Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Safesurfs.com (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Защо получавам пренасочвания от Safesurfs.com?

Safesurfs.com е браузърен хайджакър, появил се на бял свят преди почти една година. Заради агресивната си техника за дистрибуция, тази потенциално нежелана програма вече е инфектирала хиляди компютри и няма съмнение, че все още представлява заплаха за потребителите. За да предотвратите инфилтрация, трябва да сте много внимателни с безплатните софтуери, предлагани в Интернет. Уверете се, че следвате всяка стъпка при инсталационния процес на дадения фриуер, за да предотвратите инфилтрация от този браузърен хайджакдър. Ако Safesurfs.com влезе в системата Ви, то хайджаква всичките Ви браузъри (Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Microsoft Edge и т.н.). Това е една от основните функции, които са накарали експертите по сигурността да включат тази програма в базата данни на своите анти-вирусни и анти-спайуер програми. Поради тази причина можете да премахнете нарушителя автоматично.

Никога не трябва да използвате Safesurfs.com като начална страница или търсачка по подразбиране, защото тази търсачка е комерсиална и разработчиците ѝ промотират съмнителни сайтове за пари. Говорейки за достоверност, трябва да знаете, че този браузърен хайджакър най-вече показва спонсорирани линкове, така че лсно може да бъдете пренасочени към зловреден сайт. Освен това, както други фалшиви търсачки, Safesurfs.com следи потребителите си. Както е посочено в полицата за поверителност и лицензионното споразумение, сайтът събира информация, свързана с търсенията на хората, включително имейл адреси, локации, най-посещавани сайтове, данни, въведени при регистриране и т.н. За нещастие не можем да гарантираме, че тази информация не се продава на недостоверни трети лица. Затова няма съмнение, че този браузърен хайджакър трябва да се използва изключително внимателно. Ако го виждате в браузъра си, силно препоръчваме да премахнете License Agreement от компютъра си. ReimageIntego може да Ви помогне с това.

The picture of Safesurfs.com virus

Защо тази търсачка се смята за опасност за личните данни и как да предотвратя инфилтрация?

Въпреки че Safesurfs.com изглежда като достоверна търсачка с поле за търсене и бързи бутони, експерти по сигурността вярват, че тя може да представлява опасност за личните данни на хората. Има няколко причини за тези предположения. Търсачката е доста противоречива. Въпреки че се предполага, че може да предоставя избрани и персонализирани резултати от търсенията, по-скоро може да предоставя подменени резултати. Това значи, че мнозинството линкове и реклами, които предоставя, могат да са спонсорирани, т.е. свързани с афилиейт сайтове. За нещастие тези пренасочвания могат да Ви отведат както в достоверни, така и в опасни домейни, поради което тази търсачка се смята за опасност за виртуалната сигурност на хората.

За да се предпазите от тази опасност, трябва внимателно да следите инсталацията на безплатен фриуер, като избирате Подробни или Ръчни настройки на инсталация. Освен това, трябва да четете полицата за поверителност, лицензионното споразумение и подобна информация, предоставена от разработчика на софтуера. Ако намирате написаното там за съмнително, трябва да изберете друга програма. Въпреки това, ако вече използвате тази програма, трябва да помислите за премахване на Safesurfs.com от системата си. За тази цел можете да ползвате инструкциите, предоставени долу.

Как мога да премахна Safesurfs.com?

Трябва да премахнете този браузърен хайджакър, защото това е една много съмнителна програма, използваща бисквитки, за да следи потребителите си. Експерти по сигурността вече са предупредили, че програмата събира лична информация от хората. Например може да събира термини, ползвани при търсене, сваляния и качвания, софтуерна и хардуерна информация, браузърен тип, език, имейл адрес и т.н. Въпреки това, трети лица могат да използват тази информация за нечисти цели, затова няма съмнение, че трябва да премислите премахването на Safesurfs.com.Разбира се, както всяка друга потенциално нежелана програма, и тази може да предизвика проблеми при премахване, затова силно препоръчваме да използвате автоматично премахване. Използвайки надежден анти-спайуер ще премахнете този хайджакър, както и други негови части, без проблем. Въпреки това, ако не искате да използвате допълнителен софтуер, можете да използвате упътването по-долу:

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Safesurfs.com:

Премахване на Safesurfs.com от Windows системи

SЕксперти по сигурността са разкрили някои безплатни програми, които разпространяват този браузърен хайджакър. За да се уверите, че премахването на Safesurfs.com от Windows е успешно, трябва да деинсталирате всяка от тези програми: VPlay, LessTabs, WebCake, Conduit, Yontoo, Yealt и други. Разбира се, не забравяйте да премахнете и Safesurfs и свързани с него програми.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Safesurfs.com и свързани програми
  Тук потърсете Safesurfs.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Safesurfs.com от преките пътища на Safesurfs.com
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Safesurfs.com от Mac OS X система

Когато премахвате Safesurfs.com ръчно, трябва да премахнете всизките му файлове. Също така препоръчваме да деинсталирате тези съмнителни приложения от Mac OS X: VPlay, LessTabs, WebCake, Conduit, Yontoo, Yealt и т.н.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Safesurfs.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Safesurfs.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Safesurfs.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Safesurfs.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Safesurfs.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Safesurfs.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Safesurfs.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Safesurfs.com от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Safesurfs.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Safesurfs.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Safesurfs.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Safesurfs.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Safesurfs.com, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Safesurfs.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-safesurfs-com.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Safesurfs.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *