Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете King Translate (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

King Translate притежава много отрицателни функции

Изображение на програмата King Translate

King Translate на Koyote-Lab Inc. е програма, която позволява превод на думи, документи и текстове. Обаче, специалистите по сигурност са забелязали, че тя притежава характеристиките на потенциално нежелано приложение или адуер. След като бъде инсталирана в устройството, тя може не само да промени настройките на браузъра, но също така да показва и тонове реклами. 

Въпреки че не твърдим, че е толкова опасна, колкото фалшив антишпионски софтуер или рансъмуер, трябва да предупредим нашите читатели, че тази програма се разпространява чрез не много легитимни методи. Имайте предвид, че може да проникне в целевия компютър без да иска позволение, в пакет (бандъл) с други програми. Поради този проблем, потребителите считат тази програма за превод за вирус King Translate.

Освен това King Translate може да модифицира настройките на компютъра след своята инсталация. В повечето случаи сменя търсачката по подразбиране с to www1.search-results.com и задава searchnu.com за начална страница без да иска позволението на потребителя. Тези уеб страници за силно подозрителни и е по-добре да стоите по-далеч от тях. 

Ако сте забелязали тези промени, най-добре е да проверите компютъра си с актуализиран антишпионски софтуер и да премахнете King Translate заедно със зловредните му записи от системата, защото може да се заразите и с по-опасни вируси. За премахването препоръчваме ReimageIntego.

Въпреки че King Translate изглежда полезен инструмент, по-добре е да разчитате на други инструменти за превод, като например Google translator. Ако сте изтеглили тази програма директно от уеб страницата и за изтегляне, най-вероятно сте забелязали повишеното количество онлайн реклами. Някои потребители, също така, съобщават, че са непрекъснато пренасочвани и към търговски или странни уеб страници. 

Пренасочващите тенденции на King Translate са притеснителни. Изследователите от Les Virus са забелязали, че някои от рекламите може да са свързани с фалшиви рекламни кампании или да водят до фишинг уеб страници. Затова трябва да сте много внимателни с този адуер.

И все пак, най-добрият начин да се отървете от всички нежелани промени и да намалите опасността от кибер инфекция, е премахването на King Translate. Споменахме вече, че може да го премахнете автоматично, но също така може да направите това и ръчно (инструкциите са в края на статията).

Пример за вируса King TranslateСлед инсталирането (проникването) си King Translate може да промени адресите на търсачката и началната страница по подразбиране.

Как нежелани програми могат да попаднат в системата ви

Програмата се рекламира чрез официалната си уеб страница като софтуер, който помага на компютърните потребители при превод на думи, документи и цели текстове на различни езици. И все пак, установено е още, че потенциално-нежеланата програма може да попадне в системата в пакет (бандъл) с други програми или чрез подвеждащи изскачащи реклами. 

Затова, за да избегнете похищението на King Translate, трябва да:

 • избягвате изтеглянето на безплатен софтуер от непознати уеб страници и страници на трети лица;
 • избирате Разширени/Потребителски настройки вместо Стандартни/Препоръчителни настройки; 
 • махате отметките от всички “допълнителни изтегляния”;
 • четете официалните документи, като Лицензионното споразумение за крайния потребител, Общи условия или Декларация за поверителност преди да натиснете “Съгласен съм”.

Инструкции за премахване King Translate 

Ако искате да премахнете King Translate и проблемите, които произлизат от това, може да изберете между ръчно и автоматично премахване. Ако искате да изтриете всички зловредни компоненти с “голи ръце”, трябва да го направите от списъка Добавяне/Премахване на програми (Add/Remove Programs). За тази цел, следвайте тези стъпки:

 1. Натиснете Start -> Control Panel/Контролен панел -> Programs/Програми (или Add/Remove Programs/Добавяне/Премахване на програми) -> Uninstall a Program/Деинсталиране на програма.
 2. Тук потърсете King Translate, Search-Results Toolbar, Quick Access Tab и други подобни записи и изберете “Uninstall/Change” (Деинсталиране/Промяна)
 3. Натиснете OK за запазване на промените.

Най-накрая, оправете всеки един от браузърите с помощта на следните упътвания:

Internet Explorer:

 1. Отворете Internet Explorer, отидете в ‘Tools/Инструменти” -> ”Manage Add-ons/Управление на добавките” -> ‘Toolbars and Extensions/Ленти с инструменти и разширения’ и деинсталирайте King Translate, Search-Results Toolbar, Quick Access и други записи, които ви се струват непознати.
 2. Натиснете ''Tools/Инструменти” -> “Manage addons/Управление на добавки” -> “Search Providers/Търсачки” и изберете търсачката, която сте използвали преди това.

Mozilla Firefox:

 1. Отворете Mozilla Firefox, отидете в ‘Tools/Инструменти” -> “Add-ons/Добавки” -> “Extensions/Разширения”, открийте King Translate, Search-Results Toolbar, Quick Access Tab и други записи, които са ви непознати и натиснете “Uninstall/Деинсталиране”.
 2. Отидете в “Tools/Инструменти” -> “Options/Опции” и задайте за начална страница по подразбиране google.com, yahoo.com или друга подобна търсачка.

Google Chrome:

 1. Натиснете иконата “Customize and control Google Chrome/Персонализиране и управление на Google Chrome”, изберете “Options/Опции” -> “Basic/Базови” и променете началната страница на google.com или друга.
 2. Натиснете “Manage search engines…./Управление на търсачки” -> изберете “Google” и я задайте като търсачка по подразбиране.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на King Translate:

Премахване на King Translate от Windows системи

По-долу ще намерите упътване за ръчно премахване на King Translate:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте King Translate и свързани програми
  Тук потърсете King Translate или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на King Translate от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за King Translate или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на King Translate от Internet Explorer (IE)

Отменете промените, направени на Explorer като следвате тези стъпки:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за King Translate и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на King Translate. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на King Translate от Microsoft Edge

Премахнете компонентите свързани с адуера от Microsoft Edge като следвате долните инструкции:

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, King Translate трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на King Translate от Mozilla Firefox (FF)

Тези инструкции ще ви помогнат да се отървете от промените направени от King Translate:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете King Translate и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на King Translate. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на King Translate от Google Chrome

Нулирайте настройките на Google Chrome, за да изтриете записите свързани с адуера:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете King Translate и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на King Translate. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на King Translate от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за King Translate или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на King Translate. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions


Вашето мнение за King Translate

Your email address will not be published. Required fields are marked *