Какво е MRI6219316107.js? Необходимо ли е да го премахна?

Какво е файлът MRI6219316107.js и какво прави?

Ако попаднете на JS файл на компютъра си, трябва да знаете, че най-често се асоциира с JavaScript файлове. Тези файлове съдържат JavaScript код, който се използва за възпроизвеждането на инструкции в уеб страница от страна на клиента. JavaScript може да е отговорен за редица функции, като например автоматично променяне на форматирани дати, отваряне на свързани страници в нов прозорец, сменяне на изображение или текст чрез посочване с мишката и т.н. Кода на JavaScript Може да бъде използван за създаване на падащи менюта с интерактивни опции. Освен това подобни файлове сравнително често се използват от създателите на различни троянци, вируси и червеи.

В интерес на истината MRI6219316107.js също се смята, че е свързан с един от най-известните рансъмуери днес, наречен вирусът Locky. Експерти по сигурността са забелязали, че инфектираните документи на Word, кодирани със скрипт за макроси, които са използвани за разпространението на Locky, сега се използват с JavaScript файлове. Предполага се, че това решение е взето, защото е много по-лесно вирусът да се вкара в компютъра на жертвата чрез JavaScript. Друг аспект, който може би е окуражил разработчиците на тази зловредна програма да преминат на JavaScript, е че по този начин се опитват да избегнат засичане от софтуер за анти-малуер. Заразеният файл бива компресиран и разпространяван чрез спам имейли в ZIP файл. Веднъж след като ZIP файлът бъде разархивиран, вирусът използва функцията PLib-depack, за да се декомпресира и да активира свалянето на си. Интересна характеристика на тази програма е, че пуска процес, който определя дали операционната система е руска. Ако открие, че това е така, се деинсталира. Ако ли не – файловете на устройството биват сканирани и криптирани. Затова, ако намерите прикачен MRI6219316107.js файл към някой имейл, получен от неизвестен и съмнителен източник, по никаква причина не го разархивирайте. Ако го направите, вирусът ще бъде активиран, а файловете Ви – криптирани. Поради споменатите причини трябва да премахнете MRI6219316107.js възможно най-скоро, ако го забележите на компютъра си.

Как да преодтвратите попадането на този файл на компютъра си?

Първото нещо, което трябва да направите, за да избегнете появата на този файл на компютъра си, е да се снабдите с надеждна антивирусна, като например FortectIntego. Тя ще намали шансовете да свалите подозрителни файлове и ще Ви предпази от други интернет заплахи. Най-важното, самите Вие трябва да сте бдителни. Трябва да помните, че заразният файл се разпространява чрез имейл приставки. Затова бъдете внимателни, когато отваряте нови имейли и сваляте приставки.

Как да премахнете файла MRI6219316107.js от компютъра си?

Добрата новина е, че премахването на MRI6219316107.js е възможно. Въпреки това ако вече сте отворили файла, може да се наложи да се справите с много по-сложен проблем от това. Вирусът Locky може вече да е криптирал файловете Ви и да няма друг начин да си ги върнете, освен да купите код за декриптиране от разработчиците. Затова изтриването на файла не трябва да Ви е приоритет на този етап. Трябва да помислите за убиването на този вирус. Можете да направите това с надеждна и обновена антивирусна програма. Също така е важно да знаете, че Locky е агресивен вирус и може да предотврати стартирането на антивирусната Ви. Ако възникне подобна ситуация, моля следвайте нашите експертни инструкции в описанието на рансъмуера Locky.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни