговорен за неправилното функциониране при опит за отваряне на панела „Разширения“ (“Extensions”). И все пак, това не краят. Освен това, открихме, че в системата има инсталирана Ace Stream Media 3.1.0, която също се свързва с Facebook видео вируса. След деинсталиране на тази програма и спиране на процеса ace_engine.exe process, вие може да достигнете до настройките на браузъра си и да изтриете разширението Ace Stream Web Extension.

Трябва да кажем, че този вирус може да бъде свързан и с други програми и браузър-разширения, тъй като официалната версия на Ace Stream НЕ е зловредна програма. Киберпрестъпниците, доста често, „повреждат“ легитимни програми като добавят зловредни компоненти към тях и след това ги разпространяват в интернет. Освен това, ви препоръчваме да разгледате и изтриете всички съмнителни Фейсбук приложения, на които сте дали достъп до профила си.

Наясно сме, че тези инструкции може да ви се струват объркващи. Също така, Facebook видео вирусът може да бъде свързан и с други опасни програми и точно затова препоръчваме използването на надежден антишпионски софтуер за премахването му от компютъра ви. Съветваме ви да използвате FortectIntego за тази цел.

Facebook video virus

Как се разпространява Facebook видео вируса?

Вирусът “My private video” се разпространява толкова бързо, защото по-голяма част от потребителите на Facebook не успяват да идентифицират тези публикации и съобщения като измамно и заблуждаващо съдържание. НИКОГА не отваряйте публикации или връзки, изпращани от приятелите ви във Facebook, ако имате дори и най-малкото подозрение, че приятелите ви биха споделили подобно нещо. За съжаление, голяма част от Facebook потребителите отварят това съдържание ЕДИНСТВЕНО, защото не могат да повярват, че приятелят им споделя такава публикация. За нещастие, отварянето на тези зловредни видео връзки изтегля зловреден софтуер на компютъра, който започва да контролира Facebook профила на жертвата.

  • За да се предпазите от проникване на Facebook видео вируса, не трябва да отваряте съмнителни публикации или линкове, изпратени от приятелите ви. Ако подобно съдържание събуди във вас съмнения, попитайте приятеля си дали наистина го е споделил.
  • Друго нещо, което трябва да знаете е, че видео файловете споделяни във Facebook (без значение дали са качени директно в сайта или са споделени чрез Youtube) се пускат след като кликнете на тях. Ако, след като сте кликнали върху видео, бъдете пренасочени към съмнителна уеб страница, която иска от вас достъп до Facebook стената или да изтегли приложение на компютъра ви, много вероятно е тази публикация да съдържа зловреден линк.
  • Също така, може да сте инсталирали Facebook видео вируса заедно с други безплатни програми. Препоръчваме ви да избягвате изтеглянето на софтуер от съмнителни уеб страници за споделяне на информация, защото има опасност да изтеглите групиран (bundled) софтуер. Той представлява пакет от програми, съдържащ една основна програма и няколко избираеми, които могат да бъдат инсталирани заедно с основната. Тези избираеми приложения обикновено са опасни, затова е добре да не ги избирате. Това може да направите чрез Разширени/Потребителски инсталационни настройки.

Facebook video virus

Инструкции за премахване на Facebook видео вируса

На предната страница дадохме кратко обяснение за това как ръчно да премахнем Facebook видео вируса. И все пак, трябва да сте наясно, че този зловреден софтуер се разпространява с помощта на други опасни програми и компютърни вируси и дори и да премахнете всички съмнителни програми и браузър-разширения от компютъра си, това може да не е достатъчно да се отървете от този Facebook вирус.

Ето защо, специалистите на virusi.bg препоръчват да сканирате компютъра си с надеждна антишпионска програма, която да открие и отстрани всички опасни файлове и програми, свързани с тази Фейсбук видео заплаха. Ако проблемът продължи, моля свържете се с нашия екип за съдействие. Успех!

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици