Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете play-bar.net (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Какво трябва да знаем за вируса play-bar.net?

Технически погледнато, вирусът play-bar.net е потенциално нежелана програма, която се представя за помощник на потребителя при търсенията му в мрежата. И все пак, ние НЕ ви препоръчваме да използвате тази услуга за търсене вместо началната си страница или търсачката си по подразбиране, тъй като тя попада в категорията на браузър-похитителите. Въпреки че тази уеб страница изглежда привлекателна и предоставя информация като местно време, температура и набор от онлайн игри, тя също така предлага инсталирането на разширението Playbar от Google Play Store. Въпреки че се представя като забавно приложение, предназначено за игри, по-добре е да стоите по-далеч от него. Също така, ако вече сте изтеглили това приложение на компютъра си, махнете Play-bar.net. В противен случай, то ще започне да проследява активността ви и други подобни нежелани действия на компютъра ви. 

Съвсем типично, тази програма събира информация свързана с дейността на потребителите в интернет, например какви уеб страници обичат да посещават, какви термини за търсене използват, какво е местоположението на компютрите им и т.н. Също така тя събира и друга не-лична информация като IP адреса на компютъра, вашият имейл адрес и други. Това приложение може и да смени началната ви страница с play-bar.net и да започне да ви показва различни реклами. Може да ги получавате измежду резултатите си от търсенето под формата на изскачащи реклами, текстови линкове и друго комерсиално съдържание.Скоро ще забележите, че по-голяма част от линковете дадени от този браузър похитител причиняват проблем с пренасочването към play-bar.net във всеки един от браузърите ви.

Според специалистите по компютърна сигурност, проследяването и проблемите с пренасочването са основните причини, поради които е добре да избягвате ползването на тази търсачка. За да се предпазите от посещение на уеб страници, които може да са заразни, препоръчваме ви да се погрижите за премахването на Play-bar.net от компютъра си. Най-лесният начин да направите това е като инсталирате надежден антишпионски софтуер, например ReimageIntego.

play-bar.net

Как play-bar.net може да похити компютъра ми?

Тази потенциално-нежелана програма обикновено се разпространява с други легитимни програми. Обикновено създателите на потенциално-нежелани програми (включително адуер, браузър-похитители и др.) разпространяват продуктите си чрез техника на групиране (бандлинг), която позволява прикрепянето на допълнителни програми към дадени приложения като компоненти по избор. И все пак, има един единствен начин да избегнете такова инсталиране – не бързайте! Уверете се, че сте прочели всяко изречение в инсталационния прозорец. Също така, най-важната част е да изберете безопасни инсталационни настройки. Така че вместо популярните “по подразбиране” и “стандартни” методи, избирайте “потребителски” и “разширени” настройки. Всеки един от изборите ви дава възможност да променяте инсталацията и може да откажете инсталирането на приложения, които не желаете да инсталирате. Просто махнете отметките от квадратчетата с непознато за вас съдържание и сте готови. 

Как мога да се отърва от play-bar.net?

Ако сте решили, че тази забавна търсачка вече не ви е необходима, добре е да премахнете вируса play-bar.net и на нейно място да инсталирате надеждна търсачка. Например, може да използвате уеб страниците Google или Bing вместо този браузър похитител. И все пак, когато се опитвате да се отървете от този браузър-похитител, имайте предвид, че не е достатъчно само да зададете отново началната си страница. Ще трябва първо да деинсталирате вируса и всичките му компоненти (включително разширението PlayBar). Може да го направите автоматично с някоя от програмите против зловреден софтуер, които са дадени по-долу или може да го изтриете ръчно. За тази цел, под статията, сме дали инструкции. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на play-bar.net
Екранна снимка на play-bar.net

Упътване за ръчно премахване на play-bar.net:

Премахване на play-bar.net от Windows системи

За да премахнете Play-bar.net и да предотвратите появата му в бъдеще, деинсталирайте всяко едно от следните приложения: Play-bar.net, Play-bar за Chrome, Play-bar.net за Firefox, Play bar за Internet Explorer, Pesquisa.ninja, iLivid, ViceIce.com, Esurf.biz, Search.kuklorest.com, SearchPile.com, BrowserProtect, Search-Results Toolbar, Youtube Downloader HDи др..

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте play-bar.net и свързани програми
  Тук потърсете play-bar.net или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете play-bar.net от преките пътища на play-bar.net
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на play-bar.net от Mac OS X система

За да сте сигурни, че премахването на Play-bar.net ще продължи за повече от един ден, деинсталирайте всички от посочените приложения: Play-bar.net, Playbar за Chrome, Play-bar.net за Firefox, Play bar за Internet Explorer, Pesquisa.ninja, iLivid, ViceIce.com, Esurf.biz, Search.kuklorest.com, SearchPile.com, BrowserProtect, Search-Results Toolbar, Youtube Downloader HD и др.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за play-bar.net или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на play-bar.net от Google Chrome

Търсачката, която най-често е атакувана, е Google Chrome. Ако искате да премахнете play-bar.net от нея, трябва да проверите списъка с разширенията и да премахнете PlayBar от него. Той изглежда по следния начин:

The picture of PlayBar extension in extension list of Google Chrome

За да се отървете от това нежелано разширение, спазвайте по-долу дадените стъпки:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете play-bar.net и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на play-bar.net. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на play-bar.net от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за play-bar.net и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на play-bar.net. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на play-bar.net от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете play-bar.net и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на play-bar.net. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на play-bar.net от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за play-bar.net или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от play-bar.net, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на play-bar.net. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-play-bar-net.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за play-bar.net

Your email address will not be published. Required fields are marked *