Степен на сериозност:  
  (12/100)

One System Care. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

12

Трябва ли ми One System Care?

One System Care се представя като „Помощ за компютъра всичко в едно“ („all-in-one PC Aid“). Самото наименование предполага, че тази програма може да се използва за защита на компютъра и подобряване качеството му на работа като премахва ненужните файлове и други безполезни компоненти. И все пак, ние не ви препоръчваме да се доверявате на такива добре звучащи фрази, защото конзолата на One System Care Cleanup вече е добавена в категорията на „потенциално нежеланите програми“. Когато е в компютъра ви и е активно, това приложение може да започне да показва непрекъснато предупредителни съобщения за стотици грешки и останали файлове, които да бъдат премахнати от компютъра ви. Разбира се, някои от тези файлове трябва да бъдат отстранени от системата, но никой не може да ви гарантира, че с премахването на стотиците файлове ще забележите значителна промяна в работата на компютъра ви. Също така вирусът One System Care може да се опита да ви убеди да инсталирате допълнителни програми на компютъра си или да изтеглите последните им ъпдейти. Както вече може би сте разбрали, по-голямата част от тези изскачащи реклами са подвеждащи и е по-добре никога да не ги отваряте. Бихме ви препоръчали да игнорирате подобни предложения, тъй като отварянето им може да ви доведе до инсталиране и на други потенциално нежелани програми в компютъра ви.

Ако се поразровите малко в интернет, става ясно, че стотици потребители се опитват да намерят лицензионен ключ за One System Care. Това е така, защото пробната версия на тази програма се използва само за проверка на състоянието на компютъра и откриване на проблемите. И все пак, както вече споменахме One System Care може да ви покаже преувеличени доклади от сканирането, което има за цел да накара потребителите да повярват, че трябва да си купят платената версия на тази програма. Моля, НЕ правете това! Има много сходни на тази програми, които могат да се използват безплатно! Ако току що сте забелязали изпълнимия файл one system care.exe или друг подобен процес в Мениджъра на задачите (Task manager), не губете време, а сканирайте компютъра си за тази потенциално нежелана програма. Вероятно сте я инсталирали в пакет с друга програма. Тази техника на разпространение е известна като „бандлинг/групиране“. За да бъде компютърът ви в безопасност, спазвайте нашите съвети за инсталиране, които са дадени в следващия параграф. Ако търсите инструмент за премахване на One System Care, препоръчваме ви да инсталирате Reimage.

The example of fake ads by One System Care virus

Как One System Care може да бъде инсталиран на компютъра ми?

One System Care е програма много подобна на Total System Care, System Speed Up, System Optimizer Pro и много други. Обикновено, подобните на тези програми имат официални уеб страници и могат да бъдат изтеглени от тях. Обаче, тези страници промотират само пробните версии на тези програми. Съмнителни трети лица може да решат да ги разпространяват с помощта на не много честни техники, като например спам имейли и фалшиви съобщения за ъпдейти. И въпреки това, най-разпространената техника на разпространение си остава „бандлинга/групирането“, която е тясно свързана със съмнителни трети лица. Вече споменахме в предния параграф, че може да бъде промотирана чрез инсталатори, намиращи се на популярни уеб страници. Обикновено тази програма се инсталира на Windows 8, но може да бъде съвместима и с други версии на Windows. Ако искате да избегнете инсталирането на тази програма на компютъра си, добре е да запомните няколко неща.

  • Винаги избирайте Разширени/Потребителски настройки за инсталация;
  • НИКОГА не натискайте бутона Продължи/Next, ако не сте прочели условията;
  • Спазвайте всичко внимателно и не избирайте допълнителни инструменти (махайте отметките, ако вече са били предварително поставени) .

По този начин ще избегнете несъзнателното инсталиране на зловредния софтуер System Optimizer Pro и други съмнителни програми.

Как да премахнем вируса One System Care?

Премахването на One System Care не е сложна задача, тъй като тази програма не е зловредно приложение. Въпреки това, тя може да се опита да избегне премахването като скрива файловете си дълбоко в системата, тъй като нейната цел е да ви накара платите цената за лицензионния ключ. Ако не искате да похарчите парите си за безполезен инструмент, игнорирайте неговите съобщения и го премахнете с помощта на антишпионски софтуер. Препоръчваме ви да използвате някой от следните инструменти: Reimage, Malwarebytes Anti Malware. Също така, може да прлемахнете One System Care ръчно, следвайки тези стъпки:

  1. Старт бутон (Start) → Контролен панел (Control Panel) → Деинсталирай програма (Uninstall a Program).
  2. Когато сте в Добави/Премахни програма/Деинсталиране на програма (Add/Remove Programs/Uninstall a Program), потърсете One System Care и други програми, които са ви непознати.
  3. Натиснете ‘Деинсталирай/Uninstall’ и след това OK, за да запазите промените.

Понякога One System Care може също така да похищава и уеб браузъри. За да оправите това, следвайте тези стъпки:

За Google Chrome:
1. Отворете Google Chrome, натиснете иконата с менюто (горен десен ъгъл) и изберете „Инструменти“ ( ‘Tools’) -> „Разширения“ (‘Extensions’).
2. Тук изберете непознатите плъгини (One System Care и др.) и изберете иконата с кошче за боклук, за да изтриете тези записи.
3. За да промените началната си страница, натиснете иконата с менюто, изберете „Настройки“ -> „При стартиране“ -> „задаване на страници“ (‘Settings’ -> ‘On startup’ section -> ‘set pages’).
4. Тук, отстранете непознатите търсачки като натиснете“X“ и въведете предпочитаната от вас уеб страница.
5. За да промените търсачката си по подразбиране, натиснете иконата с менюто -> „Настройки“(‘Settings’) -> „Търсене“ (‘Search’).
6. Тук натиснете „Управление на търсещите машини…“ (‘Manage Search Engines…’) и добавете името на предпочитания от вас домейн.

За Internet Explorer:
1. Отворете Internet Explorer, натиснете иконата със зъбно колело -> „Управление на добавки“ (‘Manage Add-ons’).
2. Тук потърсете непознати плъгини (One System Care и др.) и премахнете тези записи.
3. За да промените началната си страница, натиснете иконата със зъбното колело отново и изберете „Опции за интернет“(‘Internet options’).
4. Премахнете непознатата машина за търсене и въведете предпочитания от вас домейн.
5. За да промените търсачката си по подразбиране, натиснете иконата със зъбното колело отново, изберете „Управление на добавки“ (‘Manage Add-ons’) -> „Машини за търсене“ (‘Search Providers’),
6. Задайте предпочитаната от вас машина за търсене.

За Mozilla Firefox:
1. Отворете Mozilla Firefox, натиснете иконата с менюто (горен десен ъгъл) и изберете „Добавки“ (‘Add-ons’) -> „Разширения“(‘Extensions’).
2. Тук изберете непознатите плъгини (One System Care и др.) и изберете иконата с кошчето за боклук, за да изтриете тези записи.
3. За да промените началната си страница, натиснете Firefox, изберете „Опции“(‘Options’)
4. Тук отстранете нежеланите домейни за търсене и въведете предпочитаната уеб страница.
5. За да промените търсачката си по подразбиране, натиснете иконата с менюто и иконата с въпросителния знак
6. Тук натиснете „‘Информация за отстраняване на проблеми“ (‘Troubleshooting Information’) и натиснете „Рестартирай Firefox“ (‘Reset Firefox’).

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на One System Care, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на One System Care. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Внимание: Необходима е намеса означава, че един или всички ремувъри не са могли да премахнат паразита без ръчна намеса; моля, прочетете инструкциите за ръчно премахване долу.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage

One System Care ръчно премахване:

Спри процесите:
one system care.exe

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици