Премахнете One System Care (Инструкции за премахване) - актуализирано Mar 2021

Упътване за премахване на One System Care

Какво е One System Care?

Трябва ли ми One System Care?

One System Care

One System Care се представя като “Помощ за компютъра всичко в едно” (“all-in-one PC Aid”). Самото наименование предполага, че тази програма може да се използва за защита на компютъра и подобряване качеството му на работа като премахва ненужните файлове и други безполезни компоненти.

И все пак, ние не ви препоръчваме да се доверявате на такива добре звучащи фрази, защото конзолата на One System Care Cleanup вече е добавена в категорията на “потенциално нежеланите програми”. Когато е в компютъра ви и е активно, това приложение може да започне да показва непрекъснато предупредителни съобщения за стотици грешки и останали файлове, които да бъдат премахнати от компютъра ви.

Разбира се, някои от тези файлове трябва да бъдат отстранени от системата, но никой не може да ви гарантира, че с премахването на стотиците файлове ще забележите значителна промяна в работата на компютъра ви. Също така вирусът One System Care може да се опита да ви убеди да инсталирате допълнителни програми на компютъра си или да изтеглите последните им ъпдейти.

Както вече може би сте разбрали, по-голямата част от тези изскачащи реклами са подвеждащи и е по-добре никога да не ги отваряте. Бихме ви препоръчали да игнорирате подобни предложения, тъй като отварянето им може да ви доведе до инсталиране и на други потенциално нежелани програми в компютъра ви.

Ако се поразровите малко в интернет, става ясно, че стотици потребители се опитват да намерят лицензионен ключ за One System Care. Това е така, защото пробната версия на тази програма се използва само за проверка на състоянието на компютъра и откриване на проблемите. И все пак, както вече споменахме One System Care може да ви покаже преувеличени доклади от сканирането, което има за цел да накара потребителите да повярват, че трябва да си купят платената версия на тази програма.

Моля, НЕ правете това! Има много сходни на тази програми, които могат да се използват безплатно! Ако току що сте забелязали изпълнимия файл one system care.exe или друг подобен процес в Мениджъра на задачите (Task manager), не губете време, а сканирайте компютъра си за тази потенциално нежелана програма. Вероятно сте я инсталирали в пакет с друга програма.

Тази техника на разпространение е известна като “бандлинг/групиране”. За да бъде компютърът ви в безопасност, спазвайте нашите съвети за инсталиране, които са дадени в следващия параграф. Ако търсите инструмент за премахване на One System Care, препоръчваме ви да инсталирате ReimageIntego.

One System Care

Как One System Care може да бъде инсталиран на компютъра ми?

One System Care е програма много подобна на Total System Care, System Speed Up, System Optimizer Pro и много други. Обикновено, подобните на тези програми имат официални уеб страници и могат да бъдат изтеглени от тях. Обаче, тези страници промотират само пробните версии на тези програми.

Съмнителни трети лица може да решат да ги разпространяват с помощта на не много честни техники, като например спам имейли и фалшиви съобщения за ъпдейти. И въпреки това, най-разпространената техника на разпространение си остава “бандлинга/групирането”, която е тясно свързана със съмнителни трети лица.

Вече споменахме в предния параграф, че може да бъде промотирана чрез инсталатори, намиращи се на популярни уеб страници. Обикновено тази програма се инсталира на Windows 8, но може да бъде съвместима и с други версии на Windows. Ако искате да избегнете инсталирането на тази програма на компютъра си, добре е да запомните няколко неща.

 • Винаги избирайте Разширени/Потребителски настройки за инсталация;
 • НИКОГА не натискайте бутона Продължи/Next, ако не сте прочели условията;
 • Спазвайте всичко внимателно и не избирайте допълнителни инструменти (махайте отметките, ако вече са били предварително поставени) .

По този начин ще избегнете несъзнателното инсталиране на зловредния софтуер System Optimizer Pro и други съмнителни програми.

Как да премахнем вируса One System Care?

Премахването на One System Care не е сложна задача, тъй като тази програма не е зловредно приложение. Въпреки това, тя може да се опита да избегне премахването като скрива файловете си дълбоко в системата, тъй като нейната цел е да ви накара платите цената за лицензионния ключ.

Ако не искате да похарчите парите си за безполезен инструмент, игнорирайте неговите съобщения и го премахнете с помощта на антишпионски софтуер. Също така, може да прлемахнете One System Care ръчно, следвайки тези стъпки:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на One System Care

Премахване на One System Care от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте One System Care и свързани програми
  Тук потърсете One System Care или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на One System Care от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за One System Care или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на One System Care от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, One System Care трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на One System Care от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете One System Care и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на One System Care. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на One System Care от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете One System Care и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на One System Care. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на One System Care от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за One System Care или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на One System Care. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от One System Care и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици