Степен на сериозност:  
  (99/100)

JS.Nemucod. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Вирусът JS.Nemucod – опасен троянски кон, който сваля вируси на компютъра ви

Троянският кон Nemucod е зловреден софтуер, който се дегизира като безопасен файл. Такъв файл може да бъде изтеглен от несигурни уеб страници или да го получите по имейл като фактура или друг подобен документ. Измамният файл съдържа JavaScript код, който изтегля и задейства изпълнимия файл на вируса Nemucod. И все пак, това е много опасна компютърна заплаха, която задейства зловредните си процеси скрито от погледа ви и може тихомълком да зарази компютъра ви с друг зловреден софтуер включително червеи, вируси, троянски коне, шпионски софтуер или други подобни компютърни паразити.

Вирусът JS.Nemucod е известен още като TrojanDownloader: JS/Nemucod.H. След като се е промъкнал в компютъра на жертвата, той разрушава цялата система: унищожава важни файлове, уврежда регистрите на Windows, краде лична информация и също така инсталира още зловреден софтуер. Според данните, с които разполагаме, вирусът Nemucod разпространява вируси от типа рансъмуер, включително и най-известните сред тях като TeslaCrypt, Crypted и Locky virus. Рансъмуер вирусите са вероятно едни от най-опасните компютърни вируси, които пробиват компютърната ви система, блокират достъпа или криптират информацията съхранвана в нея. След това разпорежда плащането на откуп и заплашва потребителя да го направи колкото се може по-скоро.

JS.Nemucod virus

По какво да познаем, че компютърът ни е заразен с вируса JS.Nemucod:

  • Компютърът започва да работи изключително бавно;
  • Програмите не се отварят или спират да работят малко след като са били отворени;
  • Натрапчиви и агресивни изскачащи прозорци се появяват на екрана, дори потребителят да не сърфира в интернет; обичайно те съобщават, че компютърът ви е силно заразен и ви предлагат да инсталирате неистинска програма за зловреден софтуер, която да „оправи“ всички проблеми;
  • Уеб браузърите „се държат“ подозрително; потребителското преживяване се увеличава неочаквано и ви пренасочва към съмнителни уеб страници.

За съжаление, много е трудно откриването и премахването на вируса JS.Nemucod ръчно, защото той се дегизира с неподозрителни и безопасни имена. Освен това, този троянски кон дезактивира програмите за компютърна сигурност и преминава през Защитната стена на Windows и антивирусните програми. За да премахнете тази заплаха ви препоръчваме да сканирате компютъра си с надеждна програма против зловреден софтуер, която може да открие този вирус. Препоръчваме използването на Reimage.

Как се разпространява JS.Nemucod Trojan?

Троянските коне, за разлика от вирусите, не се разпространяват сами. Те могат да бъдат инсталирани само ръчно. Обикновено киберпрестъпниците разпространяват JS.Nemucod чрез имейл или съобщения в социалните мрежи, програми за споделяне на файлове peer-to-peer или просто линкът за изтеглянето е поставен в несигурна уеб страница. И все пак, най-популярният и ефикасен начин за разпространяване на този вирус е директното изпращане на имейл на жертвата. Киберпрестъпниците изпращат подвеждащи съобщения, които подтикват жертвата да отвори прикачения файл, обикновено замаскиран като официален документ, например известие от съда, фактура, автобиография или сметка. Доставчиците на електронната пощенска услуга обикновено филтрират тези съобщения като Junk/Spam, но е възможно някои измамни имейли да преминат успешно през спам филтрите. Преди да отворите даден имейл, проверявайте дали подателят ви е познат. Ако не е, не отваряйте такива писма и прикачените файлове, които се съдържат в тях.

Как да премахнем вируса JS.Nemucod?

За съжаление, почти невъзможно е да премахнете зловредния софтуер JS.Nemucod ръчно. Това е сложен компютърен вирус, който използва съвременни техники и успява умело да прикрие компонентите си в компютърната система, така че жертвата да не ги открие. Ако забележите, че компютърът ви се държи подозрително, или че липсват файлове и програми и цялостната работа на системата е забавена, трябва да инсталирате надеждна програма за откриване на зловреден софтуер и да сканирате компютъра си, за да откриете и да премахнете изцяло всички компоненти на вируса JS.Nemucod и други опасни програми, които са свързани с него. Започнете премахването на JS.Nemucod със SpyHunter или друг надежден софтуер колкото се може по-скоро.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на JS.Nemucod, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на JS.Nemucod. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage

За автора

Julie Splinters - Специалист по премахване на малуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Ръководства за премахване на други езици