Премахни Facebook вирус (Упътване за премахване) - актуализирано май 2019

Упътване за премахване на Facebook вируси

Какво е Facebook вирус?

Facebook вирусът е опасен компютърен паразит, който инфектира системи след посещение в социалната мрежа

Facebook virus

Веднъж след като се внедри, той помага на кибер престъпници да ханкат Facebook акаунт и да разпространи същия вирус сред контактите на ертвата. Освен това често се ползва за кражбата на важна информация от компютрите, така че бъдете внимателни, можете да загубите банкови данни, пароли и друга важна информация, когато си имате работа с тази заплаха. Очевидно Facebook вирусът е деструктивна програма, предназначена за зловредни цели. Ако искате да знаете как се разпространява, продължете да четете..

ITспециалистите предупреждават българските потребители да бъдат нащрек за последната видео версия на Facebook Youtube вируса

Както и последната версия, Facebook Youtube видео вирусът се опитва да подведе невнимателните потребители да отворят линка към видео, което съдържа профилна снимка на получателя с кратко съобщение “Oh! Is it really you?/О, това наистина си ти?”

Линкът пренасочва към YouTube страница. Тя иска от вас да изтеглите определен плъгин, за да пуснете видеото. Дори и да ви изглежда надеждно, не забравяйте, че когато в прозореца за Facebook чат бъде прикачен редовен видео файл, може да видите икона с видеото със скрийншот от съдържанието на самия видео файл.

В този скам, линкът не разкрива нищо освен логото и името на YouTube. Както и по-старите версии, скамът се разпространява към всички контакти на заразения потребител. Създателите на този скам може да са създали няколко фалшиви профила за да поддържат разпространението на скама. Не обръщайте внимание на подобни съобщения. В противен случай ще ви се наложи да премахвате злонамерен плъгин от компютъра си.

Facebook virus

Версии на Facebook вируса:

Facebook вирус с детско порно

Facebook вирус с детско порно е опасно приложение, което циркулира във Facebook под формата на порнографски клипчета. Изглежда сякаш съобщението, което съдържа прикаченото видео, е изпратено от Ваш приятел и е безопасно. Въпреки това след отваряне става ясно, че е свързано с детска порнография. Някои жертви споделят, че съдържа фраза като „гледай това ако си любопитен“. Веднъж отворен, вирусът автоматично се свързва с Facebook профила Ви и споделя това видео с всичките Ви Facebook приятели.

Facebook вирус за смяна на цвета

Facebook вирус за смяна на цвета е коварен вариант на Facebook вируса, който се основава на съобщение, предлагащо да промените фона на социалната мрежа на розов, червен, черен или друг цвят. Също като други типове на тази зараза, и това може да попадне във входящата Ви кутия от някой от контактите Ви, който също е бил подведен от това съобщение. Обикновено включва зловреден линк, който помага на измамници да получат повече трафик към тяхно онлайн проучване. Ако кликнете на този линк, ще пратите това съобщение на всичките си контакти.

Facebook virus

Facebook вирус с предложение за приятелство

Facebook вирус с предложение за приятелство е опасна заплаха, която праща покани за приятелство от акаунта на потребителя до непознати хора, или дори по-лошо, такива, които вече са били блокирани от потребителя. Има данни че понякога вирусът испява да изпрати повече от 100 покани на случайни хора. Целта при създаването и използването на това все още не е разкрита. Въпреки това някои елсперти твърдят, че този вирус може да се използва за презвемане на компютри, изключване на антивирусни програми и подобни дейности.

Facebook вирус за автоматично публикуване на стената

Facebook вирус за автоматично публикуване на стената е кибер инфекция, създадена за повишаване на трафика към конкретни домейни. Освен това може негативно да се отрази на сигурността на компютъра и да се опита да открадне лична информация. Вирусът кара хората да посещават уебсайта като показват подвеждащо съобщение, което гласи „Най-сексапилното видео на всички времена“ и включва линк, водещ до неизвестен сайт. Освен това автоматично публикува на стената Ви и се разпространява по този начин. Ако видите подобно съобщение, което сякаш е публикувано от Ваш приятел, трябва да го премахнете от стената си незабавно.

Facebook вирус по съобщенията

Facebook вирус по съобщенията е друг вариант на Facebook вируса, който се разпространява чрез чат прозореца. Този вирус изскача със съобщение, което сякаш е от Ваш приятел и включва нормално изглеждащ линк. Разбира се никога не трябва да кликвате на линка, защото той инфектира компютъра Ви с вирус, способен да изключи антивирусната и да свали друг малуер на системата Ви. Разбира се, ако кликнете на линка, този вирус ще продължи да се разпространява чрез Вашия Facebook акаунт.

Facebook virus

Facebook вирус чрез покани

Facebook вирус чрез покани е различен вид вирус, който се разпространява из Facebook от години. Разпространява се чрез имейли и таблото за съобщения на Facebook и съобщава за огромна опасност на социалната мрежа. За да сме по-конкретни, то предупреждава за Facebook заплаха, която идва като съобщение с приставка, наречена Покана и „отваря Олимпийски факел и превзема цялото C на компютъра Ви“. Въпреки това нашите експерти по сигурността са установили, че това съобщение съдържа троянец и други видове вируси. Трябва да премахнете това измамническо съобщение веднага щом го получите.

Facebook преследващ вирус

Facebook преследващ вирус е опасно Facebook приложение, което се разпространява из социалната мрежа. Принадлежи на измамници и се използва за кражбата на личната информация на потребители, а не за да показва на хорта кой тайно гледа техния Facebook профил. Ако се хванете на Facebook приложението за преследване, ще бъдете пренасочени към зловреден сайт, който изглежда като типичната начална страница на Facebook. Моля, НЕ въвеждайте личната си информация там, защото ще я загубите, както и Facebook акаунта си!

Facebook „hahaha“ вирус

Facebook „hahaha“ вирус е последната версия на Facebook вируса. Това е сериозен малуер, който се разпространява чрез социалната мрежа и се използва за превръщането на компютъра в машина за биткоин майнинг. Веднъж след като накара жертвите си да си свалят зловредния .Zip файл, започва сериозни забавяния на компютъра и подобни проблеми. Моля, не позволявайте на този зловреден софтуер да остане на компютъра Ви, защото не се знае за какви зловредни дейности ще се използва.

Facebook virus

Кaк moга да ce зaрaзя c Facebook вирусa?

Facebook вирусът се разпространява главно чрез фалшиви съобщения, пълни със зловредни линкове. Тези съобщения са много подвеждащи, могат да породят естествена любопитност у хората и да ги накарат да кликнат на линк. Веднъж след като кликнете на подобен линк, троянец инфектира системата Ви и започва дейността си там.

Въпреки това има и други начини да се заразите с Facebook вируса: можете да се инфектирате след като дадете достъп на нелегално или хакнато приложение, като инсталирате компютърен вирус който ви краде Facebook паролата или като използвате слаба парола и по този начин позволите на някого да Ви хакне Facebook акаунта.

Как да премахнете Facebook вируса?

Ако искате да избегнете Facebook вируса, ТРЯБВА да избягвате да кликвате върху линкове, които не са достоверни. Ако не очаквате съобщение от Ваш приятел трябва просто да го игнорирате или да му изпратите съобщение ПЪРВО и да го питате дали той/тя Ви е изпратил нещо. В допълнение, избягвайте да влизате във всяка игра и приложение във Facebook, защото може да е било хакнато от кибер престъпници.

Ако сте били подмамени от някой от тези типове Facebook вирус, трябва да си смените Facebook паролата незабавно, за да може да предотвратите кражба на самоличността Ви в бъдеще. В допълнение, свържете се с Вашите приятели и и предупредете, че акаунтът Ви е бил хакнат. Накрая, свалете FortectIntego или Malwarebytes, обновете го и пуснете пълно сканиране на системата, за да сте сигурни, че системата Ви е без вируси.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици