Степен на сериозност:  
  (7/100)

Премахнете RevContent (Jan 2021 актуализация) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Трябва ли да ни притесняват реклами от RevContent?

RevContent

Рекламите на RevContent започнаха много дискусии по света и най-вероятно можем да намерим поне една подобна тема във всеки технологичен форум. Въпреки това трябва да знаете, че RevContent не е вирус. Това е легитимна мрежа за препоръчано съдържание, която си сътрудничи с добре познати сайтове.

Също така е позната като една от най-бързо разрастващата се рекламна мрежа, така че не бива да бъде определяна като вирус. Тази статия обяснява как работят рекламите от RevContent и кога тези реклами могат да се превърнат в проблем.

Лесно можете да се натъкнете на реклами от RevContent, докато сърфирате в мрежата. Както вече споменахме, те са част от рекламна мрежа. Това е платформа, чрез която според полицата за поверителност може да се показва съдържание като статии, видеа, блогове и реклами на сайтовете им. Очевидно тези реклами могат да са притеснителни, защото могат да са от любими Ваши сайтове.

RevContent

Ако вече сте забелязали реклами от тази мрежа, може да помислите, че компютърът Ви трябва да бъде сканиран, защото рекламите може да са предизвикани от адуер. Въпреки това в повечето случаи тези реклами идват от сайтове, които сте посещавали, така че собствениците на тези сайтове са истинските виновници. Въпреки това потребителите понякога се оплакват от повишено количество реклами, изскачащи прозорци, банери и подобно съдържание, което се появява неочаквано в горната или долната част на екрана.

Обикновено платформата RevContent не показва подобни досадни реклами, затова ако сте започнали да виждате такива, може да си имате работа с адуерна програма, която генерира печалба от pay-per-view. Ако забележите, че кликвайки на реклама или изскачащ прозорец попадате в странни сайтове, спрете да го правите и сканирайте системата си с антивирусна или антималуерна програма. Можете да ползвате ReimageIntego за тази цел.

RevContent

Друго, което притеснява потребителите, е че рекламите от RevContent често изглеждат привлекателни и интересни. Това е така, защото платформата използва бисквитки, за да научава повече за потребителите. Тези бисквитки следят активността Ви и събират нужната информация, като IP-адрес, кликове и други.

Подобна информация се ползва за разбиране на нуждите Ви. След това може да започнете да получавате реклами, които отговарят на интересите Ви. Внимавайте, защото това е споменато в полицата за поверителност, която твърди че може да се използва информацията от сърфирането, за да бъдат показвани съответните сайтове.

Въпреки хубавото описание трябва да помним, че рекламите от трети страни могат да са опасни, а разработчиците на тази платформа не проверяват всеки сахт, рекламиран чрез RevContent. Внимавайте и стойте настрана от съмнителни спонсорирани реклами,

Реклами от RevContentРекламите от RevContent се появяват в мрежа от много популярни сайтове.

Как да избегна потенциално нежелани програми?

Както вече Ви препоръчахме, НЕ трябва да кликвате на рекламите от RevContent, тъй като могат да пренасочват към сайтове от трети страни, които са Ви неизвестни. Ако забележите, че дадена реклама се появява дори и без да сърфирате, избягването ѝ може и да не е най-доброто решение.

В подобен случай трябва да проверите комютъра си и да премахнете всякакви съмнителни браузърни адони, екстензии, плъгини и ленти с инструменти. Част от тях може да Ви се струват нови. Чудите се как са попаднали на компютъра Ви? Почти сме сигурни, че тези адони са били инсталирани от пакет с безплатен софтуер като допълнителен компонент.

Най-вероятно сте свалили друга безплатна програма, която е включвала някои приставки. За да избегнете това, трябва да сте внимателни при инсталирането на безплати програми на системата, защото те могат да предлагат инсталирането на допълнителни приложения в пакет.

Използвайте подробна или ръчна инсталация. Тези настройки Ви позволяват да проверите и да откажете инсталирането на оферти за инсталирането на препоръчителни приложения, докато стандартната или бърза инсталация скрива тези оферти. Просто трябва да намерите офертите и да ги отмаркирате – толкова е лесно.

Ако вече сте инсталирали рекламен софтуер на компютъра си, препоръчваме да го премахнете. Не знаете как да го направите? Тук сме, за да Ви помогнем. Прочетете по-долу лесните ни за употреба инструкции.

Реклами от RevContent на сайтове от трети страниБлизък план на рекламите от RevContent - обикновено се рекламират като „тенденции“.

Мога ли да премахна RevContent от компютъра си?

Също както RevContent не трябва да бъде наричан вирус, така трябва и да знаете, че не можете да деинсталирате RevContent от комптъра си. В интерес на истината истинските реклами от тази рекламна мрежа са легитимни и няма от какво да се притеснявате.

Въпреки това ако започнете да виждате все по-често реклами от RevContent, всичко, което трябва да направите е да проверите компютъра си за адуер и да го премахнете. Ако след като го направите продължават да се появяват реклами от RevContent, трябва да проверите отново.

Потенциално нежеланите програми могат да са много досадни, затова най-надеждният начин да ги премахнете е автоматичният. Въпреки това някои потребители не желаят да използват анти-спайуерни програми – те искат да премахват спайуера ръчно.

Предоставили сме списък с препоръчани анти-спайуерни програми, в случай че желаете да поправите компютъра си автоматично. За потребители, които желаят да премахнат потенциално нежеланата програма ръчно сме предоставили упътване за ръчно премахване. Може да бъде намерено под статията.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с Malwarebytes.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на RevContent:

Премахване на RevContent от Windows системи

Ако забелязвате реклами от RevContent само докато сърфирате, игнорирайте ги и продължете напред. Въпреки това, ако адуерът продължи да Ви отваря нови прозорци и табове и да Ви показва реклами, може да го премахнете от системата си. Прегледайте списъка с инсталирани програми и изтрийте тези, които може да Ви пускат реклимети от RevContent.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте RevContent и свързани програми
  Тук потърсете RevContent или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на RevContent от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за RevContent или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на RevContent от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за RevContent и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на RevContent. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на RevContent от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, RevContent трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на RevContent от Mozilla Firefox (FF)

Ако Ви излизат изскачащи прозорци, докато сърфирате в нета, може да искате да прегледате компютъра си за спайуер. Адуерната програма надали е свързана с рекламите от RevContent, въпреки което може да използва рекламната мрежа, за да събира кликове на реклами от потребителите. За да блокирате досадните програми в Chrome, следвайте тези упътвания:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете RevContent и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на RevContent. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на RevContent от Google Chrome

Ако забележите повишено количество реклами на компютъра си, следвайте тези инструкции, за да премахнете адуера, който Ви ги пуска.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете RevContent и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на RevContent. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на RevContent от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за RevContent или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на RevContent. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-revcontent.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за RevContent

Your email address will not be published. Required fields are marked *