Премахнете SAntivirus (Упътване за премахване на вирус) - актуализирано юли 2020

Упътване за премахване на SAntivirus

Какво е SAntivirus?

SAntivirus е съмнителна антивирусна програма, която показва преувеличени резултати от сканирането, за да накара потребителите да закупят лиценза

SAntivirus

SAntivirus, известен още като Segurazo, е инструмент за сигурност, разработен от световна I.T компания. Антивирусният пакет предлага на потребителите си пълна защита от вируси, подобряване на производителността, карантина на потенциални заплахи, защита на поверителността, защита в реално време и други. Въпреки че звучи привлекателно, специалистите не препоръчват да разчитате на този инструмент. Според твърденията на потребителите и дигиталната общност, SAntivirus се разпространява заедно с безплатен софтуер и това е първият знак, че това приложение не е особено надеждно.

Този подвеждащ антивирусен инструмент има лоша репутация поради заблуждаващите резултати от сканирането. Според сведенията, се опитва да пробута лицензионен ключ като показва преувеличени резултати от сканиране. Освен това потребителите съобщават за много проблеми с премахването на SAntivirus , тъй като модифицира настройките за политика на местни групи (local group policy) (като използва командата SeLoadDriverPrivilege), за да ескалира привилегии и след това да стане устойчива.

След инсталация скенерът на SAntivirus се показва редовно. Вследствие на това, системата може да работи по-бавно, заради високото потребление на ресурсите на процесора. В някои случаи, сканирането може да предизвика BSOD (син екран на смъртта) или грешки, които да доведат рестартиране на системата и потребителите могат да изгубят част от работата си.

Наименование SAntivirus
Тип Потенциално нежелана програма
Известна още като Segurazo
Проникване в системата Въпреки че някои потребители са изтеглили приложението от официалната му уеб страница, по-голямата част го откриват инсталирано в системите им след като са изтеглили безплатни програми от сайтове на трети лица (софтуерен бандлинг), били са подведени от заблуждаваща реклама или са видели фалшив изскачащ прозорец за обновление на зловреден сайт.
Симптоми Автоматични сканирания на инструмента показват стотици засечени проблеми, дори и на ново устройство; приложението не може да бъде премахнато ръчно; изскачащи реклами се показват на случайни интервали, с искане да закупите пълната версия на SAntivirus
Откриване Множество търговци на антивирусен софтуер определят програмата като зловредна или подозрителна – Общи резултати за вируса
Премахване Може да се опитате да се отървете от приложението ръчно с помощта на дадените по-долу инструкции; в случай че нямате успех, отървете се от потенциално нежеланата програма автоматично с надежден антивирусен софтуер
Оправяне на системата SAntivirus може да изтрие записи от регистрите, които са необходими за нормалното функциониране на системата, което в крайна сметка е доведе до неправилно функциониране на Windows. Ако програмата е направила някакви промени на компютъра ви, сканирайте с FortectIntego за да поправите нанесените щети

На пръв поглед на някои потребителите може да им се стори, че SAntivirus е приличен антивирусен софтуер, който може да оптимизира компютъра им, тъй като има изчистен дизайн и лесен за ползване потребителски интерфейс. Твърди, че разполага със следните функции:

 • Защита в реално време (рансъмуер, уеб, имейли);
 • Премахване на зловреден софтуер;
 • Скенер за поверителност;
 • Усилвател на производителността;
 • Функция за онлайн сигурност.

И все пак, зад този дизайн и добре презентирани функции, SAntivirus крие примамки, които се срещат по-скоро при зловредния софтуер, отколкото при антивирусни програми.

На първо място по-голяма част от потребителите, които са се сблъсквали със SAntivirus, никога не са я инсталирали целенасочено (въпреки че може да бъде изтеглена от официална уеб страница), тъй като се разпространява с помощта на различни нечестни техники, включително софтуерен бандлинг, фалшиви изскачащи прозорци за актуализация и подвеждащи реклами.

След като бъде инсталирана в системата SAntivirus непрекъснато прави пълни системни сканирания. Въпреки че това е обичайна процедура за антивирусните инструменти, необичайното тук са резултатите, които показва. Тъй като приложението показва преувеличени резултати от сканирането (например може да обозначи свързани с Google бисквитки като заплаха от средна степен, което изобщо не е вярно), потребителите могат да останат с впечатлението, че компютрите им са в доста по-лошо състояние, отколкото в действителност са.

В случай че потребителят натисне бутона „Remove all issues/Премахни всички проблеми“, той ще бъде пренасочен към страница за плащане, на която се иска да закупят пълната версия на приложението SAntivirus. Съветваме ви да не си давате парите за този безполезен софтуер, тъй като просто ще ги хвърлите на вятъра – имайки предвид заблуждаващите маркетингови техники и подвеждащите резултати от сканиране, едва ли това е надежден инструмент за вашия компютър.

Потенциално нежеланата програма SAntivirus

Вместо това трябва да се доверявате на приложения, които са сигурни и не подвеждат потребителите си на всяка крачка. Ако се нуждаете от системен оптимизационен инструмент, който може да се справя с различни проблеми на Windows, предлагаме ви да изпробвате FortectIntego. Освен това не трябва да забравяте и за защитата на компютъра си – да използвате програми против зловреден софтуер като SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes, за да премахнете SAntivirus и да защитите компютъра си от други заплахи в бъдеще.

Вирус ли е SAntivirus – множество въпроси

Онлайн форуми, като Reddit, са пълни с въпроси дали Segurazo SAntivirus сам по себе си е вирус. Отговорът е доста елементарен – този антивирусен инструмент не е вирус. Попада в категорията на инструментите за сигурност, въпреки че работата му е съмнителна.

Според специалистите по кибер сигурност, по-добре е да избягвате инструменти, които се разпространяват чрез бандлинг (групиране на софтуер). Подвеждащата стратегия на разпространение говори за факта, че инструментът не е достатъчно надежден и може да има скрити намерения. Както и в този случай, така нареченият зловреден софтуер SAntivirus се опитва да накара потребителите да закупят лицензионен ключ с помощта на съмнителни методи като:

 • Инструментът се разпространява чрез безплатни приложения като Audacity;
 • Няма пряк деинсталатор за SAntivirus. Характерно е, че инсталационният файл SegurazoUninstaller.exe е скрит на необичайно място, за да избегне да бъде засечен;
 • Стартирането на деинсталатора не гарантира премахването на тази потенциално нежелана програма;
 • Скенерът на AV се стартира от време на време, което предизвиква високо използване на процесора и понякога причинява BSOD (син екран на смъртта);
 • Резултатите от сканирането може да съдържат имена на несъществуващи вируси, шпионски софтуер и други кибер заплахи.
 • След края на безплатния пробен период, SAntivirus започва да пренасочва към официалната уеб страница за плащане.

Скенер на SAntivirus

Затова, ако не сте инсталирали това приложение, препоръчваме ви да го избягвате и да разчитате на надеждни антивирусни програми като SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes и други. Ако все пак се сблъсквате с трудности при премахването на Segurazo SAntivirus, опитайте се да рестартирате устройството си в Безопасен режим (Safe Mode), както е обяснено по-долу и направете цялостно сканиране, за да се отървете от тази потенциално нежелана програма.

Потенциално нежелани програми като фалшиви антивирусни инструменти често се разпространяват чрез безплатен софтуер

Потенциално нежеланите програми са наречени така неслучайно, тъй като цяло те са „нежелани“ от потребителите. Ако едно приложение е категоризирано като потенциално нежелана програма, по-добре да го избягвате, тъй като използва множество измамни техники, за да постигне целта си – осигуряване на приходи. И докато печеленето на пари от даден продукт е нещо разумно, то показването на фалшиви реклами и лъжи за функциите му съвсем не е.Потребителите се чувстват излъгани и предадени, тъй като обикновено не могат да си върнат вече платените пари, които съзнателно са дали за приложението.

Затова, най-добре е да стоите далеч от потенциално нежелани програми, тъй като не само ще ви накарат да платите за нещо безполезно, но и ще компрометират онлайн сигурността ви като променят настройките на уеб браузърите, водят ви към съмнителни уеб страници или проследяват онлайн активността ви във фонов режим.

За да избегнете досега с потенциално нежелани програми и зловредни приложения, следвайте тези няколко съвета, предоставени от специалистите по сигурност:

 • Винаги използвайте официални източници за изтеглянията си, ако е възможно;
 • Избягвайте торенти, пиратски софтуер и високорискови сайтове;
 • Преди да инсталирате дадено приложение, проверявайте коментарите на потребители или онлайн постове и блогове;
 • По време на инсталационния процес, проверявайте дали са налични важни документи като Условия на услугата и Политика на поверителност;
 • Винаги избирайте Разширени/Потребителски настройки вместо Препоръчителни/Бързи;
 • Бъдете внимателни за подвеждащи бутони, фалшиви оферти, предварително поставени отметки, текст със ситен шрифт и други номера, които авторите на безплатен софтуер използват, за да заблудят потребителите и да ги накарат да инсталират зловреден софтуер.

Деинсталирайте SAntivirus с помощта на тези инструкции

Много потребители твърдят, че премахването на SAntivirus се е оказва много трудно – те твърдят, че са опитвали да изтрият файловете ръчно от папката на програмата, но достъпът бил забранен. Въпреки това може да опитате да премахнете потенциално нежеланата програма като използвате стъпките за ръчно премахване, дадени в долните инструкции.

Откриване на SAntivirus

Както вече споменахме по-горе, SAntivirus извършва редица системни модификации, като промяна на регистрите на Windows, смяна на груповата политика (local group policy) и променя други изключително важни настройки на Windows. В резултат на това може да не успеете ръчно да премахнете SAntivirus и ще ви е нужна малко помощ от софтуер за автоматично премахване.

За тази цел трябва да изтеглите и инсталирате програма против зловреден софтуер, която разпознава потенциално нежеланата програма. За разлика от опитите ви сами да се отървете от заплахата, софтуерът за сигурност открива всички зловредни файлове в системата и премахва всички привилегии, които Segurazo е създала по време на инсталационния процес.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на SAntivirus

WindowsmacOS

Деинсталиране от Windows

За да се отървете от SAntivirus на устройства с Windows, следвайте тези стъпки:

За да премахнете SAntivirus от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с SAntivirus (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.
WindowsmacOS

Премахване на SAntivirus от Mac OS X система

Потребителите на macOS могат да премахнат потенциално нежелани програми с помощта на следните действия:

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за SAntivirus или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от SAntivirus и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици