Reimage vs Plumbytes

от Ъгниъс Кигуолис - www -

Днес ще разгледаме две антишпионски програми, които бързо набират популярност в компютърните среди. Първата от тях е Reimage, а втората е Plumbytes Anti-Malware. Тези две програми се доказаха като надеждни в премахването на зловреден софтуер и въпреки че доста си приличат, имат някои различия, които бихме искали да разгледаме. Именно тези различия ги правят уникални и полезни, всяка по различен начин. 

Най-нови версии: Plumbytes Anti-Malware 1.0.1.9; Reimage Repair 1.5.3.9.
Безплатни версии: Plumbytes Anti-Malware Free; Reimage Express.
Платени варианти: Plumbytes Anti-Malware 2016; Reimage Repair 2016.

Инсталиране: Инсталирането на тези програми е много лесно. Трябва просто да изтеглите инсталатора, да кликнете два пъти върху него, да дадете команда за инсталиране на програмата и да изберете предпочитания от вас език. Програмите се инсталират за секунди и веднага могат да направят пълно системно сканиране. 

Reimage and Plumbytes

Системни изисквания: В момента на подготовка на статията, Plumbytes разполага с версии за потребители с Windows 10 (32 или 64 бита), Windows 8 (32 или 64 бита), Windows 7 (32 или 64 бита), Windows Vista (с SP2, само 32 бита) и Windows XP (с SP3, само 32 бита). Програмата изисква 60 MB свободно дисково пространство и 512 MB RAM памет. Reimage е съвместима с Windows 8 (32 или 64 бита), Windows 7 (32 или 64 бита), Windows Vista (32 или 64 бита) и Windows XP (32 бита). Освен това се нуждае от 1GHz 32 (x86) или 64bit (x64) процесор – едноядрен или многоядрен и 512 MB системна памет; също така изисква 40 GB твърд диск с 15 GB свободно пространство.

Скенери: Тук трябва да кажем, че Plumbytes и Reimage имат напълно различни алгоритми за сканиране на системата. Въпреки че и двете програми сканират системата за шпионски и зловреден софтуер, Reimage има доста повече функционалности. Тя се счита за програма 2 в 1. Работи и като системен оптимизатор, който може да поправя грешки в Windows. Също така, тази програма разполага с една изключителна характеристика, която помага да се възстановят причинените от вируси щети – тя може да заменя разрушени или изтрити файлове с чисти, които взима от непрекъснато обновяващата се база с данни. Сканирането на Reimage има три етапа – откриване на хардуер, сигурност и проблеми със стабилността. За да открива вируси тя използва вградената характеристика Avira Antivir. Поради това, че приложението проверява повече системни зони от Plumbytes, има нужда от повече време за завършване на системното сканиране. Plumbytes само проверява системата за заплахи, затова сканирането на отнема значително по-малко време.

Премахване на зловреден софтуер (малуер): И двете програми откриват напълно безплатно зловреден софтуер и потенциално нежелани програми, но за да премахнете заплахите и да имате достъп до полезните характеристики, трябва да закупите пълната версия както на Reimage, така и на Plumbytes. Лицензът на Reimage за една година струва 61,95 Евро, докато този на Plumbytes е 34,99 Евро и има шестмесечен абонамент. Както виждате, цените се различават, както и функционалностите на тези програми. Очевидно е, че Reimage е по-иновативната програма, която предлага по-широк набор от функции отколкото Plumbytes. Освен това, ако потребителят не хареса функциите на едната или на другата програма, той може да поиска възстановяване на платената сума в рамките на 60 дни от датата на покупка, за разлика от други програми за сигурност, при които срокът е едва 30 дни. Също така, в случай че Plumbytes или Reimage не могат да поправят даден проблем, може да се свържете с екипа по подръжката им и да ги помолите да разгледат проблема ви и да ви предложат индивидуално решение. И все пак, твърде малко вероятно е да се наложи да ги молите за помощ, защото и двете програми могат да откриват и премахват рансъмуер вируси, троянски коне, адуер, браузър похитители и други вируси, дори и най-новите, тъй като базите с данни и на двете програми се обновяват ежедневно. Ако искате антишпионската ви програма да открива всички компютърни заплахи, инсталирайте обновленията веднага след като са налични.  

В заключение. Според мнението на нашия екип и двете програми са силни и конкурентни и все пак, ако нямате нужда от инструмент за оптимизиране на компютъра ви и ако цената е решаващ фактор при избора на компютърна програма за сигурност, то по-добре е да изберете Plumbytes. В обратния случай, смятаме, че Reimage е изключителен антишпионски софтуер и незаменим компютърен оптмизатор, който не само открива и поправя компютърни проблеми, но също така заменя повредените файлове на Windows с чисти.

За още сравнения на Reimage с други програми против зловреден софтуер, може да погледнете в тази статия за Reimage.

Специално предложение
Файлове
Софтуер
Сравни