Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете My Safe Savings (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

от Alice Woods - -   MySafeSavings | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Основни характеристики на адуера My Safe Savings:

My Safe Savings

Вирусът My Safe Savings (или MySafeSavings) е приложение, което ще ви очарова със своите предложения за ефективно пестене на пари. Той обещава да помогне на своите потребители да открият най-добрите сделки, инструменти за сравняване на цени и други полезни функции. И все пак, точно както и останалите програми от адуерен тип , вирусът My Safe Savings не успява да си спази обещанията.

Компютърните специалисти не биха определили програмата като потенциално нежелана, ако не притежаваше някои характеристики, които могат да се окажат потенциално опасни. И по-специално, My Safe Savings е известна с генерирането и показването на различни реклами на екрана на компютъра веднага след като е попаднала в системата.

Изпълнимият файл на този т.нар. адуерен вирус се нарича mysafesavings.exe и ако забележите този процес да е активен, прекратете го незабавно с помощта на Мениджъра на задачите (Windows Task Manager) [ref en-5. Това не е нищо повече от обикновен паразит, който забавя скоростта на работа на компютъра и доставя фалшиви известия и реклами. Прочетете по-надолу в статията как работи този вирус и как да го премахнете от резултатите от търсенето. За да се справите по-бързо с този вирус ви е нужно само едно нещо – да сканирате компютъра си с ReimageIntego.

My Safe Savings се разпространява заедно с други безплатни програми и може да бъде инсталиран без знанието на потребителя. След като е разположил своите компоненти в системата, той започва да събира информация за предпочитанията на потребителя.

Например, той проследява сесиите на потребителя в интернет и събира информация като история на сърфирането, термини за търсене, кликове, изтегляния, запазени отметки, любими уеб страници, местоположение на компютъра, IP адреси и др. На базата на тази информация, адуерът създава и представя рекламно съдържание за потребителя по всяко време, когато той или тя сърфира в интернет.

През повечето време, рекламите на My Safe Savings представят различни предложения свързани с онлайн пазаруване, като кодове за отстъпки, ваучери и сравнения на цени, които се смятат за подвеждащи . И все пак, те могат да препълнят уеб браузъра ви и с изскачащи реклами, които ви предлагат обновяване на софтуера (най-често – Java или Flash player). Съветваме ви да избягвате рекламите на My Safe Savings на всяка цена, тъй като те нямат нищо общо с Java и Adobe .

В действителност, не е безопасно да се доверявате на никое от предложенията, предоставени от приложение, което ви въвлича в реклмания бизнес без ваше съгласие. Не забравяйте, че освен това, може да проследява и всяка ваша онлайн стъпка и не прави нищо повече от разваляне на удоволствието ви от сърфирането в интернет. И най-накрая, My Safe Savings може да ви пренасочва към съмнителни страници.

В повечето случаи, уеб страници, които се рекламират с помощта на тази техника карат потребителите да инсталират нежелан софтуер на компютрите си. Ако не искате да се озовете с адуер, браузър-похитител или друга потенциално нежелана програма на компютъра си, добре е да стоите далеч от тази ненадеждна програма. За да бъде компютъра ви в безопасност, не губете време, а се отървете от паразита My Safe Savings.

My Safe Savings

Как този адуер може да похити компютъра ми?

Като стана дума за разпространението на този адуер, трябва да кажем, че тук няма нищо необичайно. Разпространява се като всеки друг потенциално нежелан софтуер – чрез техниката на групиране – бандлинг. Тя позволява на създателите на софтуер да групират своите продукти и да правят софтуерни пакети, които изглеждат като една програма.

Обикновено тези пакети се състоят от една легитимна и добре позната програма и няколко непопулярни, обикновено адуер или браузър похитители. За да избегнете инсталирането на такива добавки, трябва да сте много внимателни с инсталацията на нови програми. Установено е, че компютърните потребители разчитат на Стандартни и По подразбиране инсталационни режими, а би трябвало да избират Потребителски или Разширени вместо това.

Тези опции, за разлика от традиционните По подразбиране и Стандартни, ще ви позволят да разгледате всички компоненти на софтуерния пакет, да махнете нежеланите и евентуално да избегнете похищение от My Safe Savings. Имайте го предвид следващия път, когато изтеглите програма от интернет и се отвори инсталационния и помощник. Ако тази потенциално нежелана програма вече е проникнала в компютъра ви, продължете по-надолу, за да научите как да я премахнете.

Как да премахнем My Safe Savings?

Вирусът My Safe Savings определено е досаден софтуер, който не ви дава нищо полезно. Той почти не може да ви предложи никакви изгодни сделки или да ви помогне да спестите пари, когато пазарувате онлайн. Затова ви препоръчваме да премахнете My Safe Savings от компютъра си завинаги.

Ако смятате да премахнете само този адуер, може да го направите ръчно. За тази цел вижте упътването за премахване на My Safe Savings дадено под статията. Но ако търсите инструмент, който не само да премахне този рекламен паразит, но и да ви предпазва от шпионски и зловреден софтуер, добре е да обмислите инсталирането на надеждна антишпионска програма. Добре е да изберете такава, която предлага защита в реално време на компютъра ви. Може да използвате някоя от по-долу дадените програми и стъпки: 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на My Safe Savings:

Премахване на My Safe Savings от Windows системи

За да деинсталирате вируса My Safe Savings от компютъра си, трябва да отворите Добавяне/Премахване на програми (Add/Remove Programs) и да изберете този запис. След това натиснете Деинсталиране (“Uninstall”). Тези стъпки трябва да бъдат повторени за всеки запис на адуера. За пълно премахване, препоръчваме също да отидете в папката C:\ProgramData\MySafeSavings\, за да откриете и премахнете файла mysafesavings.dat. Най-накрая, уверете се, че сте рестартирали засегнатите уеб браузъри.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте My Safe Savings и свързани програми
  Тук потърсете My Safe Savings или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на My Safe Savings от Mac OS X система

Ако вашата операционна система Mac OS X е заразена със Safe Savings, трябва да изтриете всеки запис, който принадлежи към този адуер. За тази цел е добре да деинсталирате всички наскоро инсталирани програми, които принадлежат на съмнителни издатели. Ако тази процедура не сработи, трябва да откриете файла mysafesavings.dat на компютъра си и да се отървете от него. Най-накрая рестартирайте всички браузъри.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за My Safe Savings или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на My Safe Savings от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за My Safe Savings и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на My Safe Savings. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на My Safe Savings от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, My Safe Savings трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на My Safe Savings от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете My Safe Savings и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на My Safe Savings. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на My Safe Savings от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете My Safe Savings и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на My Safe Savings. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на My Safe Savings от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за My Safe Savings или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на My Safe Savings. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-my-safe-savings.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за My Safe Savings

Your email address will not be published. Required fields are marked *