Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете ib.adnxs.com (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Ib.adnxs – потенциално нежелана програма, която показва реклами и пренасочва към подозрителни страници 

Изображение на адуера Ib.adnxs

Ib.adnxs.com е съмнителен домейн, използван за пренасочване към различни уеб страници. Тези внезапни пренасочвания са предизвиквани от адуер , който може да се промъкне в компютъра с помощта на софтуерни пакети (бандлинг). След похищението, той незабавно променя настройките на браузъра и регистрите на Windows и предизвиква проблеми, свързани със сърфирането.  

Най-простото обяснение на въпроса “какво е ib.adnxs.com?” е, че е потенциално нежелана програма (PUP), която се използва със съмнителни рекламни цели. В засегнатия компютър, адуерът може да показва подвеждащи изскачащи реклами, банери, реклами вмъкнати в текста и друго подобно рекламно съдържание, което да разваля удоволствието ви от сърфирането.  

Вирусът Ib.adnxs.com се свързва с определен брой домейни, които показват реклами или предизвикват пренасочвания към уеб страници на трети лица:

 • nym1.ib.adnxs.com;
 • lax1.ib.adnxs.com;
 • m.adnxs.com;
 • adnxs.com.

Основната цел на пренасочванията, предизвикани от вируса Ib.adnxs.com, е насочването на трафик към определени уеб страници. Техните собственици може би искат да увеличат продажбите си, да промотират продукти или услуги или да инсталират зловреден или шпионски софтуер на компютъра ви.  

Както сами виждате премахването на Ib.adnxs.com е нужно не само, за да избегнете досадните действия по време на сърфиране, но и за да защитите компютъра и поверителността си. Поддържаното от реклами приложение може да ви принуди да посетите уеб страници с висок риск или да ви показва зловредни реклами.

Потенциално нежеланите програми доста често се използват от хакерите и кибер престъпниците. adnxs също не прави изключение. Адуерът може да рекламира фалшиви разширения за браузър, инструменти за оптимизация или сигурност или да ви кара да инсталирате налични софтуерни актуализации.

Инсталирането на тези записи може да доведе до проникване на зловреден софтуер. Затова е добре да избягвате рекламите на Ib.adnxs и други изскачащи реклами. Адуерът може да събира не-лична информация и информация, свързана със сърфирането, която се използва за показването на целеви реклами. 

Събраната информация за посетените от вас страници или заявки за търсене обикновено се използва за изграждането на потребителски профил, който е необходим за таргетирането на рекламите. По този начин адуерът  може да генерира реклами, базирани на вашите интереси и предпочитания. Точно поради тази причина е по-вероятно да кликнете върху някоя от тях и да позволите на създателите им да генерират приход от плащане за клик “pay-per-click”.

Сега, след като знаете какво е adnxs.com и защо прекъсва сесиите ви на сърфиране, трябва да сте наясно, че подобни дейности не бива да се толерират. Затова е добре да се сдобиете с надеждна програма против зловреден софтуер (например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner) и да сканирате системата с актуализирания инструмент.

И все пак, ако не желаете да използвате допълнителен софтуер за премахването на ib.adnxs.com, може да прегледате подготвените от нас инструкции за ръчно премахване, които се намират под статията.

Изображение на вируса Ib.adnxsПренасочванията към домейна Ib.adnxs.com и подобни на него е сигурен знак за наличието на адуер.

Поддържаното от реклами приложение се разпространява чрез софтуерни пакети

Програмата, която е отговорна за преноса на рекламите на ib.adnxs.com, върви в пакет с различни видове безплатен софтуер. Потребителите, които не обръщат внимание на процедурата на инсталиране, често инсталират потенциално нежелани програми без дори да знаят.

За да избегнете случайната инсталация на нежелани приложения, трябва да започнете да обръщате внимание на описанията на програмите. Също така гледайте винаги да избирате Потребителски или Разширени настройки за безплатния софтуер, за да получите възможност да откажете инсталацията на съмнителните добавки. 

Специалистите по сигурност от viruset.no напомнят също, че използването на надеждни източници за изтегляне, прочитането на Лицензионното споразумение за крайния потребител и Декларацията за поверителност са необходими предпазни мерки, за да избегнете инсталацията на нежелани приложения и дори зловреден софтуер. 

Изтрийте вируса ib.adnxs.com от компютъра, за да спрете нежеланите пренасочвания и реклами

За да премахнете ib.adnxs.com и неговите реклами, трябва да сканирате компютъра си с антишпионски софтуер и да премахнете зловредните записи от системата. Разбира се, може да изберете ръчно премахване на тази потенциално нежелана програма, но в този случай ще се наложи сами да откриете всички свързани програми, браузър-разширения и файлове. В противен случай тази програма може да се появи отново на компютъра ви. 

Ако желаете да изберете автоматичното премахване на ib.adnxs.com, добре е да следвате подготвеното от нас ръководство в края на статията. Трябва да бъдете много внимателни, за да избегнете премахването и на важни приложения.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на ib.adnxs.com:

Премахване на ib.adnxs.com от Windows системи

За да премахнете адуера Ib.adnxs от компютър с операционна система Windows, следвайте тези стъпки:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте ib.adnxs.com и свързани програми
  Тук потърсете ib.adnxs.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на ib.adnxs.com от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за ib.adnxs.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на ib.adnxs.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за ib.adnxs.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на ib.adnxs.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на ib.adnxs.com от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, ib.adnxs.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на ib.adnxs.com от Mozilla Firefox (FF)

За да спрете пренасочванията на Ib.adnxs.com, трябва да нулирате настройките на Firefox :

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете ib.adnxs.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на ib.adnxs.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на ib.adnxs.com от Google Chrome

Деинсталирайте съмнителните добавки и нулирайте настройките на Google Chrome, за да спрете пренасочванията на браузъра:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете ib.adnxs.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на ib.adnxs.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на ib.adnxs.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за ib.adnxs.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на ib.adnxs.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ib-adnxs-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за ib.adnxs.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *