Какво е Problem.437332391.js? Необходимо ли е да го премахна?

Какво трябва да знаете за файла Problem.437332391.js?

Файлът Problem.437332391.js принадлежи към групата на JavaScript файлове, които се използват за изпълнение на клиентски инструкции на различни уеб страници. Уеб разработчиците използват JavaScript за различни цели, включително за автоматична промяна на формата на датата, отваряне на нови прозорци на браузъра, съдържащи свързани страници, смяна на изображения и текст при преминаване върху тях с мишката и други функции. Поради широките възможности на приложение на JavaScript, не е необичайно, че този код се използва и за злоупотреби от създателите на различни потенциално нежелани програми, вируси и червеи.

Файлът Problem.437332391.js, по-специално, се свързва с един от най-агресивните и широкоразпространени вируси в наши дни – вирусът Locky. JavaScript е сравнително нов подход в разпространението на този вирус. Първоначално започва като Word документ, който се предполага, че съдържа информация за фактура. Този текстов документ е кодиран с Macros скрипт, който, ако е включен, декриптира заразения файл и активира вируса.

Преминаването към JavaScript като инструмент за изтегляне е доста предвидим избор на създателите на Locky вируса. Този тип файлове са доста по-малки, лесно могат да бъдат объркани, затова антивирусните програми срещат проблеми при откриването им. Възможно е, именно поради преминаването към JavaScript, разпространението на вируса Locky да става по-бързо. Файлът .js, също както и файлът на Word, се придвижва чрез спам имейли и се активира след като потребителят извлече съдържащия се ZIPфайл. След това се сканира системата, за да се определи произхода и. Ако операционната система е руска, вирусът се деинсталира сам. Ако не е, започва процеса по криптиране. Така че, ако забележите файл Problem.437332391.js да бъде прикрепен към имейл със съмнителен произход, не разархивирайте ZIP файла, който е в него, защото това ще активира скрипта, който ще изтегли зловредния Locky вирус на компютъра ви. Трябва бързо да премахнете файла Problem.437332391.js от системата си, преди да е станало твърде късно. Освен това, ако вече сте отворили файла и документите ви са криптирани, ще ви се отвори много по-сериозна работа от премахването на Locky вируса. Препоръчваме използването на доказан антивирусен софтуер като FortectIntego за постигане на най-добри резултати.

Как да защитя компютъра си от подобни файлове?

Най-добрият начин да избегнете заразяването с такива зловредни програми, е да вземете предпазни мерки, преди вирусът да е атакувал компютъра ви. След като вече сте запознати с файла Problem.437332391.js и знаете как се разпространява, сами може да разберете кои са начините да се предпазите. Една от ключовите стъпки е да бъдете много внимателни при отварянето на нови имейли и няма нужда да споменаваме, но не сваляйте прикрепените файлове, особено ако подателят ви изглежда подозрителен. Друга стъпка е да притежавате антивирусен софтуер, на който може да разчитате и да го актуализирате редовно, за да получите най-добра защита.

Как да премахна файла Problem.437332391.js от компютъра си?

Може да отстраните файла Problem.437332391.js ръчно, в случай че не сте го отворили и вирусът не се е активирал. Но ако вече се е задействал, това означава, че трябва да се погрижите за премахването и на Locky вируса от компютърната си система. Дори да изберете премахването да стане автоматично, това може да се окаже нелека задача,тъй като вирусът е изключително агресивен и може да блокира работата на антивирусната ви програма. Изключването на компютъра от мрежата може да помогне за решаването на този проблем. И все пак, в случай че се сблъскате и с други трудности, прочетете и статията, която съдържа инструкции за премахване на Locky вируса и е подготвена от специалисти.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Файлове
Софтуер
Сравни