Степен на сериозност:  
  (74/100)

Incredibar. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

от Ъгниъс Кигуолис - -   mystart incredibar | Тип: Браузърни хайджакъри

Похитителят Incredibar продължава да причинява проблеми

The picture illustrating Incredibar virus

Incredibar се отнася за група от съмнителни инструменти за сигурност като например mystart.incredibar.com, search.incredibar.com,  и др. Поради пропуски в сигурността, натрапчиво поведение и показването на реклами те се означават като браузър-похитители. Докато обичайните представителите от този вид са програмирани да окупират браузърите на потребителите и да промотират определени услуги или уеб страници, търсещите инструменти Incredibar влияят отрицателно върху цялостната работа на системата.

Ако сравним инструментите от групата Incredibar с останалите браузър-похитители, те не само показват обичайното поведение, но водят и до забавянето на браузъра и дори на самия компютър. Освен това, всички свързани похитители обикновено ви пренасочват чрез api.content-ad.net URL линк преди да ви насочат към спонсорирана уеб страница. 

За известно време, вашите браузър сесии ще бъдат прекъсвани от изскачащи реклами и банери, предлагащи услуги за запознанства. Не е изненадващо, тъй като похитителят си партнира с редица свързани уеб страници на трети лица. По същата логика, пренасочването на Incredibar може да ви доведе и до заразени уеб страници. Освен това декларацията му за поверителност предоставя обширни параграфи, в които се посочва отговорностите на потребителя, но се отказват от всякаква отговорност в случай че възникнат евентуални щети, причинени от Incredibar:  

(…)въпреки разумните ни усилия да осигурим функционирането на сайта, Perion не грантира, че в сайта няма да им бъгове, пробиви в сигурността, вирусни атаки и други подобни или че винаги ще е достъпен. Сайтът може да бъде недостъпен от време на време поради рутинна поддръжка, обновяване или други причини.

Що се отнася до качеството на сърфиране, инструментите за търсене на Incredibar не успяват да осигурят същото количество резултати от търсенето за разлика от надеждните търсачки. Освен това, нито един от похитителите не поддържа приставки за сигурност (плъгини). Като цяло, имате повече от достатъчно причини да премахнете похитителя Incredibar от системата си. Може да ускорите процеса с помощта на Reimage или Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.

Алтернативни версии 

Mystart.incredibar.com е, може би, най-добре познатият представител на тази група от похитители. Той показва определени предпочитания към потребителите на Firefox и няма предпочитания по държави. Дори да живеете в Дания, също трябва да бъдете нащрек. Последствията може да са различни в зависимост от случая. Може да бъдат ограничени само до използване на ресурсите на процесора или да ви разсейват по време на сърфирането ви. Може да се появи като притурка към безплатни приложения като HyperCam.  След като бъде инсталиран, той се вкоренява в системата, което води до трудности при премахването. 

Search.incredibar.com води до същата начална страница на похитителя MyStart. Заедно с предния вариант, този похитител беше активен най-вече през 2012 и 2014. И все пак, несериозно е да пренебрегваме потенциалната опасност на този похитител дори и сега. Наред с описаните последващи ефекти, зловредният софтуер причинява проблеми и при премахването си за всички, които искат да се отърват от него. Той също така засяга Firefox, Internet Explorer или Chrome чрез безплатни приложения. 

Мрежа за дистрибуция

Лентата с инструменти Incredibar може да бъде инсталирана с ваше съгласие като просто изтеглите програмата на компютъра си. И все пак има и много други начини, чрез които да се заразите с този браузър-похитител.

Безразсъдното инсталиране на съмнителни кодеци или безплатен софтуер може също да ускори похищението на Inbcredibar. Incredibar плаща 1.5 долара на инсталиране на свързаните лица. Точно затова се използва толкова от кибер престъпниците или нелоялни търговци. За да се предпазите от такова нахлуване, обръщайте внимание на компонентите, които инсталирате заедно с безплатния софтуер. Най-накрая подсилете защитата на системата си като инсталирате приложение за сигурност.

Отстранете похитителя Incredibar

Освен отстраняването на похитителя и неговите ленти с инструменти от браузъра, потърсете и за съмнителни приложения в системата. След като похитителят се инсталира, може да “покани” и други съмнителни или потенциално зловредни програми. Затова трябва да сте особено внимателни. За да си спестите време за откриването и премахването им, използвайте инструменти за сигурност. Те ще премахнат вируса Incredibar за няколко минути.  

Също така, по-долу ще намерите полезни инструкции. Те ще ви помогнат да изкорените уеб скриптове свързани с браузърната инфекция и вероятно да допринесат като цяло за премахването на вируса Incredibar. Потребителите съобщават, че само изтриването на разширенията и лентите с инструменти няма да е достатъчно. Много вероятно е да се наложи нулиране на настройките на браузъра. След това е препоръчително да стартирате компютъра в Безопасен режим (Safe Mode) и да премахнете и регистрационния му ключ:

 1. Когато компютърът се стартира в Безопасен режим (Safe mode), натиснете клавиши Windows key+R и напишете regedit.
 2. След като се стартира Registry editor (Редактор на системния регистър) въведете HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Your browser/Main.
 3. Открийте записа MyStart Incredibar, кликнете с десен бутон на мишката и изберете Delete/Изтриване.

Можете да премахнете incredibar автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на incredibar, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на incredibar. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Внимание: Необходима е намеса означава, че един или всички ремувъри не са могли да премахнат паразита без ръчна намеса; моля, прочетете инструкциите за ръчно премахване долу.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Допълнителен софтуер
Malwarebytes
Допълнителен софтуер
Malwarebytes

incredibar ръчно премахване:

Спри процесите:
"What Incredibar related files inserted to the system depends if this software is installed separately or bundled with other programs."%Program Files%IncredibarIncredibar.exe

%Temp%incredibarsrv.exe

%Temp%uninstall.exe

Изтрий стойностите от регистъра:
HKEY_CURRENT_USERSoftware13376694984709702142491016734454

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun “13376694984709702142491016734454?

Отрегистрирай DLLs:
C:Program Filesincredibar.dll

%Temp%bhincredibar.dll

%Temp%incredibarApp.dll

%Temp%incredibarTlbr.dll

Изтрий файловете:
%Program Files%IncredibarIncredibar.exe

%UserProfile%DesktopIncredibar.lnk

%UserProfile%Start MenuIncredibarIncredibar.lnk

%UserProfile%Start MenuIncredibarHelp.lnk

%UserProfile%Start MenuIncredibarRegistration.lnk

%UserProfile%Application DataMicrosoftInternet ExplorerQuick LaunchIncredibar.lnk

C:Program Filesincredibar.dll

%Temp%bhincredibar.dll

%Temp%incredibar.crx

%Temp%incredibarApp.dll

%Temp%incredibarTlbr.dll

%Temp%incredibarsrv.exe

%Temp%uninstall.exe

Изтрий директориите:
%Program Files%Incredibar

Упътване за ръчно премахване на incredibar:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs).Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте incredibar и свързани програми
  Тук потърсете incredibar или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете incredibar от преките пътища на incredibar
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за incredibar или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за incredibar и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на incredibar. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, incredibar трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете incredibar и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на incredibar. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете incredibar и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на incredibar. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на incredibar от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за incredibar или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от incredibar, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на incredibar. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-incredibar.html

Ръководства за премахване на други езици