Степен на сериозност:  
  (6/100)

Премахнете PCKeeper (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Ъгниъс Кигуолис - -   PC Keeper | Тип: Системни инструменти

Мога ли да се доверя на PCKeeper?

PCKeeper

PCKeeper е програма предназначена да помага на хората при отстраняването на грешки, лоши записи в регистрите и ненужни файлове от компютрите им. Тези компоненти обикновено остават в системата след инсталиране и деинсталиране на различни приложения. И все пак има различни по характер дискусии в интернет, които повдигат много въпроси и неясноти за тази програма.

Според нейния създател, Kromtech, PCKeeper е мощен опптимизиращ и защитен софтуерен пакет. Съвместим е с всяка версия на операционна система Windows и може да увеличи скоростта на работа на компютъра и да го предпази от проникването на злонамерен софтуер. Въпреки че това звучи доста обещаващо, трябва да сте наясно, че за да премахнете открития от програмата злонамерен софтуер в компютъра ви, трябва да си закупите платената и версия. Лицензионният ключ струва 39.95 щатски долара.

Според нас, трябва наистина добре да си помислите преди да закупите този инструмент. Защо ви казваме това? На първо място, защото в интернет могат да се намерят достатъчно на брой безплатни инструменти, които вършат същата работа. Като заговорихме за системна оптимизация, трябва също да знаете, че след премахването на няколко стотин записи в регистрите, няма да видите осезаемо подобрение в работата на компютъра си. За тази цел е необходимо да бъдат премахнат хиляди различни записи в регистрите. Освен това, PCKeeper може да причини някои от следните нежелани дейности в компютъра ви:

 • Дразнещи изскачащи реклами, промотиращи PCKeeper и платената и версия;
 • Непрекъснати сканирания на системата, докладващи за лоши регистри, безполезни файлове и други подобни компонени;
 • Забавяне на работата на системата;
 • Пренасочване към официалната уеб страница на програмата.

Ако вече сте твърдо убедени, че трябва да разполагате с лицензионен ключ за PCKeeper или да използвате телефонния номер на PCKeeper за оправяне на проблем с компютъра ви, по-добре проверете в интернет за безплатни инструменти. Да похарчите парите си за тази програма може да доведе както до загуба на парите ви, така и до проблеми, в случай че се опитате да се отървете от това приложение. В действителност, не е изненадващо, че някои компютърни специалисти наричат програмата скам (scam – измама).

PCKeeper

Как PCKможе да попадне в компютъра ми?

Въпреки че PCKeeper НЕ Е ВИРУС, уеб страниците за сваляне на информация са пълни с отрицателни мнения за нея. Някои потребители заявяват, че се дразнят от досадните реклами, други твърдят, че програмата се е появила в компютъра им от нищото. Да, лесно може да изтеглите PCKeeper от официалната и уеб стрница pckeeper.com. Освен това, трябва да имате предвид, че тази програма може да се появи на компютъра ви след като сте инсталирали безплатна програма от интернет. Този метод на разпространение е напълно легитимен.

И все пак, понякога се използва с цел да подведе потребителите да инсталират допълнителни приложения, от които не се нуждаят. Ако не искате да инсталирате PCKeeper като допълнително приложение от друг безплатен софтуер, винаги наблюдавайте внимателно инсталационния процес, когато инсталирате безплатен софтуер. За тази цел, избирайте Потребителски или Разширени настройки за инсталация, когато изтегляте приложения като даунлоуд мениджъри, програми за създаване на PDF документи, софтуер за видео стрийминг, софтуер за видео запис и др.

Ако този оптпимизиращ инструмент попадне в компютъра ви, той ви предлага да сканира системата ви, след което да ви покаже информация за резултатите от сканирането. Както може би си представяте, ще ви информира за лоши записи в регистрите, ненужни файлове и други компоненти, които трябва да бъдат премахнати. И все пак, както вече казахме, няма гаранция, че премахването на тези файлове ще увеличи скоростта на работа на компютъра ви.

Как да премахна PCKeeper от компютъра си?

Въпреки че тази програма НЕ Е ВИРУС, не ви препоръчваме да я купувате. Ако се опитвате да премахнете PCKeeper от компютъра си, пробвайте със следните стъпки:

1. Натиснете Старт бутона (Start) → Контролен панел (Control Panel) → Деинсталиране на програма (Uninstall a Program).
2. Когато сте в менюто Добавяне/Премахване на програми/Деинсталиране на програма (Add/Remove Programs/Uninstall a Program), потърсете PCKeeper.
3. Натиснете “Деинстлиране” ('Uninstall') и след това OK, за да запазите промените.

След като изпълните тези стъпки по премахването, може също така да сканирате компютъра си със ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner, за да сте сигурни, че няма повече вируси и зловреден софтуер.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на PCKeeper:

Премахване на PCKeeper от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте PCKeeper и свързани програми
  Тук потърсете PCKeeper или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на PCKeeper от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за PCKeeper или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на PCKeeper от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за PCKeeper и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на PCKeeper. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на PCKeeper от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, PCKeeper трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на PCKeeper от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете PCKeeper и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на PCKeeper. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на PCKeeper от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете PCKeeper и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на PCKeeper. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на PCKeeper от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за PCKeeper или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на PCKeeper. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-pckeeper.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за PCKeeper

Your email address will not be published. Required fields are marked *