Премахнете Intego (Безплатно упътване) - Урок

Упътване за премахване на Intego

Какво е Intego?

Intego – мощна антивирусна програма за Mac с богат арсенал от функции

Intego Mac Internet security

Intego е надежден софтуер за сигурност, разработен специално за операционни системи Mac OS и Mac OS X. Включва два елемента: VirusBarrier X9 и NetBarrier X9, всеки от тях с различни функции. Програмата комбинира най-важните модули за сигурност, включително многофункционална защитна стена, защита на данни, анти-спам, анти-фишинг и анти-вирус, които са изключително важни за защитата на Mac от вируси. Програмата против зловреден софтуер може да намерите на официалната уеб страница, въпреки че може да бъде намерена и като част от някои софтуерни пакети.

Софтуерните пакети (бандлинг) представляват широко-практикувана маркетингова тактика, използвана по целия свят. Тя е полезна както за компании, така и за потребители, които могат да се интересуват от софтуера. Въпреки това хората обикновено не обръщат достатъчно внимание на инсталационния процес и инсталират допълнителни програми без да обърнат внимание. Поради тази причина (основно, защото програмата се появява изневиделица), някои потребители наричат този софтуер „Вируса Intego“, което е напълно погрешно. И все пак антивирусната програма Intego ви помага да се защитите от вирусите, а не ги причинява.

Основни факти за Intego

Intego се появява за пръв път през 1997 и се фокусира изключително върху операционни системи Mac, за разлика от много други компании, които се занимават с антивирусен софтуер предимно за Windows. Последната версия на софтуера, наречена Intego Mac Internet Security X9, която включва два модула: VirusBarrier X9 и NetBarrier X9. VirusBarrier X9 се фокусира върху защитата на Mac от зловреден софтуер, докато NetBarrier X9 може да защити мрежата ви от „натрапници“ и злонамерени потребители.

Софтуерът може да бъде изтеглен от официалната уеб страница и има безплатен тестов период от 30 дни. Потребителите могат да закупят и пълната лицензирана версия, която струва 33.05 Евро на година. Това е продукт, за който може да се абонирате, затова, ако потребителите искат да се откажат, те трябва да го направят преди да е свършила годината. Като се има предвид, че разполагате с два модула с две различни функции – цената е наистина прилична. Освен това, не забравяйте, че създателите на Intego трябва да печелят пари, за да продължават проучванията си върху зловредния софтуер.

Почистване с Intego Washing Machine

Инсталиране на софтуера в системата

Intego VirusBarrier и други модули се инсталират само за няколко минути. Процесът изисква рестартиране на системата, за да се финализира. И все пак, точно както споменахме в началото, софтуерът може да бъде инсталиран и като компонент от други програми. Лесно може да забележите тази добавка, ако изберете Потребителски или Разширени инсталационни настройки на софтуера. И все пак, ако много бързате да инсталирате необходим софтуер, може без да искате да инсталирате и тази антивирусна за Mac. В резултат на това, може да си помислите, че компютърът ви е заразен, но всъщност не е.

След като бъде инсталиран софтуера, потребителите трябва да изберат нивото на защита, като имат избор от:

  • Минимално ниво – защита само от зловреден софтуер
  • Стандартно ниво – допълнителна защита от зловреден софтуер за Windows
  • Максимално ниво – сканиране на ZIP файлове и други архиви

За повечето потребители, Стандартното ниво би трябвало да е достатъчно, макар че изборът на Максимално ниво на защита не би навредило на никого и би подобрило сигурността на Mac.

След като бъде избрано нивото на покритие, програмата е готова. Добавен е допълнителен слой, който обяснява действието на всяка една функция. Тази функционалност може да бъде скрита само с едно кликване на мишката и да бъде включена отново като се кликне отново върху информационната икона.

Intego показва списък на всички дялове от лявата страна на прозореца – потребителите могат да правят предварително планирано сканиране в основния прозорец, както и да управляват защитата в реално време.

Инсталация на Intego

Описание на функцията против зловреден софтуер на програмата

Малко след като приключи инсталацията, Intego Mac Internet security прави пълно системно сканиране. Ако бъдат открити някакви заплахи, програмата поставя под карантина инфектираните файлове, премахва ги и се опитва да оправи пораженията нанесени на компютърните файлове.

Освен това, програмата може да сканира всички входящи имейли и външни USB устройства автоматично, веднага след като бъдат включени към Mac. Също така функцията анти-фишинг помага на потребителите да се предпазят от съмнителни спам имейли, които могат да инсталират зловреден софтуер или да подведат потребителите да похарчат парите си за безполезни продукти.

Антивирусният тест показва, че Intego VirusBarrier може да защити устройството ви 100 процента от зловреден софтуер за Mac, както и да открие и да отбележи 99 процента от потенциално нежеланите програми. Защитата от зловреден софтуер е наистина важна, тъй като може да спаси компютъра ви от унищожение. И все пак защитата от потенциално нежелани програми също не е за пренебрегване, тъй като те могат да създадат бъркотия в компютъра, да показват нежелани реклами и дори да доведат до сериозни инфекции.

Intego анти-вирус

NetBarrier – ефективен инструмент за защита на мрежата

NetBarrier представлява инструмент подобен на защитна стена, която предпазва мрежата от натрапници. Intego предлага три различни режима:

  • Публична „гореща точка“ – блокира всички връзки от Интернет или мрежата, както и споделянето на файлове и функции свързани със сървъра;
  • Служебна „гореща точка“ – позволява входящи връзки от надеждни мрежи, а споделянето на файловете става само след одобрение;
  • Домашна „гореща точка“ – позволява входящи връзки и споделянето на файловете е автоматично разрешено.

Потребителите могат да избират кое искат да използват и да променят настройките по всяко време. Потребителите, които имат повече знания за Защитна стена, могат да създават изключения, да позволяват само определен тип връзки и да променят и други опции от Разширените настройки, въпреки че тази функционалност не е необходима за обикновения потребител.

Intego Mac Internet Security

Още полезни функции, включени в Intego

Освен необходимата антивирусна функция, Intego може да върши и много други неща. Бариера за съдържанието позволява на софтуера да блокира потенциално опасни имейли, линкове и съобщения от социалните мрежи. Това съдържание може не само да нанесе вреди на Mac, но също може и да присвои ваша чувствителна информация, която да бъде използвана за незаконни цели.

Функцията Персонален архив също е изключителна важна. Както отбелязват специалистите по сигурност архивите са изключително важни за всеки съвременен компютърен потребител, тъй като например рансъмуер може да заключи личните ви файлове и да ги направи неизползваеми. Някои от криптиращите софтуери могат да бъдат разшифровани, но все пак, в повечето случаи на специалистите по сигурност им отнема определено време преди да разбият зловредния код и да пуснат официален декриптиращ инструмент. В този случай архивите са единственото нещо, което може да спаси личните ви файлове.

Washing Machine може да почисти всичко ненужно от Mac OS X, да освободи дисково пространство и да ускори значително работата. Тази функционалност може да премахва дубликати, които се създават случайно, да изчиства кеш паметта, изтегляния, логвания, боклук и дори да организира работния ви плот.

Използването на антивирусна програма е важно, защото вируси за Mac определено съществуват

Потребителите на Mac все още се занимават с погрешното разбиране, че операционните системи Macs не могат да бъдат заразени с вируси. Това обаче е доста далеч от истината и има доказателства, че системите на Macintosh също са податливи на уязвимости и на зловреден софтуер, както наскоро стана с „mshelper“, който злоупотребява с ресурсите на компютъра и кара батерията да работи изключително бързо. Най-вероятно тази кибер заплаха е създадена, за да копае крипто валута.

Кибер измамниците се надпреварват да получат печалби за сметка на невинните потребители и за тях няма значение по какъв начин ще го направят – дали мнимо проучване или скам за техническа поддръжка, браузър-похитители, адуер, копачи на крипто валута или дори рансъмуер. В резултат на това дори старшия анализатор за електронни заплахи Богдан Ботезатолсо бързо отговаря на въпроса “ Може ли операционна система Mac да бъде заразена с вируси?“

Отговорът определено е да . Има такива случаи, а ще има и още.

Затова потребителите на Mac трябва да са наясно с опасност онлайн и да помислят за подходящ начин за защита на системите си. Intego е идеалният инструмент, който да открие и премахне тези съмнителни приложения и да защити операционна система Mac от беди.

Премахнете Intego от програмите си, ако не се страхувате от зловреден софтуер за Mac

Ако внезапно забележите тази програма инсталирана в системата ви и не сте я инсталирали умишлено, най-вероятно това е станало чрез друг софтуерен инсталатор. Обичайно потребителите не обръщат много внимание, когато инсталират безплатен софтуер и избират Бързи или Препоръчителни настройки. Трябва обаче да бъдете внимателни, тъй като някои от предложените програми може да са полезни, но други може да са чист адуер, който ще напълни браузъра ви с реклами и ще ви пренасочват към съмнителни уеб страници.

Тези, които са открили софтуера все едно е „изникнал от нищото“ сигурно ще искат да премахнат от системите си. За разлика от потенциално нежеланите програми, този софтуер за сигурност е много лесно да бъде деинсталиран. Просто следвайте даденото по-долу ръководство и се отървете от VirusBarrier и други подобни компоненти, които обичайно са включени към програмата.

Преди да вземете решение дали напълно да премахнете Intego от системата си (например, ако не искате да плащате за лицензирана версия след изтичане на 30 дневния тестов период), може да изпробвате колко полезно може да бъде приложението. Силно препоръчваме да не го деинсталирате.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Intego

Премахване на Intego от Mac OS X система

Ако искате да деинсталирате Intego от операционна система Mac OS X, следвайте тези лесни стъпки

  1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
  2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Intego или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Intego и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици