Какво е LockApp.exe? Необходимо ли е да го премахна?

LockApp.exe е процес, предизвикващ повишено използване на ресурсите на процесора, за да копае крипто валута

LockApp.exe е изпълним файл, който попада в категорията на копачите на крипто валута (като Биткойн, Монеро). Въпреки че има легитимен процес на Windows със същото име, при определени обстоятелства наличието на LockApp.exe може да е показател за компютърна инфекция. Едно от тях е повишената употреба на ресурсите на процесора от LockApp.exe, което може да доведе до претоварване на системата или повреждането и за постоянно.  

Наименование LockApp.exe
Тип Копач на крипто валута
Ниво на опасност Високо. Може трайно да повреди системата ви, ако остане продължително време в нея
Симптоми Може да повиши използването на процесора до 100%, програмите започват да се сриват и системата замръзва
Разпространение Може да бъде спуснат чрез съмнителен сайт за P2P споделяне или чрез фалшиви рекламни кампании
Премахване Единственият начин да деинсталирате LockApp.exe, заедно с всичките му компоненти е автоматичният. За тази цел използвайте FortectIntego

Обикновено потребителите несъзнателно инсталират копача на крипто валута LockApp.exe, ако изтеглят ненадеждни програми от peer-to-peer (P2P) мрежи. Тъй като изпълнимият файл не разполага с визуален прозорец, инфекцията е трудно да бъде засечена. Въпреки това, потребителите могат да забележат LockApp.exe да злоупотребява с ресурсите на процесора в Мениджъра на задачите (Task Manager). 

LockApp.exe има за цел да използва ресурсите на целевите компютри, за да извършва дейностите си по копаене на крипто валута.С други думи, създателите на тази зловредна програма получават приходи като използват мощностите на системата ви нелегално. В момента няма информация коя точно крипто валута се копае от вируса LockApp.exe.

Ако не премахнете LockApp.exe навреме, кибер престъпниците може да свържат засегнатите компютри в ботнет мрежа, а това да доведе до още по-разрушителни последствия. LockApp.exe може да причини следните проблеми:

  • Забавяния на системата;
  • Сривове;
  • Някои програми може да не успеят да се заредят;

Освен това, при наличието на LockApp.exe в опасност е не само компютърната ви система. Зловредните програми обикновено имат различни функции и LockApp.exe може да се използва също и за придобиване на лична информация. Обикновено кибер престъпниците събират информация като имейл адреси, банкови данни, лични данни и всякаква друга информация, която може да се използва за фишинг скам.  

Затова е много важно да премахнете LockApp.exe колкото е възможно по-скоро след откриването му. Тъй като дейностите по копаене на крипто валута се осъществяват във фонов режим, потребителите може да не засекат инфекцията. За тази цел, специалистите препоръчват да инсталирате професионален софтуер за сигурност и редовно да правите пълни системни сканирания и да проверява за LockApp.exe. FortectIntego е чудесен избор.

Копачите на дигитална валута може да са маскирани като легитимни приложения в P2P сайтовете

Въпреки че хакерите могат да внедрят зловредния софтуер чрез спам имейли, обикновено те го разполагат в peer-to-peer (P2P) сайтове за споделяне на файлов. Потребителите не успяват да различат фалшивото приложение, тъй като изглежда като легитимен и напълно безопасен софтуер. Освен това, в някои случаи, те използват имената на продукти на известни компании, за да подведат потребителите.   

Затова специалистите съветват да бъдете внимателни и да не изтегляте софтуер от незащитени уеб страници. Вместо това, инсталирайте приложения само от официалните им уеб страници и никога не отваряйте реклами, които промотират софтуер. Освен това, най-добрата предпазна мярка е наличието на антивирусна програма в компютъра ви.  

Спрете процеса Stop LockApp.exe 

Копачите на крипто валута разполагат с различни компоненти, които им помагат за изпълнението на зловредните си дейности в компютъра. Премахването на LockApp.exe изобщо не е лека задача, особено, ако не сте наясно с инфекцията. В този случай никой от обикновените компютърни потребители не би могъл да премахне всички елементи свързани с копача на крипто валута. 

И все пак, винаги има възможност да премахнете LockApp.exe като сканирате компютъра си с инструмент за премахване на зловреден софтуер. По този начин не само ще прекратите LockApp.exe процеса, но ще си гарантирате, че инфекцията няма да се появи отново в системата ви. Инсталирайте FortectIntego или Malwarebytes, за да ускорите процеса.  

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни